گزارش کارآموزی کنترل کیفیت مواد غذایی- آزمایشگاه -آزمایشگاه تجزیه مواد در 28 صفحه بصورت word و قابل ویرایش قابل استفاده دانشجویان رشته صنایع غذایی و شیمی و سایر رشته های علوم پایه میتوانند از این فایل که به تجزیه مواد می پردازد بهره بجویند فهرست و بریده ای از فایل در زیر آمده است
معرفی مکان کارآموزی.. 3
چارت سازمانی آزمایشگاه کیمیا پژوه البرز. 5
معرفی بخش ها 6
الف) بخش شیمی : 6
ب) بخش سم شناسی و آنالیز دستگاهی : 7
محصولات مورد آزمون : 7
ج) بخش آرایشی و بهداشتی : 8
د) بخش میکروبشناسی : 8
شناسایی آلودگی های مواد غذایی با تکنولوژی های جدید. 9
اندازه گیری پروتيین.. 10
وسایل و مواد مورد نیاز : 10
شرح آزمایش : 11
نتیجه گیری : 13
اندازه گیری نمک به روش مور(موهر) 13
هدف از اضافه کردن نمک به مواد غذایی : 13
اندازه گیری پراکسید. 16
اندازه گیری قند بعد (به روش فهلینگ) 19
اندازه گیری قند قبل (به روش فهلینگ ) 21
اندازه گیری چربی ها 22
اندازه گیری رطوبت.. 25
فهرست منابع : 28
اندازه گیری رطوبت مواد غذایی خیلی مهم است چون یکی از فاکتورهای درجه یک در فساد مواد غذایی (میکروبی شیمیایی فیزیکی ) محسوب میشود. یک روش جامع و کامل که بتوانیم درصد رطوبت مواد را اندازه بگیریم نمونه برداری صحیح از مواد است . نمونه انتخاب شده باید طوری باشد که نماینده کل مواد باشد.
3 روش کلی برای اندازه گیری رطوبت مواد غذایی وجود دارد : 1) فیزیکی 2) شیمیایی 3) تقطیر
در این آزمایش از روش فیزیکی (آون گذاری) استفاده می شود. برای تعیین رطوبت در مواد غذایی با روش آون گذاری، نمونه را به دو دسته تقسیم می کنیم :
الف)نمونه هایی که حالت پودری دارند یا می توانند به پودر تبدیل شوند : آرد،کیک،بیسکوییت ب)نمونه هایی که حالت توده ای ایجاد می کنند :پنیر،سوسیس،کالباس.
وسایل و مواد مورد نیاز :
اسپاتول – نمونه مورد نظر – ظرف آلومینیومی – ترازوی حساس – هاون – آون - دسیکاتور
شرح آزمایش :
در این آزمایش میزان رطوبت بیسکوییت مد نظر است که در ابتدا مقداری از نمونه را درون هاون ریخته و نمونه را به خوبی پودر میکنیم سپس ظرف آلومینیومی تمیز و خشک را روی ترازو توزین کرده و وزن آن را یادداشت میکنیم.
سپس ترازو را صفر کرده و توسط اسپاتول نمونه را روی سطح پلیت به طور یکنواخت پخش میکنیم و وزن جدید را یادداشت میکنیم.
ظرف حاوی نمونه را درون آون با دمای الی تا زمانی که کاملا خشک شوند( 3 الی 5 ساعت ) قرار میدهیم. بعد از اینکه نمونه کاملا خشک شد ظرف حاوی نمونه را از درون آون بیرون می آوریم درون دسیکاتور قرار می دهیم تا کمی خنک شود ( باید توجه کرد که نمونه مورد نظر از محیط رطوبت جذب نکند.) سپس ظرف حاوی نمونه را توزیین کرده و وزن دقیق آن را یادداشت میکنیم و درون دسیکاتور قرار میدهیم.
در انتها با توجه به فرمول زیر، میزان رطوبت نمونه را اندازه می گیریم….
دیدگاه خود را ثبت کنید