دانلود پاورپوینت تنش های محیطی و کیفیت میوه هسته دار با فرمت ppt ودر19 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
ترک خوردگی
•ترک خوردگی مسئله ای خاص برای گیلاس و آلبالو است. ولی در مورد آلو و گوجه و شلیل نیز گزارش شده است.
•به طور کلی دو نوع ترک خوردگی تشخیص داده شده است:
1- دسته ای مربوط به آب (آبیاری یا باران) است.
2- دسته ای مربوط به ترکهای رشد است.
در آلو، ترک های بخش پایین خامه، به عملیات آبیاری مربوط است. از دست دادن رطوبت خاک و سپس آبیاری، سبب این ناهنجاری می شود.
•شکاف های جانبی، به آبیاری مربوط نیستند و دلیل آن ها نا معلوم است. مانند ترکهای مشاهده شده در بسیاری از ارقام شلیل . این شکاف ها معمولا پس از افزایش در رشد پدیدار می شود.
•میزان کلسیم در میوه با ترک خوردن میوه رابطه ای نداشت. احتمالاً ترک خوردگی بر اثر رشد به وسیله ترکیبی ازعوامل، شامل ، قدرت دیواره یاخته، روابط آب، سطح تغذیه باشد.
•
•ترک خوردگی در گیلاس و آلبالو به باران وابسته است. علاوه بر، پتانسیل تورژ سانس ، عوامل ساختاری، مانند قدرت دیواره یاخته به نظر می رسد که رابطه نزدیک تری با ترک خوردگی دارد. بنابراین افشاندن کلسیم در کاهش ترک خوردگی در گیلاس و آلبالو موثر بوده است. کلسیم احتمالا به وسیله تقویت دیواره یاخته عمل می کند.
آبله شلیل
•این ناهنجاری ها به وسیله نقاط برجسته رشد کرده روی سطح میوه توصیف می شود که گاهی دارای حالت گال مانند است. بافت زیر این برآمدگی به نظر طبیعی می رسد.
•این عارضه می تواند در طبیعت ناپایدار باشد، در یک سال در برخی از سال ها به شدت پدیدار شده و درسال آینده به هیچ عنوان دیده نمی شود. پیشنهاد هایی در رابطه با عوامل بیماری زای قارچی، ویروسی و کمبود ارائه شده است، ولی همه نتایج منفی و یا نتیجه بخش نبوده است.
•هرس ریشه به طور معنی داری مقدار آبله شلیل را کاهش داده است. ازت میوه ارتباط مثبت با مقدار آبله شلیل دارد، پیشنهاد می شود که قدرت رشد در ایجاد این مسئله مشارکت دارد.
هسته قهوه ای
•هسته قهوه ای در برخی ارقام آلو، مانند کاسل من رخ می دهد و به نظر می رسد که به گرما مربوط است. این نا هنجاری از نزدیکی مرکز میوه در گوشت آغاز می شود و به سمت بیرون پیشروی می کند. این مسئله می تواند پس از یک دوره دمای بسیار داغ، شدید باشد، به ویژه اگر به وسیله دمای خنک دنبال شود
دیدگاه خود را ثبت کنید