دانلود مقاله گیاهان آبزی با فرمت ورد ودر 32 صفحه قابل ویرایش
فهرست :
فصل اول : مقدمه
فصل دوم : مقدمه ای بر لیمنولوژی و ارتباط آن با ارگانیسم ها و گیاهان آبزی
فصل سوم : سطوح مطالعه و اکولوژی گیاهان آبزی
فصل چهارم : سازشهای گیاهان آبزی با محیط آب
فصل پنجم : آلودگی آبها و اثرات متقابل آنها و گیاهان آبزی
فصل ششم : مدیریت گیاهان آبزی
فصل هفتم : ارتباط متقابل گیاهان آبزی و سایر ارگانیسمها
فصل هشتم : منابع علمی وآشنایی با مهمترین گونه های گیاهان آبزی ایران
فصل نهم : گذری بر مقالات و منابع مرتبط
قسمتی از متن مقاله گیاهان آبزی
فصل اول
مقدمه :
گیاهان آبزی یکی از مهمترین بخشهای یک اکوسیستم آبی را تشکیل می دهند و به همراه جلبکها از تولید کنندگان این اکوسیستمها به شمار می آیند. اما تعاریف متفاوتی در مورد این گروه از گیاهان وجود دارد که در ابتدای بحث به برخی از آنها اشاره می کنیم.
بر طبق تعریف گیاهان آبزی حقیقی به گیاهانی گفته می شود که قادرند چرخه زایشی خود را هنگامی که تمامی بخشهای رویشی آنها در آب غوطه ور بوده و یا تنها برگهای آنها در سطح آب شناورند ، کامل کنند (دن هارتاگ و سیگال 1964 و دن هارتاگ و سایرین 1988) . البته برخی از مولفین علاوه بر گیاهان آبزی مذبور، گیاهان آبزی دیگری که برای تکمیل چرخه زندگی خود به محیط خشک نیاز دارند را نیز گیاهان آبزی واقعی محسوب می نمایند (کوک 1996).
مقاله گیاهان آبزی
الف: گیاهان آبزی از نظر نوع اکوسیستم موجود در آن :
1: Aquatic Plants : به تمامی گیاهان آبزی اعم از آبهای شور و شیرین گفته میشود.
2:: Hygrophyte Plants به گیاهان آبدوست ساکن در تالابها و آبهای شیرین گفته می شود.
3: Amphibious Plants: گیاهانی که آب را ترجیح میدهند اما در صورت فقدان و کاهش آب توان زندگی با رطوبت اندک را نیز دارند. مانند Polygonum- Baccopa – Lippa – Paspalum - Juncus .
4: Mezophyte Plants : گیاهان نم دوست اطراف نقاط آبی که در خاک با رطوبت بالا رشد می کنند. مانند درختان بید در شمال ایران و یا در ختان توسکا در تالاب انزلی و آستارا و شبه جزیره میانکاله.
5: Halophyte Plants : گیاهان مزوفیتی که در خاک شور رشد کنند. مانند گیاهان محیط حوض سلطان و دریاچه نمک قم و ... مانند برخی گیاهان تیره Chenopodiaceae .مثلا جمعیت Salicornia و غیره در اطراف تالابهای سه گانه آق قلا و سواحل غربی خلیج گرگان.
6: Mangrow Plants : جنگلهایی از گیاهان خاص مانند Avicennia وRhizophora که به تنهایی یک اکوسیستم بوده و نه شامل دریا و نه شامل رودخانه به شمار می آیند.
دیدگاه خود را ثبت کنید