دانلود پاورپوینت تغذیه در دوران بارداری با فرمت pptو قابل ویرایش در۳۷ اسلاید
قسمتی از متن پاورپوینت تغذیه در دوران بارداری
oاز آنجایی که حرکت در جاده تندرستی مدیون بذل توجه و دقت از همان لحظه های نخستین زندگی انسان یعنی از اوایل دوران جنینی است, اهمیت دوران بارداری بر همگان روشن می گردد.
o یکی از مهمترین و اصلیترین نکات در این دوران, تغذیه مادر باردار می باشد, زیرا رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته , تامین نیاز های او با دریافت مواد مغذی مادر عجین شده, تنها راه بر آوردن نیاز های انرژی و ساختاری او به واسطه جفت است.
oجنین رشد بسیار سریعی دارد و وزن او از یک گرم در 8 هفتگی به 3200 گرم در هفته چهلم می رسد.
oجنین برای چنین رشدی , احتیاج به انواع مواد مغذی دارد که باید از طریق تغذیه صحیح مادر تامین شود .
oسوءتغذیه طولانی در دوران پیش از بارداری , می تواند باعث سوءتغذیه جنین شود و در نتیجه ممکن است که وزن نوزاد هنگام تولد از حداقل قابل قبول ( 2500 گرم) کمتر باشد.
عوامل خطرزا در مرحله شروع بارداری
oسن کمتر از 18 یا بیشتر از 35 سال
oمحرومیت اقتصادی, اجتماعی یا فرهنگی
oخرافات و باورهای نادرست غذایی
oاستعمال دخانیات به مقدار زیاد
oاعتیاد به مواد مخدر و مصرف الکل
oداشتن BMI بالاتر از 26 یا کمتر از 19.8در اولین ملاقات بارداری
oسابقه بارداری های متعدد با فاصله کمتر از 3 سال از زایمان قبلی
oسابقه اختلالات دستگاه تولید مثل یا اختلالات باروری
oداشتن رژیم غذایی درمانی برای یک بیماری مزمن سیستمیک
عوامل خطرزا طی مراقبت های بارداری
o
oافزایش وزن ناکافی
oافزایش زیاد وزن
oکم خونی متوسط یا شدید
مراقبت های تغذیه ای از خانم های مبتلا به سوءتغذیه پیش از بارداری
oBMI<18.5 :
nرعایت تنوع غذایی
nاستفاده از غذاهای پر انرژی مثل عسل, مربا و کره در وعده صبحانه
nاستفاده از میان وعده هایی نظیر بیسکوییت, کیک, شیرینی, شیر, خرما, میوه های تازه و خشک و انواع مغز ها
nاستفاده بیشتر از نان وغلات
nاستفاده از روغن زیتون در تهیه سالاد
nجهت تحریک اشتها, از انواع چاشنی ها در تهیه غذاها استفاده شود.
مراقبت های تغذیه ای از خانم های مبتلا به سوءتغذیه پیش از بارداری
oBMI>25 :
oافزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم هر وعده
oداشتن ساعت ثابت برای صرف غذا در وعده های مختلف
oمحدود کردن مصرف قند و شکر, شیرینیجات, نوشابه ها, شربت ها و آب میوه های صنعتی
oاستفاده از نان به جای برنج و ماکارونی
oاستفاده از نان سبوس دار به جای نان های فانتزی
oاستفاده بیشتر از حبوبات پخته
oمصرف لبنیات کم چرب, گوشت کاملا لخم, مرغ و ماهی بدون پوست
oخودداری از مصرف فرآورده های گوشتی پرچرب( سوسیس, کالباس, همبرگر, کله پاچه و مغز)
دیدگاه خود را ثبت کنید