دانلود پاورپوینت عوامل خطر تغذیه ای در اختلال چربی خون با فرمت ppt ودر 27 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت عوامل خطر تغذیه ای در اختلال چربی خون
کلسترول چیست؟
•یک ماده طبیعی است که در بدن ساخته می شود.
•75%کلسترول بدن که در جریان خون قرار دارد توسط کبد ساخته شده و 25% باقیمانده توسط غذاها به بدن وارد می شود.
•افزایش سطح کلسترول خون برای سلامتی انسان مضر است ولی سطح طبیعی آن برای ادامه زندگی انسان لازم است (برای ساخته شدن غشار سلولها و هورمونها)
•یک سوم بالغین در دنیا سطح کلسترول خون بالایی دارند (گزارش CDC)
علائم کلسترول خون بالا
•کلسترول بالا همیشه علامت دار نیست
•کلسترول بالا در شریان های بدن مستقر و روی هم جمع شده و سبب تصلب شرائین (سفتی عروق) می شود
•محدود شدن عبور جریان خون و در نتیجه مشکلات قلبی بعلت نرسیدن خون کافی به قلب مانند حملات قلبی وسکته
پاورپوینت عوامل خطر تغذیه ای در اختلال چربی خون
انواع کلسترول
•LDL یا کلسترول بد خون: نوعی از کلسترول خون است که تمایل به رسوب در دیواره عروق بدن دارد.
•گلبولهای سفید خون با این نوع کلسترول خون ترکیب شده و پلاک عروقی تشکیل می دهند که سبب تنگی عروق می شود
•حداکثر میزان قابل قبول آن در افراد در معرض خطر 100 mg/dl است
•حداکثر میزان قابل قبول آن درسایر افراد 130 mg/dl است
•در افرادی که بیماری قلبی دارند این میزان باید به کمتر از 70 کاهش یابد
•HDL: کلسترول خوب جلوی تجمع کلسترول بد را درخون می گیرد
•هر چه میزان این کلسترول در خون بالاتر باشد بهتر است
•مقدار mg/dl 40 و بالاتر در مردان و mg/dl50 و بالاتر در زنان می تواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
•مقدار کمتر از این دو مقدار عامل خطری برای بیماریهای قلبی عروقی می باشد
کلسترول مواد غذایی
•کلسترول موجود در مواد غذایی با کلسترول خون متفاوت است
•در اکثریت افراد، کلسترول مواد غذایی که خورده می شود، حداقل اثر را بر کلسترول خون دارد
•در حدود 30% مردم با مصرف مواد غذایی حاوی کلسترول بالا، کلسترول خونشان افزایش می یابد این افراد باید از مصرف غذاهای حاوی اسید چرب اشباع و ترانس مانند انواع روغن، گوشتهای پرچربی، محصولات لبنی پرچرب و فست فودها خودداری کنند.
•مصرف غذاهای پرچرب تنها عامل افزایش سطح کلسترول خون در برخی افراد نیست
•در تعداد زیادی از افراد، ژنتیک عامل اصلی است
•شکل ژنتیک این بیماری بنام هایپرکلسترولمی خانوادگی نامیده می شود که سبب کلسترول خون بالا می شود
چه عواملی، خطر را افزایش می دهند؟
پاورپوینت عوامل خطر تغذیه ای در اختلال چربی خون
قابل کنترل:
–رژیم غذایی با چربی اشباع بالا، ترانس بالا و کلسترول بالا
–مبتلا بودن به اضافه وزن و چاقی
–شیوه زندگی نشسته و بی تحرک
غیر قابل کنترل:
–جنس (در زنان پس از یائسگی خطر افزایش می یابد)
–سابقه خانوادگی
•زنان عموما بعلت هورمون استروژن سطح HDL بالاتری دارند (کلا سطح کلسترول خون پایین تری دارند)
•با افزایش سن، سطح تری گلیسرید خون افزایش می یابد
•با افزایش سن، نیاز زنان به رژیم غذایی سالم و وزن مناسب برای مدیریت و کنترل کلسترول خون افزایش می یابد
دیدگاه خود را ثبت کنید