دانلود پاورپوینت بایدها و نبایدهای بعد ازشیمی درمانی با فرمت pptx ودر 26 اسلاید قایل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت بایدها و نبایدهای بعد ازشیمی درمانی
هيچ كس نمی تواند و نبايد مدعی شود كه شيمی درمانی آخر خط است. اين واژه در حقيقت همان دارو درمانی است كه همه ما يك بار آن را در زندگی تجربه می كنيم، با اين تفاوت كه امروزه شيمی درمانی صرفا برای درمان سرطان به كار می رود و بايدها و نبايدهايی دارد كه در صورت رعايت نكردنشان، عوارضی سختتر از سهلانگاری درباره ديگر داروها را تجربه می كنيم
دكتر پدرام فدوی، سرطانشناس در خصوص دردناك بودن شيمی درمانی اطمينان می دهد: مصرف اين داروها به هيچ وجه درد ندارد، اما اگر هنگام تزريق دارو داخل رگ، آن را به اشتباه زيرپوست تزريق كنند، محل تزريق بشدت متورم و دردناك خواهد شد.
وی هشدار می دهد: احساس درد در روزهای بعد از شيمی درمانی نيز طبيعی نيست و بيماران بايد آن را به پزشك گزارش دهند
تغذیه بیمار سرطانی پس از شیمی درمانی
تغذیه مناسب همراه با درمانهای آغاز شده یکی از مهمترین عوامل دست یابی به سلامتی و تقویت قوای دفاعی و جلوگیری از عود مجدد بیماری به حساب می آید ، در مواردی لازم است که بیماران به دلیل بروز عوارضی مثل زخم دهان ، مری ، اسهال و استفراغ در طی درمان تا به دست آمدن کنترل لازم به این نکات تغذیه توجه بفرمایند.
زخم دهان و مری
حالت تهوع و استفراغ
( با انجام تنفس عمیق و بلعیدن خرده یخ از تشدید تهوع می توان جلوگیری کرد )
اسهال
غذاهای مجاز و اقدامات اثرگذار
پاورپوینت بایدها و نبایدهای بعد ازشیمی درمانی
مایعات خنک و غذاهای نرم و ولرم از قبیل سوپ جو ، سوپ خامه ، پوره سبزیجات ، پوره سیب زمینی ، تخم مرغ رنده شده باکمی کره ، محلولی از شیر و آب میوه های خانگی ، شیر موز ، شیر سیب ، بستنی ساده ، ژله های طبیعی ، کمپوت های خانگی تهیه شده از سیب ، فرنی ، شیربرنج ، غنی شده با کمپوت میوه جات و پوره های نرم تهیه شده از گوشت مرغ و ماهی، افزودن کره یا روغن زیتون یا آب گوشت جهت نرم تر شدن پوره های مختلف مناسب می باشد .
رژیمهای نرم به دفعات متعدد ولی با حجم بسیار کم ، چای با نان سوخاری ، سوپهای کم چرب پوره های نرم شده سیب زمینی و سبزیجات لطیف و بدون فیبر خشن ، سیب زمینی تنوری با کمی کره ، نان سفید ، آب میوه های طبیعی به صورت جرعه جرعه یا از طریق نی به آهستگی نوشیده شود. نان تست با عسل و سوپ جو ، مناسب است .
افزایش وعده های غذایی به 5 تا 6 وعده و کاهش حجم آنها استفاده از غذاهای نرم و فاقد الیاف و فیبرهای غذایی ، استفاده از کته ، ماست کم چربی ، نان سفید ، نان سوخاری ، سوپ جوی دوسر کاملاً نرم شده ، سوپ لعاب برنج ، پوره های تهیه شده از هویچ پخته و سیب زمینی ، سیب رنده شده با موز ، کمپوت سیب بدون شکر ، سینه مرغ بدون پوست و همچنین ماهی به صورت بخارپز ، ماکارونی بدون روغن و سس برای موارد اسهال مفید است
دیدگاه خود را ثبت کنید