دانلود مقاله اختلالات یادگیری با فرمت ورد و در 4 صفحه قابل ویرایش
یکی از عوامل نبود موفقیت تحصیلی در دانش آموزان، وجود اختلالات یادگیری در آنان است که منجر به افت تحصیلی، کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس و ترک تحصیل آنها می شود. برچسب های «عقب مانده»،«تنبل» و غیره به این قبیل دانش آموزان آنها را از ادامه تحصیل بازمی دارد و لطمات جبران ناپذیری از نظر روانی و اقتصادی به کودک و خانواده و نظام آموزش و پرورش کشور وارد خواهد کرد.
این اختلال یکی از اختلالاتی می باشد که ذهن بسیاری از روانشناسان را به خود درگیر نموده است و مبحثی علمی را در دنیای علم روانشناسی باز نموده که تحقیقات و پژوهش های زیادی نیز در ده های اخیر در مورد این موضوع انجام گرفته است. کسانی که اختلال ویژه یادگیری دارند یکی از باورهای رایج درباره انسان ها را به چالش می کشند. شخصی که معلول ذهنی نیست، ناراحتی های روانی، نقص های بینایی/شنوایی ندارد، فقیر نیست و از سایر محرومیت های اجتماعی رنج نمی برد، اصولا باید در مدرسه موفق باشد اما چرا چنین نیست؟؟بنابراین مشخصه اصلی این کودکان داشتن هوش عادی می باشد.
در سال 1962 ساموئل کرک در یک کنفرانس با حضور والدین و متخصصان این موضوع را مطرح نموده و نام ناتوانی یادگیری را بر آن نهاد. از دید و نظر کرک همه این کودکان یک مشکل ریشه نورولوژیک داشتند که بر شیوه های مختلف بر یادگیری تاثیر می گذاشتند.
مقاله اختلالات یادگیری
روان شناسان با اندک تفاوت هایی اختلالات یادگیری را چنین تعریف می کنند:
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری کسانی هستند که در یک یا چند فرایند اساسی در رابطه با خواندن، سخن گفتن، درک کردن و نوشتن دارای اشکال هستند به شرطی که این مشکلات ناشی از عقب ماندگی های ذهنی، نقص بینایی، نقص حرکتی و یا نقائص فرهنگی نباشد.
علائم این اختلالات ممکن است به صورت های مختلف از قبیل اختلال در توجه به تفکر، تکلم، نوشتن و یا حساب کردن باشد. اختلالات یادگیری به مجموعه ای از نارسایی ها در یادگیری اطلاق می شود که برخلاف نارسایی های جسمانی، اغلب تا زمان آموزش رسمی در مدرسه ناشناخته می ماند.
در دوران تحصیل دانش آموز در مدرسه نیز به علت شناخت نداشتن برخی از معلمان، بیشتر اوقات این اختلالات به عنوان اختلالات خاص یادگیری تشخیص داده نمی شوند، بلکه با عقب ماندگی ذهنی اشتباه گرفته و زمینه فشار روانی بر کودک فراهم می شود. در این میان اختلاف دیدگاه میان اولیا و مربیان، رفع این اختلالات را به تأخیر می اندازد
دیدگاه خود را ثبت کنید