مبایعه نامه املاک همانطور که از نامش پیداست بیع یعنی خرید و فروش است. مبایعه نامه قراردادی است بین خریدار و فروشنده مبنی بر خرید در مقابل عوض و قیمتی مشخص از طرف خریدار. اگر هر کدام از خریدار و فروشنده به تعهدات ناشی از مبایعه نامه خود که اولینش حضور در دفتر خانه و الزام به تنظیم سند رسمی است عمل نکنند با دادخواست می شود ایشان را مجبور به انجام عمل کرد.دانلود نمونه مبایعه نامه املاک خام pdf و ورد نمونه قرارداد خرید و فروش یک باب آپارتمان/ خانه (قولنامه مسکونی)pdf
در سه فایل قابل ویرایش برای دانلود قرار داده شده است .
مبایعه نامه همانطور که از نامش پیداست قراردادی می باشد که در آن مالی از فروشنده به خریدار منتقل می گردد و عقد بیع رخ میدهد و از لحظه انعقاد قرارداد،خریدار مالم ملک مورد نظر شده و هر تصرف مادی یا حقوقی که بخواهد میتواند انجام دهد و در مورد فروشنده ای که سند ملک مورد نظر را منتقل نمی کند خریدار می تواند دعوی الزام به تنظیم سند رسمی مطرح نماید . فرقی نمیکند که ثمن مورد معامله به طور کامل پرداخت شده باشد یا خیر اما قولنامه صرفا یک قرارداد عادی بین طرفین می باشد در مواقعی که طرفین قصد انجام معامله را دارند اما شرایط آن فراهم نیست.
۱-۱: فروشنده: “نام فروشنده” فرزند: ….. دارای شناسنامه شماره: ….. صادره از: ….. ساکن نشانـی: ….. تلفن: …..
۲-۱: خریدار: “نام خریدار” فرزند: ….. دارای شناسنامه شماره: ….. صادره از: ….. ساکن نشانـی: ….. تلفن: …..
مورد معامله و مشخصات آن که فروشنده به رؤیت خریدار رسانده و مورد قبول و تأیید خریدار می باشد عبارتست از شش دانگ:…دارای یک جلد سند مالکیت به شماره ملک….. و به شماره ثبت….. دفتر….. بخش….. با امتیاز آب….. برق…..گاز ….. و تلفن به شماره ….. و جمیع لوازم و لواحق شرعیه و عرفیه که فروشنده به رؤیت خریدار رسانیده است و خریدار از کمیت و کیفیت ارزش موردمعامله اطلاع کامل حاصل نموده و مورد قبول خریدار می باشد.
۱-۲: آدرس مورد معامله عبارتست از: …..
قیمت….. مورد معامله….. مبلغ ….. ریال معادل ….. تومان وجه رایج مورد توافق متعاملین قرارگرفت و به ترتیب زیر از سوی خریدار به فروشنده پرداخت می گردد:
۱-۳: مبلغ : ….. ریال( ….. تومان ) به عنوان قسمتی از ثمن ….. معامله ….. نقداً ….. طی ….. فقره چک بانکی و/ مسافرتی از سوی خریدار تسلیم فروشنده گردید و به دریافت آن اقرار نمود .
۲-۳: مبلغ :….. ربال(….. تومان) همزمان با تحویل مبیع و به تصرف مشتری دادن آن در مورخه … /… /..۱۴ .
۳-۳: مبلغ :….. ریال(….. تومان) در تاریخ… /… / ..۱۴ همزمان با تنظیم سند رسمی انتقال و در دفترخانه شماره .
تبصره:عدم پرداخت مبلغ مندرج در بند۱-۳ این مبایعه نامه از سوی خریدار به هرعلت موجب منفسخ شدن و بی اعتباری معامله گردیده و با انفساخ معامله، فروشنده مجازاست مورد معامله را به هرشخص دیگری واگذار نماید و در این مورد نیاز به اخذ هیچگونه مجوز دیگری نمی باشد.
۱-۴: تاریخ تخلیه وتحویل مبیع مورخه… /… / ..۱۴ تعیین می شودکه همزمان با تخلیه و تحویل مبیع مبلغ مندرج دربند۲-۳ درحق فروشنده تأدیه می گردد.
۲-۴: تاریخ تنظیم سند رسمی انتقال مورخه… / …/ ..۱۴ می باشدکه طرفین ملزم به حضور در دفترخانه اسناد رسمی شماره: ….. واقع در….. برای انجام کلیه تعهدات مندرج در مبایعه نامه و تشریفات قانونی نقل و انتقال می باشند.
۳-۴: فروشنده مکلف است قبل ازتاریخ تنظیم سند رسمی، کلیه اسناد و مدارک لازم اعم از مفاصاحساب های مالیاتی نقل و انتقال، عوارض نوسازی، گواهی پایان ساختمـان و….. را تهیه و به دفترخانه فوق الذکرتسلیم نماید. بطوریکه در روز تنظیم سندرسمی هیچگونه مانعی برای تنظیم سند موجود نباشد.
۴-۴ : حضور فروشنده بدون همراه داشتن اسناد و مدارک لازم و حضور خریدار بدون همراه داشتن باقیمانده ثمن معامله (بصورت چک نضمینی یاوجه نقد) در حکم عدم حضور است و ملاک عدم حضور در دفترخانه، گواهی صادره از دفترخانه مذکور می باشد.
۵-۴: درصورت عدم تخلیه و تحویل مورد معامله در تاریخ مذکور، فروشنده ملزم به پرداخت روزانه مبلغ … ریال (….. تومان) به عنوان جبران خسارت تأخیر در تحویل مبیع در حق خریدارخواهدبود.
۶-۴: هرگاه خریدار در موعد مقرر در دفترخانه حاضرنشده و نسبت به تنظیم سند رسمی معامله اقدام نکند، این مبایعه نامه بخودی خود فسخ و معامله فاقد اعتبار بوده و فروشنده می تواند بابت تخلف از انجام تعهد خریدار، مبلغ ریال (….. تومان ) ازپیش پرداخت راکسرنموده و باقیمانده را به وی مسترد نماید.
۷-۴: هرگاه فروشنده در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نشده و نسبت به تنظیم سندرسمی معامله اقدام نکند، اگرچه این عمل به ارکان معامله خللی وارد نمی نماید و در هرصورت معامله معتبر می باشد، خریدار می تواند با مراجعـه به مقـامـات صـالحه قضـائی الـزام طـرف مستنـکف را ضمـن مطالبـه خسـارات وارده به حضور در دفترخانه موردنظر و تنظیم سند رسمی انتقال مورد معامله مطالبه نماید.
تبصره: چنانچه خریدار الزام فروشنده مستنکف را جهت حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی ازمقامات قضائی مطالبه نماید، فروشنده هیچگونه حق و ادعائی نسبت به مابقی ثمن مورد معامله (مذکور در بند۳-۳) نخواهد داشت.
۸-۴: خریدارحق دارد مورد معامله را جزئا یاکلاً ولو به صورت صلح حقوق و یا وکالت به غیر منتقل نماید که در اینصورت و حسب اعلام اطلاع قبلی انجام انتقال رسمی (موضوع بند۲-۴) به نام منتقل الیه جدید انجام خواهد گرفت و تکالیف خریدار مذکور در این مبایعه نامه نیز ازحیث پرداخت الباقی ثمن معامله و حضور در دفترخانه برعهده وی قرارخواهد گرفت.
۹-۴: فروشنده اقرارنمود که موردمعامله مشمول مصادره اموال نبوده و در توقیف نمی باشد و مورد رهن و وثیقه کسی نیست و منافعی از آن به هرشکلی به دیگری واگذارنشده و ممنوع المعامله نمی باشد.
۱۰-۴: هرگاه بیع مورد ادعای دیگری قرارگرفت و یا بعداً این ادعاحاصل شده و به اثبات برسد به طوریکه عملاً نقل و انتقال تحقق پیدا نکند و یا سند تنظیمی ابطال گردد؛ فروشنده مکلف است ثمن معامله را به قیمت روز (و در صورت لزوم با جلب نظرکارشناس) به خریدار پرداخت نماید و چنانکه در این زمینه خسارتی هم متوجه خریدار شود باید این خسارت را نیز جبران کند.
۱۱-۴: متعـاملین براساس آیات شریفه ‹‹اًوفُوا بِالعقود›› و ‹‹اَلمُسلمؤنَ عِندَشُرُوُطِهِم›› متعهـد و ملتـزم می شوند نسبت به انجـام کلیـه تعهـدات خود به شـرح این مبـایعه نامـه و حضور در دفترخانه و تنظیم و امضاء سند رسمی مورد معامله اقدام نمایند.
۱۲-۴: تأدیه مالیات ها و عوارض اعم ازنقل وانتقال، عوارض شهرداری، دارائی و….. به عهده فروشنده بوده و هزینه های نقل وانتقال در دفترخانه اعم از حق الثبت و حق التحریر و بهای اوراق رسمی دفترخانه بالمناصفه به عهده طرفین می باشد.
این مبایعه نامه باتوجه به مواد۱۰و۱۹۰قانون مدنی و بارعایت کلیه شرایط و مقررات شرعی و قانونی معاملات در کمال صحت وسلامت، با اراده شخصی با علم و آگاهی ازکم وکیف مورد معامله و اوضاع و احوال و زمان و مکان و نیز برابری ارزش مبیع با ثمن و بارضایت کامل طرفین مبادرت به انجام معامله نموده و با قبول اسقاط کافه خیارات خصوصاً خیارغبن اگرچه افحش باشد، هیچیک از طرفین حق فسخ معامله را ندارد و صیغه شرعی عقد بیع ایجاباً و قبولاًجاری شد و نسبت به آنان و ورثه و قائم مقام قانونی لازم الاجراء بوده و نوسانات قیمتها هم هیچگونه تأثیری در مبایعه نامه ندارد.
فروشنده: “نام وامضاء فروشنده” خریدار: “نام و امضاء خریدار” شهود: “نام و امضاء شهود”
دیدگاه خود را ثبت کنید