فهرست مطالب
مقدمه
مردسالاری و تبعیض جنسیتی در حال از بین رفتن است
علت افزایش ازدواج با فاصله سنی معکوس
علت علاقه مردان به ازدواج با زن بزرگتر از خود
تفاوت سنی معکوس چه تاثیراتی در ازدواج دارد؟
پیش داوری و دخالت خانواده ها
تفاوت پختگی عاطفی
راهکارهای موفقیت در ازدواج با اختلاف سنی معکوس
بخشی از متن
مقدمه
فاصله سنی معکوس در ازدواج یا ازدواج با زن بزرگتر از دیدگاه سنتی قابل قبول نیست ولی جوانان با تغییرات فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی که روبرو هستند معمولا مشکلی با این تفاوت سنی ندارند و دیگر مثل قدیم کوچکتر بودن زن ، یکی از ملاک های ماندگاری ازدواج محسوب نمی شود.
در گذشته برای ازدواج تفاوت سنی اهمیت بسیار زیادی داشت و همیشه باید سن مرد بیشتر از سن زن می بود. چند سالی است که اهمیت تفاوت سنی و بزرگتر بودن پسرها کمرنگ شده و دیگر نقش مهمی در ملاک های ازدواج ندارد.
آمار ثبت احوال نشان میدهد که 11 درصد ازدواج ها در سال 97 با فاصله سنی معکوس انجام شده است یعنی سن زن بیشتر از مرد بوده است.
ازدواج با فاصله سنی معکوس هنوز هم با مخالفت بین والدین روبرو می شود ولی از آن جایی که دختر و پسر هر دو عاقل و بالغ و از نظر اقتصادی مستقل هستند می توانند بر این واکنش های سنتی غلبه کرده و ازدواج کنند.
امروزه الگوی ازدواج در حال تغییر است ، در گذشته مرد تامین کننده اقتصادی بود و زن از نظر مالی وابسته به مرد بود و وظیفه ای به جز فرزند آوری و پرورش فرزندان نداشت و بزرگتر بودن مرد باعث می شد از نظر اقتصادی بهتر بتواند به نیازهای خانواده رسیدگی کند و به اصطلاح بار و بندیلش را قبل از ازدواج بسته باشد ولی امروزه انتخاب همسر مبتنی بر علاقه ، داشتن مهارت گفت گو و ابزار محبت و صمیمیت انجام می شود. نیاز زن امروز به شوهر دیگر اقتصادی نیست ، زنی خودش را در ازدواج خوشبخت می بیند که شوهرش بتواند رابطه احساسی و عاطفی و صمیمی خوبی با او برقرار کند.
امروزه بحث های مالی و عاطفی در انتخاب همسر به راحتی سن را کنار می زند.
مردسالاری و تبعیض جنسیتی در حال از بین رفتن است
متاسفانه دیدگاه مردسالارانه و برتری دادن به جنس مرد نسبت به زن، در جامعه سنتی باعث شده است که بزرگتر بودن مرد حتی 10 – 15 سال برای خانواده ها قابل قبول باشد ولی بزرگتر بودن زن به همین اندازه یا حتی در حد 1 – 5 سال با مخالفت های زیادی از سوی خانواده ها حتی مادرهای خانواده که باید به فکر همجنس خود باشند ، روبرو می شود. این افکار سنتی و تبعیض آمیز به مرور زمان و با ارزش دادن بیشتر خانم ها به خودشان روز به روز کمرنگ تر خواهد شد.
در گذشته به دلیل سریعتر به بلوغ رسیدن دختران و ازدواج در سنین پایین ، اختلاف سنی عرف جامعه حدود 7 سال بود و از آن جا که دختران در سنین بسیار کم ازدواج می کردند و هنوز به بلوغ فکری نرسیده بودند، اختیار و تصمیم گیری ازدواج با پدران خانواده بود و در این شرایط لازم بود که سن مرد حتما بیشتر باشد تا بتواند خانواده را مدیریت کرده و معاش خانواده را تامین کند و توان حاکمیت در خانه را داشته باشد.
کمبود های تغذیه ای در گذشته و حامله شدن دختر قبل از 20 سالگی و قبل تکمیل رشد جسمی خودش و همچنین بارداری های پشت سر هم زنان باعث کمبود های شدید تغذیه ای و افت شدید جسمی و پیری و از کار افتادگی سریع زنان می شد و همین امر باعث می شد که از نظر ظاهری مسن تر از سن طبیعی خود به نظر برسند و به همین دلیل خانواده ها می دانستند که تفاوت سنی و کوچکتر بودن زن باعث می شود که روند پیری زن و شوهر متناسب با هم پیش برود و بنیان خانواده حفظ شود.
سرعت روند پیری زنان ایرانی به دلیل شرایط سخت به قدری در گذشته زیاد بوده است که یکی از گردشگران اروپایی در سفرنامه خود با تعجب بسیار زیاد ، از این پیری زودرس نام برده و نوشته است که زنان ایرانی را در 30 سالگی عجوزه می نامند.
آیا شما امروز زن 30 ساله پیر اطرافتان می بینید ؟ زنان در صورتی که به تغذیه و سلامت خود و فعالیت بدنی اهمیت بدهند در 30 سالگی به اوج کمال و زیبایی می رسند در صورتی که در قدیم زن 30 ساله ، پیر محسوب می شده است.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید