دانلود مقاله اختلال دفعی با فرمت ورد ودر 10 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله اختلال دفعی
اختلال دفعی
مسائل دفعی کودکان یکی از مهم ترین مسائل دوران کودکی و از عمده ترین نگرانی های اجتماعی خانواده هاست. تلاش در جهت آموزش آداب مربوط به دفع، معمولا از یک سالگی کودک شروع و تا پنج سالگی ادامه می یابد. هرچند این آموزش به عمل مختلفی همانند هوش، پختگی اجتماعی، فرهنگ و تعاملات کودک و والدین بستگی دارد، و گسترش توانائی کنترل کودک در طی زمان به ترتیب کنترل مدفوع در شب، کنترل مدفوع در روز، کنترل ادرار در روز و کنترل ادرارر در شب پدیدار می شود، اما به هر حال، کودکانی وجود دارند که در دفع ادرار یا مدفوع خود دچار اختلال هستند. در DSM5 اختلال های دفعی به دو گروه بی اختیاری کارکردی مدفوع و بی اختیاری کارکردی ادرار تقسیم می شود. در حالی که در DSM4 با حفظ همان طبقه بندی واژه کارکردی در نام گذاری این اختلال ها حذف شده و اختلال های دفعی تحت عنوان بی اختیاری مدفوع و بی اختیاری ادرار مورد بحث قرار گرفته است.
مقاله اختلال دفعی
سبب شناسی
اختلال در دفع مدفوع می تواند دلایل متعددی داشته باشد. استرس ها و هیجانات، ترس، آزار جنسی، رشد نکردن دستگاه عصبی، وراثت، بیماری صرع، اضطراب یبوست، اهمال در آموزش توالت رفتن، واکنش های جوئی کودک و مشکلات عضوی گوناگون می تواند عامل سبب ساز این اختلال باشد.
این کودکان اغلی شکم های باد کرده دارند و مممکن است از درد های شکمی رنج برند، اکثر این کودکان دچار یبوست هستند و گاهی بدون هیچ دلیل عضوی از رفتن به توالت و دفع مدفوع امتناع می ورزند. در کودکانی که دچار یبوست هستند، به علت درد ناشی از عبور و تخلیه مدفوع به دلیل کوچک بودن مخرج انتهایی، کودک از توالت رفتن وحشت دارد و با جلوگیری از انجام عمل دفع،یبوست سخت تری را موجب می شود. هنگامی که کودک تجربه ناخوشایندی را از رفتن به توالت داشته باشد، ترس و تنفر از آن مکان برایش به وجود می آید و در نهایت باعث می شود که مدفوع خود را نگه دارد. در کودکانی که دچار یبوست نیستند و بدون هیچ دلیل عضوی، از رفتن به توالت امتناع می کنند، بروز چنین رفتار هایی در این کودکان می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد، که از مهمترین آن ها مخالفت با والدین و مبارزه برای دستیابی و کسب قدرت و بدست آوردن توجه والدین می باشد و یا گاهی این کودکان از کثیف کردن خود در توالت می ترسند، زیرا در گذشته به این علت تنبیه شده اند و در نتیجه سعی می کنند مدفوعشان را در خود نگه دارند و از این طریق نظم را رعایت کرده باشند.
بعضی از والدین انتظارات خیلی زیادی از پاکیزگی کودکان دارند و همچنین گاهی تعاملات غلط و منفی بین کودک و خانواده می تواند سبب بروز این مشکل شود .
دیدگاه خود را ثبت کنید