دانلود مقاله فشارخون بالا با فرمت ورد ودر 23 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله فشارخون بالا
تعریف فشارخون و فشارخون بالا
برای این که خون در شریان های (artery) بدن جاری شود و مواد غذایی را به اعضای مختلف بدن برساند نیاز به نیرویی دارد که خون را به گردش در آورد . این نیرو فشارخون نامیده میشود و عامل این فشار، انقباض و انبساط و مولد آن قلب است . قلب به طور مداوم خون را به داخل شریانی به نام آئورت (aorta) و شاخه های آن که مسئول رساندن اکسیژن و مواد غذایی به تمام اعضای بدن هستند ، پمپ می کند . شریان های بزرگ به صورت لوله هایی با دیواره قابل اتساع وظیفه انتقال خون را از قلب به شریان های کوچک و مویرگ ها بر عهده دارند . فشارخون به دو عامل مهم بستگی دارد : یکی برون ده قلب یعنی مقدار خونی که در هر دقیقه به وسیله قلب به درون شریان آئورت پمپ می شود . ( حدود 6-5 لیتر ) و عامل دیگر مقاومت رگ ، یعنی مقاومتی که بر سر راه خروج خون از قلب در رگ ها وجود دارد . با تغییر برون ده قلب یا مقاومت رگ ، مقدار فشارخون تغییر می کند .
از آنجا که پمپ یا تلمبه کردن خون توسط قلب به داخل شریان ها ، ضربان دار است . فشارخون بین دو سطح حداکثر و حداقل در نوسان است . در زمانی که قلب منقبض می شود . خون وارد شریان ها می شود و فشارخون به حداکثر مقدار خود می رسد که به آن فشارخون سیستول می گویند . در زمان استراحت قلب که خون وارد شریان نمی شود ، با خروج تدریجی خون از این شریان ها و جریان آن به سوی مویرگ ها فشارخون کاهش یافته و به حداقل مقدار خود می رسد که به آن فشارخون دیاستول می گویند . بهترین راه برای پی بردن به مقدار فشارخون هر فرد ، اندازه گیری منظم آن با دستگاه فشارسنج است (شکل 1) . در هر فرد فشارخون را در دو سطح سیستول و دیاستول اندازه می گیرند که با واحد میلی متر جیوه نشان داده می شود .
مقاله فشارخون بالا
فشارخون بالا در نتیجه افزایش فشار بیش از حد طبیعی جریان خون بر دیواره شریان ها ایجاد می شود . اگر فشارخون به طور طبیعی دایمی بالاتر از حد طبیعی باشد ، به آن فشارخون بالا می گویند . فشار خون بالاتر از حد طبیعی ( پرفشاری خون ) ، خود موجب عوارض کشنده ای است .
به دلیل اینکه فشارخون بالا علامت ندارد ،تنها راه براي پی بردن به مقدار فشارخون هر فرد،اندازه گیري فشارخون او است.مقدار فشارخون هر فرد یکی از مهمترین علائم حیاتی است و به نوعی به فشار شریانچه ها (آرتریال) یا شریان هاي بزرگ (آرتري) اشاره دارد براي این کار بایستی از دستگاه اندازه گیري فشارخون استفاده کرد. غالبا" فشارخون را در شریان بازویی (براکیال bracial ) اندازه می گیرند. شریان بازویی یک رگ خونی است که مسیر آن از شانه ها تا زیر آرنج است و سپس در ساعد به دو شاخه رادیال (radial ) و اولنار (ulnar) تقسیم میشود و ادامه پیدا میکند. این شریان یکی از شریان هایی است که میتوان فشارخون را براحتی از آن اندازه گیري کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید