دانلود تحقیق اختلال لجبازی – نافرمانی در کودکان با فرمت ورد ودر 38 صفحه قابل ویرایش
فهرست مطالب
چکیده1
هدف پژوهش2
1- بیان مساله2
2- همه گیر شناسی5
3- ملاحظات تشخیصی و ویژگیهای بالینی8
4- تشخیص افتراقی10
5- ویژگیها و اختلال های توأم12
6- بررسی های آسیب شناختی و آزمایشگاهی12
7- سیروپیش آگهی13
8- سبب شناسی13
9- سازوکارهای شناختی رفتاری15
10- پیشینه پژوهش18
11- نتیجه گیری25
منابع و مآخذ28
قسمتی از متن تحقیق اختلال لجبازی – نافرمانی در کودکان
چکیده
یکی از مسائلی که بین کودکان و نوجوانان مشاهده میشود لجبازی آنهاست. لجبازی رفتاری نامطلوب است که به شکل آسیب رساندن به خود و دیگران، دشنامگفتن، گریهکردن، فریاد کشیدن و شکستن وسایل به چشم میخورد. این رفتار در حد کم طبیعی است، اما اختلالی وجود دارد به نام اختلال لجبازی و نافرمانی (ODD) که مهمترین مشخصه آن نافرمانی بیش از حد است. معمولا رفتارهای منفی گرایانه و لجبازی بهشکل یکدندگی مستمر، مقاومت در برابر دستورالعملها و تمایل نداشتن به صلح و سلطهپذیری یا جر و بحث با بزرگسالان و همسالان ظاهر میشود.
واژگان کلیدی: لجبازی، نافرمانی، ODD
هدف پژوهش
بررسی اختلال لجبازی – نافرمانی در کودکان و راههای درمان آن
1- بیان مساله
هیوارد[1](2000 نقل از خدایاری فرد 1385 ) عنوان می کند اختلال لجبازی –نافرمانی اولین بار در سال 1966 به عنوان یک اختلال رفتاری پیشنهاد شد. با انتشار ویرایش سوم راهنمایی آماری و تشخیص اختلالهای روانی، اختلال لجبازی، نافرمانی در یک طبقه جدید و مستقل در طبقه بندی اختلال های روانی جای گرفت.
تحقیق اختلال لجبازی – نافرمانی در کودکان
این مفهوم سازی در DSM-ш DSM-ш-R؛ وIV -DSM در غیاب مدارک تجربی که از متمایز شدن لجبازی –نافرمانی از اختلال سلوک ([2]CD) حمایت کنند، رخ داد. ODD همراه با CD و اختلال نقص توجه – بیش فعالی[3]ADHD در DSM- ш -R گروهی از اختلال های رفتاری مخرب را در DSM-IV تشکیل می دهند این گروه اغلب با یکدیگر به عنوان اختلال های بیرونی شده مورد توجه هستند، بدین معنی که آنها از طریق رفتارهای ناسازگارانه بیرونی مثل بیش فعالی، تکانشگری، پرخاشگری و نافرمانی از قوانین مشخص می شوند. در مقابل اختلال های بیرونی شده، گروهی دیگر از اختلال ها مثل اضطراب و افسردگی قرار دارند که تحت عنوان اختلال های درونی شده معرفی شده اند. این اختلال ها به وسیله احساسات و پریشانی های درونی تجربه شده به وسیله فرد آشکار می شوند. قبلاً، در تعدادی از طبقه بندی ها اختلال های بیرونی شده مثل ODD به عنوان اختلال های رفتاری و اختلال های درونی شده به عنوان اختلال های هیجانی یا نوروتیک مدنظر بودند. اینچنین توصیفاتی امروزه کمتر مورد استفاده هستند (گیبل[4]، 1997 نقل از کاکاوند 1385).
پانزدهمين طبقهي تشخيصي در DSM-Vاختلالات رفتار ایذایي، كنترل تكانه و سلوك هستند. اين طبقهي تشخيصي شامل 7 اختلال است كه در DSM-IV در زير گروه اختلالاتي كه براي نخستين بار معمولاً در شيرخوارگي، كودكي يا نوجواني تشخيص داده ميشوند و اختلالات كنترل تكانه كه به گونهاي ديگر طبقهبندي نشدهاند، قرار دارند. اختلال بياعتنايي مقابلهاي، آتش افروزي، دزدي بيمارگون، اختلال انفجاري متناوب و اختلال سلوك مهمترين اختلالات در اين طبقهي تشخيصي هستند. (استین[5]، 2010 ).
دیدگاه خود را ثبت کنید