دانلود پاورپوینت تغذیه اصول ومهارت های پرستاری با فرمت pptx ودر57 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
تغذیه Nutrition :
رساندن مواد غذایی به بدن به مقادیر متناسب و انتخاب انواع غذاها به نحوی که احتیاجات روزانه انسان به مواد مغذی برآورده شود.
میزان متابولیسم پایه(BMR):
قسمتی از انرژی که برای پیش بردن فعالیتهای غیرارادی بدن در حالت استراحت) از جمله تامین درجه حرارت بدن، تون عضلات، تولید و آزاد کردن ترشحات، حرکت دادن غذا در دستگاه گوارش، باز نگه داشتن ریه ها و برقراری تنفس و ضربان قلب( لازم است.
عوامل موثر بر BMR
عوامل مؤثر در افزايش BMR
• رشد
•فعالیت
•عفونت
•تب
•جنسیت مرد
• فشار های روحی
• افزايش هورمون ها ( هورمون تيروئيد و اپی نفرين )
عوامل مؤثر در کاهش BMR
• افزايش سن
•افزایش BMI
• خواب
•غذا نخوردن به مدت طولانی
تهيه غذا در اشكال گوناگون ، نقش مهمی را در بسياري از مراسم مذهبی ايفا می کند در بعضي از مذاهب مصرف و استفاده از بعضی مواد غذايي حرام است .
نياز های تغذيه ای در تمام طول زندگی در پاسخ به تغييرات در اندازه بدن ، فعاليت ، رشد و تکامل و وضعيت سلامتی تغيير می کند .
بعضی از مواد غذايي به عنوان يك عامل ضروری در بدن محسوب می شوند چون در بدن ساخته نمی شوند يا خيلی کم ساخته می شوند و بايد در رژيم غذايي گنجانده شوند .
مواد غذايي که مسئول تامين انرژی و همچنين ساخت نسوج بدن هستند عبارتند از کربوهيدراتها ، چربی ها و پروتئين ها و همچنين ويتامين ها و مواد معدنی که در تنظيم و کنترل فرآيند بدن نقش دارند بايستی به مقدار لازم در رژيم غذايي گنجانده شوند .
انرژی موجود در يك رژيم غذايي توسط کيلو کالری اندازه گيری می شود که به ترتيب یک گرم ازکربوهيدراتها و پروتئین ها و چربی ها 5/4- 5/4 -9 کيلو کالری انرژی توليد می کنند.
عوامل مؤثر در تغذيه
الگوی غذايي شخص و عادتهايش با مواد غذايي که دريافت می کند رابطه دارند. عادات غذايي به عواملی مانند:
عوامل فيزيكي ( محل جغرافيايي ، عوامل اقتصادی )
عوامل فيزيولوژيكي ( سلامتی ، گرسنگی ، مراحل رشد )
عوامل روانشناسی ( فرهنگ ، آداب و رسوم ، مذهب و غيره ) بستگی دارد .
عوامل فرهنگی ، اجتماعی و رواني
مذهب : پرستاران نياز دارند که از محدوديت رژيم غذایی مذاهب مختلفی که با آنها برخورد دارند آگاه باشند و ممکن است روی احتياجات غذايي بيمار تأثير داشته باشد .
اقتصاد : بودجه کافی جهت خريد مواد غذايي، روی انتخاب رژيم غذايي و الگوی غذايي تأثير دارد. کمبود بودجه يا افزايش هزينه غذا، باعث محدوديت و در نتیجه کاهش کيفيت غذايي می شود .
عوامل روانشناسی : غذا نقش های گوناگونی را در زندگی بيشتر افراد به عهده دارد . ( در جشن ها ، گردهمايي ، در موقع تنش ، بر طرف کردن خستگی و غيره ) .
عوامل فرهنگی : تنوع مواد غذايي در ميان فرهنگ های مختلف متداول می باشد فرهنگ حکم می کند چه چيزی خورده شود ، چگونه تهيه شود و تنوع در انتخاب غذا را فرهنگ مشخص می کند .
مواد مغذی: اجزای ضروری مواد غذایی که بدن به آنها نیاز دارد.
مواد انرژی زا: شامل کربوهیدرات، چربی و پروتئین
تنظیم کننده ها: شامل ویتامین، آب و مواد معدنی
نقش مواد غذایی در بدن:
1- تامین انرژی و سوخت و ساز مورد نیاز بدن
2- تامین مواد لازم جهت رشد، نمو و ترمیم بافتهای آسیب دیده
3- تامین ویتامین ها و مواد معدنی که برای رشد و تنظیم واکنشهای مختلف بدن ضروری هستند
آب:
یک ترکیب حیاتی در بدن است که فعالیت سلولها در آن انجام میگیرد.
• 70% وزن بدن را آب تشکیل می دهد.
• فرد محروم از آب بیشتر از چند روز زنده نمیماند.
چند اصطلاح مرتبط با آب
Intake & output(جذب و دفع): در یک شخص سالم دریافت مایعات از تمام منابع با دفع مایع از طریق ادرار، مدفوع، تنفس و تعریق برابر است
Diarrhea اسهال
Vomiting استفراغ
Dehydration کم آبی
بطور کلی بیماران به مصرف بیشتر آب نیاز دارند اگر چه در برخی بیماریها از جمله (بیماریهای کلیوی و نارسایی قلبی) باید خوردن مایعات محدود شود.
کربوهیدرات ها
قندها مهمترین و ارزانترین منبع انرژی در تغذیه انسان هستند.
قندها، منبع اصلی سوخت برای مغز، عضلات حین فعالیت، تولید سلولهای خونی، عملکرد سلولهای کلیه
1 گرم قند= تولید 4 کیلوکالری حرارت
حداقل کربوهیدرات مورد نیاز بدن= 5گرم به ازای هر 100 کیلوکالری مورد نیاز
دیدگاه خود را ثبت کنید