دانلود پاورپوینت سبزی کاری با فرمت ppt ودر23 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت سبزی کاری
گروه بندی سبزیها
آنچه كه ما بعنوان سبزی می شناسیم در چند دسته قرار می گیرد:
1- سبزیهای میوه ای: گوجه فرنگی، بادنجان، خربزه، هندوانه، خیار، كدو، فلفل دلمه ای، بامیه.
2- سبزیهای دانه ای: نخودفرنگی، لوبیا سبز، باقلا، ذرت شیرین.
3- قارچهای خوراكی: قارچ دكمه ای، قارچ صدفی.
4- سبزیهای ریشه ای و غده ای: سیب زمینی، چغندر، تربچه، هویج.
5- سبزیهای برگی: اسفناج، كاهو، كرفس، جعفری، شاهی، گشنیز.
6- سبزیهای گروه كلم: كلم ، كلم گل، كلم بروكسل، كلم قمری.
7- سبزیهای دائمی: مارچوبه، ترخون، شیكوره، آرتیشو، كنگر فرنگی.
8- سبزیهای پیازی: پیاز خوراكی، سیر.
کاشت سبزیها
الف – گزینش وکاشت بذر
ب- کاشت نشاء ها
نشاء را می توان با دست، ماشین های دستی و یا ماشین های خودکار (اتوماتیک) در محل اصلی در زمین جای داد. نشاء کاری بهتر است در روزهای ابری اواخر عصر و یا پیش از بارندگی انجام شود. نشاء سبزی هایی مانند گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل را باید موقعی به زمین اصلی انتقال داد که خاک گرم شده و خطر سرما زدگی موجود نباشد. درحالی که نشاء کردن گیاهانی مانند پیاز و کلم چون تقریبا در برابر سرما مقاوم هستند می تواند زودتر انجام گیرد.
پاورپوینت سبزی کاری
مراقبت های زراعی از سبزیها :
الف- آبیاری
ب- واکاری
ج-سله شکنی وتنک کردن
د- مبارزه با علف های هرز
ذ- آفات وبیماری ها
روش های عمده مبارزه با آفات و بیماری ها عبارتند از:
.1کاشت بهترین بذر یعنی بذر گواهی شده و عاری از بیماری.
.2کاشت فرآورده ای که با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار باشد و در نتیجه گیاه قوی تولید کند.
.3مبارزه با علف های هرز در مراحل اولیه رشد.
.4استفاده از کودهای مورد نیاز گیاه و مصرف نکردن کود حیوانی تازه.
.5کاشت ارقام مقاوم در برابر بیماری با آفت مورد نیاز.
.6از بین بردن کلیه شاخساره و ریشه و میوه گیاه بعد از برداشت محصول
.7رعایت تناوب زراعی در برنامه کشت.
برداشت سبزیها
برداشت محصول یکی از مهمترین مراحل تولید به شمار می رود به ویژه در مورد برداشت سبزیها باید به نکات زیر توجه شود:
.1زمان مصرف و مسافت بین مزرعه و بازار، فرآورده هایی که برای نقاط دور دست فرستاده می شوند کمی نرسیده برداشت می گردند.
.2نوع مصرف، کنسرو شدن و یا مصرف تازه برای مصرف کارخانه ها، محصول باید تازه و رسیده باشد و برای صادرات و انبار باید کمی نارس باشد.
.3وسیله ترابری، حمل و نقل و نوع جاده.
سبزیهای تیره سیب زمینی
سبزیهای مهمی مانند سیب زمینی، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل جزء این تیره می باشند .
سیب زمینی :
سیب زمینی گیاهی است علفی، یکساله و دارای ساقه های تغییر شکل یافته زیر زمینی به نام دستک است که غده سیب زمینی از ضخیم و متورم شدن قسمت های انتهائی این ساقه ها به وجود می آید. سیب زمینی دارای ارقام زیادی است که بر مبنای زودرس و دیر رس بودن، رنگ پوست بافت و شکل غده، ضخامت پوست و سایر صفات گروه بندی می شوند. در ایران کشت ارقامی مانند اسلامبولی، فشندی و آلفا متداول است.
دیدگاه خود را ثبت کنید