دانلود پاورپوینت برنامه ريزی و کنترل موجودی (1) با فرمت ppt ودر160 اسلاید قابل ویرایش
توجه:این پاورپوینت بخش بندی ندارد وکامل نیست و خلاصه ای از مطالب درسی می باشد
قسمتی از متن پاورپوینت برنامه ريزی و کنترل موجودی (1)
تعريف موجودی
موجودی به همه کالاها و موادی اطلاق مي شود که در فرآيند توليد و
توزيع استفاده شده و يا مورد مصرف قرار مي گيرند.اقلامی نظير مواد
اوليه ، قطعات خريداری شده ، کالاهاي در جريان ساخت و محصولات
نهايي جزو مهم ترين موجودی هايي هستند که در فرآيندهای توليد و
توزيع استفاده مي شوند
يک تعريف کاملتر از موجودی ، به اقلامی اشاره دارد که در يک
شرايط بيکار يا تکميل نشده نگهداری شوند و منتظر فروش ،
مصرف يا تبديل در عمليات بعدی باشند.
اهداف نگهداری کالا :
Gکالای ساخته شده
1- مقابله با تغييرات تقاضا
2-هموار سازی يا بالانس خط توليد
3- خدمت سريع به مشتري هنگاميکه تقاضا احتمالي باشد
4- برای فروش در دسته های اقتصادی
5- عدم مواجه با کمبود
Aکالای نيمه ساخته
1- مقابله با تغييرات ظرفيت توليد
2- جداسازی مراحل توليد
3- استفاده موثر از طرفيت توليد
4- برای توليد در دسته های اقتصادی
پاورپوینت برنامه ريزی و کنترل موجودی (1)
اهداف نگهداری کالا :
Bمواد اوليه
1- استفاده از تخفيفهاي تجاری
2- متوقف نشدن خط توليد
3- خريد در دسته های اقتصادي
تعريف کنترل موجودی
کنترل موجودی عبارت است از برنامه ريزی و کنترل جريان مواد و
قطعات اوليه ، کالاهای نيمه ساخته شده و کالاهای ساخته شده به
منظور برآوردن نياز مشتريان در موعد مقرر به ميزان مناسب با
حداقل هزينه.
اهداف کنترل موجودی :
1-محصول مورد نياز به مقدار مناسب در زمان مناسب
آماده تحويل باشد
2-به حداقل رساندن زمان ساخت و يا تدارک کالا
3-حداقل نمودن کل هزينه سيستم
وظايف و مراحل کنترل موجودی
1-پيش بينی تقاضا برای هريک از محصولات
2-مقايسه تقاضاي پيش بيني شده و تقاضاي واقعی در صورت لزوم اصلاح آن
3-کنترل توليد ، مشخص کردن مقدار توليد اقتصادی و يا خريد اقتصادی
4-کنترل موجودی ، تعيين سطح موجودی در حد مطلوب
5-برنامه ريزی توليد
6- برنامه ريزی توزيع و فروش
7-پيگيری اجراي سيستم
8-انتخاب بهترين عمل
پاورپوینت برنامه ريزی و کنترل موجودی (1)
عوامل موثر در کنترل موجودی
1-نوع محصولات( فاسد شدنی، شکستنی، انفجاري و...)
2-نوع عمليات يا شيوه توليد(کارگاهي , محصولی ، ترکيبي)
3-شيوه سفارش دهي (انبوه ، تکی ، داخلي ، خارجي ، ادغامي و
...)
4-شيوه خدمت به مشتری(دسته ای، سفارشي و تکي)
5-تعداد محصولات يا تقاضا ساليانه
6- نوع تقاضا (قطعی ، احتمالي و يا معلوم)
7-شيوه نگهداری کالا (FIFO ، LIFO ، تصادفی و اولويتي)
8-ساير موارد
نمايش سيستم کنترل موجودی
I(t) : سطح موجودی در دسترس در زمان t
B(t) : سطح کمبود در زمان t
Y(t) : موجودی خالص در زمان t
O(t) : موقعيت يک سفارش يا مقدار سفارش در راه در زمان t
موقعيت موجودی در لحظه t Y(t) = I(t) + O(t) – B(t)
دیدگاه خود را ثبت کنید