دانلود مقاله اختلال اوتیسم با فرمت ورد ودر 21 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله اختلال اوتیسم
اختلال طیف اوتیسم ، که قبلا" به عنوان«اختلالات رشدی فراگیر» شناخته می شد، سک گروه از سندروم های عصبی- رشدی با فنوتیپ های ناهمگن(متنوع) را در برمی گیرد که از طریق چند ژن به ارث می رسند، و مشخصه های اصلی آنها عبارتند از انواع وسیعی از نقص ها در ارتباط اجتماعی، و رفتارهای محدود و تکراری. روانشناسان اکنون متفق القولند که اختلال طیف اوتیسم روی یک پیوستار قرار دارد و سمپتوم های ناهمگن آن جزء مشخصه ی اصلی این اختلال هستند، و معیارهای اصلی برای دیاگنوز شدن این اختلال در دو زمینه خلاصه شده اند: نقص در ارتباط اجتماعی، و رفتارهای محدود و تکراری. اختلال طیف اوتیسم معمولا" در دومین سال زندگی به وضوح آشکار است، و در موارد شدید، حتی در سال اول نیز می توان عدم علاقه ی کودک به تعامل با دیگران را، که مناسب با سن او نیست ، مشاهده کرد .
مقاله اختلال اوتیسم
نرخ شیوع اختلال طیف اوتیسم در آمریکا و سایر کشورها حدود 1% است ( هم در کودکان و هم در بزرگسالان).
اختلال طیف اوتیسم در پسران چهار برابر دختران دیاگنوز می شود . مشخصه ی اصلی کوکان مبتلا به سندروم ایکس شکننده عبارت است از: معلولین ذهنی، نقص های حرکتی ظریف و غیرظریف، شکلک های چهره ای غیرعادی، ماکروارکیدیسم، و افت شدید توانایی زبانی بیانی. یک اختلال ژنتیک دیگر توبروس اسکلروز است . مشخصه اصلی توبروس اسکلروز تومورهای خوش خیم متعدد است، از طریق انتقال کروموزومی غالب به ارث می رسد .
مهم ترین عوامل پره ناتال مرتبط با اختلال طیف اوتیسم در فرزندان عبارتند از سن بالای مادر و پدر در زمان تولد کودک، خونریزی بدن مادر باردار، دیابت مادر باردار، و زایمان اول در زنانی که هرگز بچه به دنیا نیاورده اند. ریسک فاکتورهای پری ناتال برای اختلال طیف اوتیسم شامل مشکلات بند ناف ، تروما در لحظه ی زایمان، دیسترس جنینی( حضور علایمی در زن باردار، قبل یا درهنگام زایمان، که نشان می دهند جنین ممکن است مشکلاتی داشته باشد)، کوچک تر بودن جنین ار اندازه ی مناسب سن، وزن اندک نوزاد به هنگام تولد، نمره ی اندک در تست دقیقه ی پنجم آپگار، مل فورماسیون مادرزادی( به دنیا آمدن کودک با بدشکلی های جسمی)، نا همخوانی گروه خونی مادر و جنین، یا ناهمخوانی فاکتور RH در مادر و جنین، یا هایپربیلی روبینما.
مقاله اختلال اوتیسم
DSM-5 شدت اختلال اوتیسم را براساس نقص های موجود در ارتباط اجتماعی، و روند رفتارهای محدود و تکراری تعیین می کند و برای آن سه سطح در نظر می گیرد :
سطح 1: نیازمند حمایت
سطح 2: نیازمند حمایت زیاد
سطح 3: نیازمند حمایت بسیار زیاد
کودکانی که قبلا" در گروه کیفیت بالای عملکرد، عملکرد با کیفیت بالا، طبقه بندی می شدند اکنون در گروه 1، ((نیازمند حمایت)) ، و کودکانی که سابقا" در گروه عملکرد با کیفیت پایین ، طبقه بندی می شوند، اکنون در گروه 3، ((نیازمند حمایت بسیار زیاد)) قرار می گیرند .
یکی از ویژگی های مشخصه ی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم این است که مهارتهای اجتماعی و تعاملی این کودکان در سطح قابل انتظار رشد نکرده اند و این کودکان فاقد تعاملات اجتماعی غیر کلامی خودجوش هستند .
از لحاظ شناختی کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در تکالیف بصری-فضایی ( دیداری-مکانی) ماهرانه تر از تکالیفی عمل می کنند که در آنها به استدلال کلامی نیاز است .
فعالیتها و بازی های کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، انعطاف نا پذیرتر، تکراری تر، و یک نواخت تر(و در نتیجه،کسل کننده تر) از کودکان همسن است.
مقاله اختلال اوتیسم
هایپر لکسیا نوعی عارضه با سه مشخصه ی زیر است :
1)کودک قادر است کلمات را بخواند و این توانایی از سن تقویمی او انتظار نمی رود، یا عاشق حروف یا ارقام است.
2) در درک زبان شفاهی به شدت مشکل دارد.
3) مهارت های اجتماعی او غیر عادی هستند، نمی تواند با دیگران به آسانی معاشرت کند و با آنها تعامل مناسب ندارد .
در تعریف گسترده، تحریک پذیری شامل پرخاشگری، رفتارهای خود- جرحی، و قشقرق های شدید است .
بیش فعالی و بی توجهی: بیش فعالی و بی توجهی دو رفتار رایج در کوکان خردسال مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند .
مهارتهای بالاتر از استاندارد زود هنگام : بعضی کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، مهارت هایی نشان می دهند که بسیار پیشرفته تر از سنسشان است، مثل حافظه ی طوطی وار بسیار قوی یا توانایی انجام دادن عملیات ریاضی پیچیده.
اینسومیا ( بی خوابی) : اینسومنیا در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم یکی از مشکلات رایج است و تخمین زده می شود که در 44% تا 83% کودکان مدرسه ای روی می دهد.
ریسپریدون درمان دارویی خط اول برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، که تحریک پذیری شدید نشان می دهند محسوب می شود . ریسپریدون در هدف قرار دادن تحریک پذیری مؤثر واقع می شود، و رفتارهای محدود و تکراری را نیز بهبود می دهد .
مقاله اختلال اوتیسم
در دو مطالعه ی بزرگ درباره ی استفاده از آریپیپرازول در درمان قشقرق ها، پرخاشگری، و خود- جرحی در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم معلوم شد آریپیپرازول هم مؤثر و هم بی خطر است .
نظریه های روانی - اجتماعی:
مطالعات درباره والدین کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و والدین کودکان نرمال هیچگونه تفاوت مهمی در مهارت های فرزندپروری نشان نداده اند. کانر ابتدا اعتقاد داشت که عوامل هیجانی والدین ممکن است در ایجاد شدن اختلال طیف اوتیسم سهم داشته باشند، اما نظریه او به وضوح نادرست اعلام شده است.
معلولیت ذهنی: حدود 30% کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ممکن است معلولیت ذهنی داشته باشند. از بین آنها، حدود 30% معلولیت ذهنی خفیف تا متوسط، و حدود 40% تا 50% معلولیت ذهنی شدید تا عمیق دارند. نمرات هوشبهر کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم به همراه معلولیت ذهنی معمولاً نشان می دهند که آنها در چیدمان ترتیبی کلمات و مهارت های انتزاعی بیشترین مشکل را دارند، اما مهارت های بصری- فضایی (دیداری- مکانی) یا حافظه طوطی وار آنها نسبتاً قوی هستند. این یافته نشان دهنده اهمیت نقص ها در عملکردهای مرتبط با زبان است.
دیدگاه خود را ثبت کنید