پاورپوینت نقش و اهمیت چربی ها با فرمت PPT ودر 23 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت نقش و اهمیت چربی ها
چربی ها در تمام سلول ها و بافت های بدن وجود دارند و نقش حیاتی در غشای سلول عهده دار می باشند . همچنین چربی ها بصورت پوشش و لایه محافظ در اطراف اندام ها و اعضای بدن یافت می شوند.
1- مهمترین منبع تولید انرژی در بدن می باشند.
2- حاوی بعضی اسیدها ی چرب غیر اشباع هستند که برای بدن ضروری می باشند.
3- حاوی ویتامین های محلول در چربی هستند.(ویتامین های A،D،E،k)
4- وجود آنها در غذا باعث خوشمزه شدن و برانگیختن اشتها می شود.
انواع چربی ها
چربیها در رژیم غدایی به دو صورت مرئی و نامرئی یافت می شوند :
چربیهای مرئی شامل :کره ، مارگارین ، روغن نباتی و روغن حیوانی می باشند که با چشم قابل مشاهده هستند.
چربیهای نامر ئی :در اغلب غذاها مانند گوشت ، شیر، تخم مرغ ، پنیر ، شکلات ، مغزها وجود دارند که باچشم دیده نمی شوند.
تفاوت روغن و چربی
تفاوت روغن وچربی در آن است که روغن در درجه حرارت معمولی مایع می باشد وچربی در درجه حرارت معمولی جامد است
وجود مقدار کافی از روغن و چربی در رژیم غدایی برای سلامتی بدن ضروری است زیرا موجب تامین انرژی مورد نیاز بدن و همچنین تامین اسیدهای چرب ضروری امگا3و امگا6 وویتامین های محلول در چربی می باشند
اسید های چرب :
چربی ها حاوی اسیدها چرب اشباع و غیر اشباع
می باشند.
هرچه مقدار اسیدهای چرب اشباع در چربیها بیشتر باشد چربی به شکل جامد و هرچه مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع بیشتر باشد چربی به شکل مایع در می آید.
کره و چربی حیوانی بیشتر حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند .
اسیدهای چرب غیر اشباع
1-اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه MUFA
که مهمترین آنها اسید اولئیک است.
2-اسید های چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه PUFA
مانند اسید لینولنیک ( امگا3) و اسید لینولئیک ( امگا6 ) می
باشند.
اسیدهای چرب غیر اشباع (MUFA,PUFA) در کاهش کلسترول و چربی خون و پیشگیری از تومورهای سرطانی نقش عمده دارند.
نوع اول اسیدهای چرب غیر اشباع (MUFA) بیشتر در روغن زیتون ، روغن کلزا یا کانولا ، روغن بادام زمینی روغن نارگیل و روغن کنجد یافت می شود.
اسید چرب غیراشباع (PUFA )در روغن سویا و کنجد و آفتابگردان و ذرت وجود دارد.
روغن های سویا و کلزا از منابع غنی اسیدهای چرب غیر اشباع امگا3 می باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید