فناوری اطلاعات، عبارت است از فناوریهایی که فرد را درضبط، ذخیره سازی، پردازش،بازیابی، انتقال و دریافت اطلاعات، یاری می دهند. این اصطلاح شامل فناوریهای نوین مانند رایانه، انتقال ازطریق دورنگار، و دیگر وسائل ارتباطی میشود.فناوری اطلاعات، روش کارمارا دگرگون کرده، امور اقتصادی و اجتماعی، و حتی نحوه تفکر مارا تغییر داده است
امروزه، فناوری اطلاعات درمقایسه با وسائل ارتباط جمعی دامنه ای به مراتب وسیع تر دارد و امکاناتی را برای تغییر و پیش بینی و دورنمای تازه ای را درزمینه توسعه ارائه میکند. فناوری اطلاعات موجب پخش سریع نظرات، بهبود درآموزش، علوم، مراقبتهای بهداشتی و فرهنگ میشود.
توسعه فرهنگی:
توسعه فرهنگی ترکیبی از دو واژه "توسعه" و« فرهنگی» است. هر دو واژه مفهوم خاص خود را دارند و در متون و نوشتارهایموجود، هر کس با رویکردهای متفاوت به آن پرداخته و در نتیجه تاکنون تعاریف متعددیبرای آنها آمده است.
وقتی این واژه(توسعه) با واژه ای مثل «فرهنگ» همراه می شود، یافتنشاخص های مشخص برای آن با دیدگاه ها ونظرهای متعددی روبرو می گردد. چرا که با وجودتمام مشابهت هایی که در تعریف متخصصان حوزه های فرهنگی از فرهنگ وجود دارد، اتفاقنظر کاملی در جزییات تعریف فرهنگ وجود ندارد و نگرش های چند گانه ای به مسائلفرهنگی و در نتیجه توسعه فرهنگی موجود است.
همان طور که در تعریف فرهنگ بیان کردیم، فرهنگ عبارت است ازهرآنچه در جامعه ای معین کسب می کنیم، می آموزیم و می توانیم انتقالدهیم.
پس هدف از رشد و توسعه فرهنگی در یک جامعه باید این باشد که افرادرا برای مواجهه با دگرگونی سریع تکنولوژی و نظام اقتصادی آماده سازد، تا آنجا کهانسان ها از توسعه مادی بهره مند شوند و نه اینکه از آن رنجور گردند و همچنین مفهومکلی توسعه فرهنگی این است که افراد را برای بدست آوردن شخصیت و اصالت و فضیلت لازمجهت پذیرش کامل زندگانی یاری دهند.
اصول توسعه فرهنگی:
1.در انجام این مهم آموزش و پرورش(به معنای وسیع آن) نقش بزرگی در سرعت بخشیدن به گردش چرخه فرهنگی و ایجاد تعادل فرهنگی بر عهده دارد.
2.توسعه زمانی تحقق می یابد که علم به فرهنگ تبدیل شود. علوم و فنون در درجه نخست دستاورد فرهنگ خاصی هستند. فرهنگ، سرچشمه شناخت های علمی است، و دستاورد های علمی به نوبه خود بر فرهنگ تاثیر می گذارند و آن را متحول می کنند. شناخت علمی باید در خود کشور پدید آید، باید درون زا باشد و از فعالیت پژوهشی افراد بومی و متناسب با ارزش های فرهنگی جامعه ریشه گرفته باشد.
3.هر چه سرعت چرخه فرهنگی بیشتر باشد، آن فرهنگ غنی تر می گردد. در این راه وسایل ارتباط جمعی از جمله کتاب و مطبوعات (که جزء لاینفک هر کتابخانه هستند) تقویت گردند.
تاثیر فناوري در زبان و فرهنگ خانواده:
یکی از دستاوردهاي مهم فناوري تاثیر گذاري و رخنه در زبان و فرهنگ ملتها است . پدیده جهانی شدنفناوري به ناچار بسیاري از واژگان بیگانه را وارد زبان کاربر می کند و کاربران در اندك زمانی به آن عادت کرده وترکیبی از واژگان را در کلمات روزانه خود بکار میبرند ، بدین ترتیب فرهنگ لغات جدیدي که آمیخته اي از لغاتبیگانه است ، شکل می گیرد. کاربرد این زبان توسط افراد جوانتر خانواده ، بین والدین و یا افراد مسن نوعی کمارتباطی یا بد ارتباطی را ایجاد می کند و این خود می تواند آغاز بسیاري از معضلات دیگر باشدبروز شکاف دیجیتالی تاثیرات زیادي در تجارت الکترونیک، اقتصاد و آموزش خواهد داشت. حاصل این امرعقب افتادگی در علوم و فناوري کشورهاي در حال توسعه خواهد بود. عمیق تر شدن این شکاف به معناي فاصلهگرفتن اقتصادي، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورهاست که نتیجه آن تحمیل کالا ها و تولیدات فرهنگی صاحبانفناوري براي سست کردن باورها ، سنت ها و فرهنگ ها ي کشورهاي در حال توسعه است که پیامدش نوعیاستثمار فرهنگی، بحران بی هویتی نسل جوان یاس و افسردگی در سطح جوامع خواهد شد. جوامعی که متحملبروز ناهنجاریهاي اجتماعی روز افزون از قبیل بزهکاري، دزدي، میل به اعتیاد، افزایش طلاق و سست شدنبنیانهايخانوادگیو... خواهد شد
پیشرفت فناوري نشان می دهد که جهان به دو بخش مجزا تقسیم خواهد شد. بسیاري از کشورها به عقب ماندگیروز افزون گرفتار می شوند و کشورهاي صاحب فناوري هم به همین ترتیب ، روز به روز پیشرفت خواهند کرد.
نتیجهگیری آثار فناوری بر روی سطح کیفیت زندگی خانواده:
تجربه نشان می دهد که رابطه میان فناوري اطلاعات و کیفیت زندگی رابطه اي خطی است یعنی همیشه آن هاهمسو و هم جهت حرکت می کنند .پس می توان انتظار داشت که تامین فناوري به کیفیت زندگی کمک می کند.
نقشفناوریدرکیفیتزندگیخانواده:
انسان ، موجودي است چند وجهی واستفاده از فناوریهاي جدید نمی تواند بسیاري از رفتارهاي او را تبیین کند .
تمامفناوري هاي مدرن با همه خوبی هایی که دارند و علیرغم تسهیل بسیاري از فعالیتهاي انسانی ممکن است بر روابطافراد با یکدیگر تاثیر منفی هم بگذارند. البته نباید همه تقصیر ها را به گردن فناوري انداخت . تغییر فرهنگ وریخته شدن قبح استفاده نادرست از فناوري از دیگر عوامل این مساله است . آن چه مسلم است ، دولت هامی بایستی پاسخگوي نیاز هاي توسعه اي مردم باشند و تنگناها و موانع موجود را بر طرف کنند و ظرفیت هاي لازمرا پدید آورند ، با ورود به عصر دیجیتال و دیجیتالی کردن خدمات و فرآیند ها مجبور خواهند شد بحث کیفیتزندگی را به طور جدي و در بهترین وضعیت به عنوان راهنماي این حرکت توسعه اي دنبال کنند و تامین دسترسیآسان و ارزان به آخرین دستاورد هاي فناوري و فراهم آوردن امکانات لازم براي یادگیري مستمر دانش و مهارت هايمورد نیاز براي استفاده درست از آن را جهت افزایش کیفیت زندگی خانواده ها مهیا کنند
لینک بازاریابی این فایل که مخصوص نام کاربری شما ایجاد شده است را کپی و در شبکه های
اجتماعی یا سایت و وبلاگ خود منتشر کنید و از 10 تا 15 درصد پورسانت بازاریابی فروش این
فایل بهره مند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید