توضیحات محصول
پاورپوینت مراحل پرورش زنبور تریکوگراما
قسمتی از متن پاورپوینت
ساختمان انسکتاریوم :
محل تولید تریكوگراما باید دارای اتاق های مجزا باشد تا در طول مراحل تولید تداخل ایجاد نشود و امكان كنترل دما و رطوبت های متفاوت را داشته باشیم. پنجره ها و منافذ را باید با پارچه یا مقوای مشكی پوشاند زیرا سیتوتروگا آفت انباری بوده و به تاریكی علاقه بیشتری دارد. منبع نوری اتاق پارازیت را نیز باید خودمان تامین نماییم. تمام اتاق ها و سالن ها باید هواكش داشته باشد تا بتوان تهویه مناسبی اعمال نمود. بهترین سیستم گرمایش شوفاژ است. درصورت استفاده از بخاری گازی یا نفتی باید دقت كرد كه هیچگونه گازی از آنها متصاعد نشود. برای خنك كردن نیز از كولر گازی (در مناطق مرطوب) و یا كولر آبی (در مناطق خشك) استفاده می شود. برای تامین رطوبت مورد نیاز می توان از دستگاه های رطوبت ساز (سرد یا گرم) استفاده كرد. تجهیزات دیگر درانسكتاریوم شامل سردخانه (برای نگهداشتن تخم ها در دمای 4درجه) آزمایشگاه كوچك دارای لوپ یا بینی كولر و پتری دیش و لوله های آزمایش بزرگ و همچنین آون بزرگ می باشد (داشتن یك آزمایشگاه كامل در انسكتاریوم لزومی ندارد. تنها وجود یك لوپ الزامیست).
آلوده سازی
لوازم مورد نیاز:
1-نبشی: برای ساختن قفسه هایی كه سبدها را روی آن قرار دهیم.
2-سبد یا آبكش: برای شستشوی جوها
3-سینی آبكش: برای آلوده سازی. برای كاهش هزینه ها می توان از آبكش های پلاستیكی معمولی نیز برای آلوده سازی استفاده كرد.
4-جو: بهتر است جو درشت و تمیز باشد.
5-الك: برای تمیز كردن و جدا كردن خار و خاشاك احتمالی از جو استفاده می شود. درصورتی كه جو تمیز تهیه شود نیازی به الك نخواهد بود.
6-لگن: برای شستشو و ضدعفونی جوها با كنه كش
7-قرص فستوكسین
8-ترازوی دقیق: برای وزن كشی تخم سیتوتروگا
9-تخم سیتوتروگا: بید غلات با نام علمی Sitotroga cerealla به عنوان میزبان واسط استفاده می شود و زنبور تریكوگراما تخم های خود را داخل تخم بید غلات می گذارد (آن را پارازیت می كند). تخم سیتوتروگای تازه شیری رنگ بوده كه به تدریج به نارنجی تغییر رنگ می دهد. زنبورها تخم های تازه را ترجیح می دهند و تمایل كمتری به پارازیت تخمهای نارنجی شده دارند.
10-میله های باریك: برای جمع آوری لاروهای تفریخ شده سیتوتروگا كه از سینی های آلوده سازی آویزان شده اند.
11-دماسنج و رطوبت سنج
روش آلوده سازی:
قبل از انجام عمل آلوده سازی باید اتاق را از هرگونه آلودگی و بخصوص حشرات پاك كنیم. سپس به ازای هر متر مربع 3 تا 5 قرص فستوكسین به مدت 48 ساعت قرار دهیم و در صورت وجود لانه مورچه توسط سم سوین اتاق را شستشو دهیم (توجه داشته باشید كه فستوكسین بسیار سمی و برای انسان خطرناك است، بنابراین رعایت مسائل ایمنی و استفاده از ماسك ضروری است). در نهایت در صورتی كه قبلا نیز از آن مكان برای پرورش حشرات استفاده شده برای جلوگیری از شیوع كنه با سم نئورون سمپاشی می نماییم.
برای ضدعفونی جوها به ازای هر كیسه 50 كیلویی 1 عدد قرص فستوكسین به مدت 48 ساعت میگذاریم و آنها را در یك اتاق در بسته و یا زیر پلاستیك بدون منفذ قرار میدهیم. پس از ضدعفونی جوها را به اندازه مشخص (بسته به سبدهای خریداری شده معمولا 3 تا 6 كیلوگرم در هر سبد) در هر آبكش میریزیم و با آب به خوبی میشوییم بدین ترتیب كه آبكش حاوی جوها را داخل لگن پر از آب نموده و با دست كاملا جوها را به هم زده و شستشو میدهیم. سپس جهت جلوگیری از جوانه زنی جوها را در محلول
پرمنگنات 4 در هزار به مدت 10 ثانیه غوطه ور می كنیم. در صورتی كه
آون بزرگ داشته باشیم بجای استفاده از پرمنگنات می توان جوها را
پس از فستوكسین زدن به مدت 24 ساعت در دمای 80 درجه قرار داد.
پس از جذب رطوبت و دندانگیر شدن جوها (در اثر فشردن یك دانه جو بین دو دندان جای دندانها روی جو بماند ولی از هم نپاشد) زمان مناسب برای آلوده سازی فرا می رسد. در این مرحله دقت در مورد جوانه زنی و كپك زدن جوها بسیار لازم است.
برای آلوده سازی در هر سینی یا آبكش به ازای هر 3kg جو، 4 گرم تخم میگذاریم. باید توجه داشت كه تفریخ تخمها بلافاصله پس از آلوده سازی صورت پذیرد تا از جوانه زنی یا كپك زدن جوها جلوگیری شود. به منظور تامین رطوبت اتاق آلوده سازی از رطوبت ساز استفاده می كنیم. در صورتی كه رطوبت ساز نداشته باشیم باید كف اتاق را مرتبا آبپاشی كرده و خیس نگه داریم.
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید