دانلود مقاله اختلال چربی های خون با فرمت ورد ودر 10 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله اختلال چربی های خون
مقدمه
آترواسکلروز شریانی (تصلب شرایین)، که زمینه ساز ایجاد مهم ترین نوع از بیماری های قلبی و عروقی است، به تدریج و در طول سال های عمر، در اثر ضخیم شدن، نامنظم شدن و سخت شدن لایه های داخلی دیواره شریان ها ایجاد می شود. این پدیده فرایند پیچیده ای دارد که در ایجادآن عواملی از جمله رسوب چربی و کلسترول در جدار داخلی رگ ها و التهاب رگ ها، نقش دارند. پیشرفت آترواسکلروز شریان منجر به تنگی شریان شده و جریان عبور خون از آن به کندی صورت گرفته و کاهش پیدا می کند. در این حالت احتمال پارگی لایه داخلی شریان وجود دارد که آغازی برای ایجاد لخته و بدنبال آن سکته های قلبی و مغزی است.
سکته قلبی، نارسایی قلبی ناشی از آن، سکته مغزی، بیماری شریان های اندانم ها محیطی (دست ها و پاها)، دارای عوامل خطر مشترکی هستند، ولی تاثیر این عوامل در ایجاد تمام آنها، به خصوص سکته قلبی، یکسان نیست. کلسترول خون بالا نسبت به سایر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی نقش بیشتری در ایجاد آتروسکلروز عروق کرونر قلب و سکته های قلبی دارد و در سکته های مغزی فشار خون بالا نقش عمده ای را ایفاء می کند. بیماری دیابت و مصرف دخانیات رابطه زیادی با بیماری آترواسکلروز شریان های اندام های محیطی دارند.
عوامل خطر قابل اصلاحی که در ایجاد بیماری قلبی موثر هستند شامل افزایش کلسترول خون، فشار خون بالا، مصرف سیگار، کم تحرکی، بیماری دیابت و چاقی می باشند.
باید توجه داشت که عوامل خطر بیماری عروق کرونر قلب به صورت تجمعی عمل کرده و به نظر می رسد که هر یک از مبتلایان به این بیماری های دارای بیش از یک عامل خطر می باشند. هر اندازه که نقش یک عامل خطر در ایجاد بیماری های قلبی بیشتر باشد، احتمال ابتلاء به این بیماری ها نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر این وقتی که چند عامل خطر به طور همزمان وارد عمل شوند، احتمال مبتلا شدن به بیماری نیز بیشتر خواهد بود. نقش مشترک و همزمان عوامل خطری مثل فشار خون بالا، سیگار کشیدن و بالا بودن میزان کلسترول سرم در ایجاد انواع شدید بیماری های قلب و عروق ثابت شده است.
مقاله اختلال چربی های خون
تعریف اختلال چربی های خون
اختلال چربی های خون جزو شایع ترین اختلالات تغذیه ای به شمار می آیند که به اشکال مختلف مثل بالا بودن کلسترول خون، بالا بودت تری گلیسرید چربی خون همراه با بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید، بعضی از بیماری های کبدی و کلیوی، بیماری های قند(دیابت)، نارسایی مزمن کلیه، چاقی، بعضی از عفونت ها، اعتیاد به الکل، ایدز و ... دیده می شود. هم چنین افزایش چربی خون ممکن است علامت مزمن بیماری دیگری نبوده و بیمار به صورت اولیه دچار آن شود، برای تشخیص بالا بودن چربی خون، باید آزمایش خون انجام شود.
انواع اصلی چربی های موجود در خون
چند نوع چربی در خون وجود دارد اما چربی های اصلی، شامل کلسترول و تری گلیسیرید می باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید