داشتن سندی مکتوب، جهت اثبات معاملات انجام شده یا تعهدات داده شده، از جمله مهم ترین دغدغه های تمام افرادی است که اقدام به تعهد بر انعقاد انواع عقود، من جمله عقد بیع می نمایند. در همین راستا، قانون گذار، در شرایطی که امکان رفتن به دفاتر اسناد رسمی وجود ندارد، تنظیم مبایعه نامه یا قولنامه را پیش بینی کرده است.
برخی از معامله کنندگان موتورسیکلت مایلند که به هر دلیلی موتور خود را در مقابل دریافت تمامی مبلغ، آن هم به صورت نقدی به فروش برسانند. به عبارت دیگر، برخی فروشندگان یا خریداران، فروش یا خرید نقدی را به فروش اقساطی موتورسیکلت ترجیح میدهند. در این صورت نیازمند به یک نمونه قولنامه موتورسیکلت به منظور فروش نقدی موتور هستند.
اگر از افراد با تجربه و اصطلاحاً دنیا دیده بخواهید که در مورد خرید و فروش وسیله نقلیه بویژه خرید و فروش موتورسیکلت به شما نصیحتی کنند که در زندگیتان به کار بیاید، قطعا تنظیم قولنامه را به عنوان اولین شرط انجام معامله می دانند.
تنظیم قولنامه موتورسیکلت به منظور فروش نقدی موتور مثل هر قرارداد دیگری نیازمند به دانش حقوقی لازم میباشد.
هر قولنامه موتور سیکلت، متشکل از بخش های مربوط به تاریخ انعقاد قرارداد، مشخصات و اطلاعات خریدار و فروشنده، مشخصات موضوع معامله، میزان و نحوه پرداخت ثمن معامله، شروط ضمن عقد و بخش محل زدن امضای شهود و طرفین قرارداد، می باشد و تنها، در صورتی دارای اثر حقوقی و اعتبار قانونی خواهد بود که تمامی این بخش ها، مطابق قواعد و مقررات قانونی، تکمیل شوند. نحوه نوشتن قولنامه موتور سیکلت، به شرح زیر است:
در بخش تاریخ انعقاد قرارداد، باید، روز، ماه و سال دقیق انعقاد قولنامه، نوشته شود.
در بخش مشخصات خریدار و فروشنده، باید، اطلاعات هویتی آن ها، همچنین، اطلاعات مربوط تماس و محل سکونت خریدار و فروشنده، به طور دقیق، ذکر گردد و پیشنهاد می شود که در این کار، طرفین قرارداد، اسناد هویتی یکدیگر را مشاهده کرده و بر مبنای آن ها، این بخش از اطلاعات را تکمیل کنند.
در بخش موضوع معامله، باید، اطلاعات مربوط به موتورسیکلت، از قرار مدل، رنگ، پلاک، سال ساخت، شماره شاسی، وضعیت بیمه و مواردی از این دست، به طور دقیق درج گردد.
در بخش مربوط به ثمن (قیمت) معامله، باید، قیمت قابل پرداخت برای موتورسیکلت توسط خریدار و همچنین، نحوه پرداخت (اقساطی یا نقدی) درج شود و بهتر است که خریدار، پرداخت بخشی از ثمن معامله را موکول به زمان تعویض پلاک و حضور فروشنده یا نماینده قانونی او، در مراکز تعویض پلاک کند.
در بخش شروط ضمن عقد، طرفین می توانند، خیارات قانونی را از خود سلب و ساقط کنند یا مواردی نظیر وجه التزام عدم حضور در مراکز تعویض پلاک، را درج کرده و حتی، شرط حق فسخ یک طرفه، برای خریدار یا فروشنده، در نظر بگیرند. پیشنهاد می شود، طرفین، عبارت اسقاط کافه خیارات، را در قولنامه، درج نکنند یا در صورت استفاده از فرم های از پیش آماده، آن را نپذیرند. چرا که به معنای سلب حق فسخ با استفاده از خیارات قانونی بوده و در مواردی، می تواند، زیان های جبران ناپذیری، برای افراد داشته باشد.
در بخش مربوط به امضای طرفین عقد و شهود، باید، طرفین قرارداد و در صورت وجود شاهد هنگام تنظیم سند، شاهد، ذیل قرارداد را امضا کرده و بدین ترتیب، به آن، رسمیت بخشند. با توجه به اینکه قولنامه متورسیکلت، یک سند عادی است، پیشنهاد می شود، در حضور حداقل دو شاهد، تنظیم گردد و شهود ذیل آن را امضا کنند تا در صورت مورد انکار و تردید قرار گرفتن آن، بتوان از شهود، برای شهادت، استمداد گرفت.
دیدگاه خود را ثبت کنید