دانلود پاورپوینت نقش تغذیه در بیماران سرطانی با فرمت pptx ودر28 صفحه قابل ویرایش
قسمتی ازمتن پاورپوینت نقش تغذیه در بیماران سرطانی
چربیها:
تأمین انرژی، ویتامینهای محلول در چربی و اسیدهای چرب ضروری
انتخاب اسیدهای چرب MUFA و PUFA به نسبت بیشتر و SFA و ترانس کمتر
MUFA: روغنهای گیاهی مثل زیتون، کانولا، بادام زمینی
PUFA: روغنهای گیاهی گلرنگ، آفتابگردان، ذرت، کتان و غذاهای دریایی
SFA: غذاهای حیوانی (گوشت، ماکیان، لبنیات)، روغنهای گیاهی نارگیل و پالم
چربیهای ترانس: هیدروژناسیون روغنهای گیاهی (مارگارین، شورتنینگها)، اسنک و بیسکویتها، لبنیات
کربوهیدراتها:
تأمین انرژی، ویتامینها، مینرالها، فیبر
منابع: میوه جات، سبزیجات، غلات کامل (نان، آرد و غلات)
ویتامین ها و مینرال ها:
بغیر از افرادی که بعلت عوارض درمان قادر به تغذیه مناسب نیستند نباید مکمل ویتامینی یا مینرالی داد (حداکثر تاDRI 100% ) زیرا مطالعات نشان داده اند که میتواند به پیشرفت سرطان کمک نماید. صرفاً در مواردیکه نتایج آزمایشگاهی کمبود یک ریزمغذی را نشان داد میتوان از مکمل آن استفاده نمود (مثلاً مکمل یاری با آهن در آنمی فقرآهن).
بهتر است بجای مصرف مکملها از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل استفاده نمود.
بیماران باید از مصرف مکملهای آنتی اکسیدانی (ویتامینهای A، C، E، بتاکاروتن، روی و سلنیوم) پرهیز نمایند و آنها را از منابع غذایی دریافت نمایند، زیرا نتایج مطالعات در این زمینه قطعی نمیباشد.
هيچ مدرک علمی مبنی بر اینکه مکمل های آنتی اکسیدانی یا داروهای گياهی قادر به درمان سرطان و یا توقف آن باشند وجود ندارد.
انواع روشهای درمانی سرطان:
در تمام این روش ها، علاوه بر سلول های سرطانی، تعدادی از سلول های سالم نيز از بین می روند و این رخداد، علت بروز عوارض جانبی درمان سرطان می باشد.
عوارض جانبی احتمالی ناشی از درمان که بر تغذیه فرد اثر می گذارند:
کاهش اشتها
تغيير وزن (کاهش و یا افزایش وزن)
سوزش دهان یا گلو
خشکی دهان
تغيير حس چشایی یا بوبایی
تهوع و استفراغ
اسهال
یبوست
کاهش اشتها:
در دسترس بودن غذاهای آماده (نان و پنير، کلوچه، بستنی، کره، ميوه و فرنی)
همراه داشتن یک خوراکی ساده در خارج از منزل (نان و پنير، نخود و کشمش)
خوردن غذای بيشتر در زمانهای سرحال بودن
عدم مصرف مایعات همراه غذا
مصرف غذا در فضای دوستانه
تزئین شکل غذا
ورزش منظم
کاهش وزن:
افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم آن
افزودن کالری و پروتئین به غذاهای مورد علاقه (افزودن شير خشک بدون چربی به املت، سوپ، غلات، سس یا عصاره گوشت)
استفاده از مکملهای پروتئینی و پرکالری (Whey، Soy powder)
در دسترس بودن غذا
دیدگاه خود را ثبت کنید