دانلود پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت زهرا دیانتیدیلمی، محمدرضا نیکبخت با فرمت pptx ودر 37 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت زهرا دیانتیدیلمی، محمدرضا نیکبخت
مقدمه
شرکتها میتوانند علاوه بر استراژی رقابتی با مدیریت اثربخش هزینه های خود و با تولید محصولات خوب و بهبود مستمر به موفقیت دست یابند .
یکی از مهمترین عوامل در بهبود مستمر ، کاهش هزینه ها از طریق ساده سازی محصول و فرآیند تولید شرکت است .
مفاهیم کلیدی هزینه 4 دسته اند :
1- دسته اول شامل مفاهیم اولیه و رابطه بین موضوعات هزینه (واحد هزینه بر) و محرکهای هزینه است.
2- سه دسته دیگر دربرگیرنده مفاهیم مرتبط با 3 وظیفه اصلی مدیریت به شرح ذیل است :
الف) هزینه یابی محصول یا خدمت
ب) برنامه ریزی و تصمیم گیری
ج) کنترل عملیات و مدیریت
هزینه Cost
هنگامی که یک شرکت برای دستیابی به هدفی خاص از یک منبع استفاده می کند ، متحمل هزینه میگردد . یا به عبارت دیگر ، برای تحصیل درآمد باید بهای آن پرداخت شود که اصطلاحاً به آن هزینه می گویند .
هزینه های یک شرکت را می توان در قالب گروههای مشخص و معنی داری دسته بندی کرد که این گروهها را مخزن هزینه می نامند .
هر عاملی که باعث تغییر در سطح هزینه کل می شود را محرک هزینه می نامند .
محرک هزینه می تواند مالی و یا غیرمالی باشد .مدیریت محرکهای هزینه برای شرکتهایی که از استراتژی رهبری هزینه بهره می برند ، حائز اهمیت می باشد .
هر چیزی که اندازه گیری هزینه آن بطور مجزا مد نظر مدیریت باشد (محصول یا مشتری ویا نظیر آن) را موضوع هزینه یا واحد هزینه بر می نامند .
پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت زهرا دیانتیدیلمی، محمدرضا نیکبخت
تخصیص هزینه (Cost Assignment ) و
تسهیم هزینه (Cost Allocation)
منظور از تخصیص هزینه فرآیند تخصیص هزینه ها به مخازن هزینه یا تخصیص هزینه ها از مخازن هزینه با موضوعات هزینه است .
هزینه مستقیم Direct Cost:
هزینه هایی که به راحتی و به شیوه اقتصادی و مقرون به صرفه می توان به یک مخزن هزینه یا یک موضوع هزینه ردیابی کرد . بعنوان مثال : هزینه پارچه بکار رفته در ساخت لباس .
درهزینه های مستقیم محرک هزینه عبارتست از تعداد واحدهای آن موضوع هزینه.
به فرآیند تخصیص هزینه های غیرمستقیم به مخازن هزینه و موضوعات هزینه تسهیم هزینه گویند ، تسهیم هزینه حالتی خاص از تخصیص هزینه است که در آن ردیابی مستقیم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه وممکن نیست از اینرو از محرکهای هزینه برای اینکار استفاده می شود ، این محرکها را مبنای تسهیم می نامند .
هزینه غیرمستقیم Indirect Cost:
هزینه هایی که با روشهای ساده و اقتصادی قابل ردیابی به مخزن هزینه یا موضوع هزینه نیستند .
هزینه مواد مستقیم (Direct Material) و غیرمستقیم (Indirect Material)
هزینه مواد مستقیم شامل هزینه مواد مصرفی در محصول یا سایر موضوعات هزینه
(منهای تخفیفات خرید بعلاوه هزینه های حمل به داخل و سایر مخارج مربوط به آن) است. در مقابل ، بهای موادی که بطور غیر مستقیم در تولید محصول مورد استفاده قرار می گیرند و یا اگر مستقیما" هم در تولید محصول مصرف شوند تعداد و بهای آنها ناچیز است را هزینه مواد غیرمستقیم می نامند. مانند برخی ملزومات کوچک و مستعمل مورد استفاده توسط کارکنان تولید با مواد مورد نیاز ماشین ها مثل روغنهای روان کننده و نظیر آن.
پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت زهرا دیانتیدیلمی، محمدرضا نیکبخت
هزینه دستمزد مستقیم و غیرمستقیم
هزینه دستمزد مستقیم شامل دستمزد کارگران بابت زمان صرف شده برای تولید محصول یا فراهم کردن خدمت بعلاوه زمان غیرتولیدی که بطور معمول و اجتناب ناپذیر باید برای هر کارگر در نظر گرفت ( نظیر زمان صرف چای ).
هزینه دستمزد غیرمستقیم ، مربوط به دستمزد افرادی می شود که نقش مهمی در امر تولید دارند، مانند پرسنل کنترل کیفیت، سرپرستان تولید، بازرسان، افراد مسئول خرید و جابجائی مواد، نظافتچی وغیره. در موسسات حقوقی یا موسسات حسابرسی، هزینه حقوق پرسنل حرفه ای و مواد مورد استفاده توسط آنها برای ارائه خدمت به مشتریان هزینه های مستقیم هستند ولی هزینه های مربوط به حقوق پرسنل غیرحرفه ای یا وجوه پرداخت شده به کارآموزان جزو هزینه های غیرمستقیم محسوب می شوند.
سایر هزینه های غیر مستقیم:
علاوه بر هزینه های مواد و دستمزد ، هزینه های غیرمستقیم دیگری برای تولید محصول یا ارائه خدمت لازم است. این هزینه ها شامل تسهیلات و تجهیزات مورد استفاده برای تولید محصول/ ارائه خدمت و سایر تجهیزات پشتیبان تولید است.
همه هزینه های غیرمستقیم در یک مخزن هزینه با عنوان سربار (Overhead)جمع می شوند.در شرکتهای تولیدی به این مخزن هزینه اصطلاحا" سربار کارخانه نیز گفته می شود.
به مجموع هزینه مواد مستقیم و دستمزد مستقیم اصطلاحا" هزینه های اولیه (Prime Costs) و به مجموع هزینه دستمزد مستقیم و سربار،هزینه های تبدیل(Conversion Costs)
دیدگاه خود را ثبت کنید