دانلود مقاله مروری بر شرایط بهینه نگهداری ارقام مختلف خرما Word
چکیده
از مهمترین مشکلاتی که در صنعت خرمای ایران وجود دارد نامطلوب بودن شرایط نگهداری و بسته بندی و در نتیجه تغيير خصوصيات فيزیکوشيميایی است که کیفیت و ماندگاری محصول را میکاهد. بنابراین، شرایط بسته بندی و انبارمانی بهینه جهت افزایش ماندگاری، حفظ کيفيت و در نهایت افزایش ميزان صادرات محصول لازم است. در پژوهش های پیشین، اثرات دماهای مختلف انبارمانی و نیز نوع بسته بندی (در شرایط خلأ یا اتمسفر تغییر یافته) بر افزایش ماندگاری محصول و حفظ کیفیت ارقامی نظیر دگلت نور، برحی، خلاص، سایر، کبکاب، پيارم و خنيزی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، خرماهای نگهداری شده دردمای حدود ۴٠ درجه سانتی گراد دارای بيشینه درصد مواد جامد محلول (TSS)، کمترین مقدار رطوبت و رنگ پوست تیره تر بودند. آن هایی که در دمای ٣ تا ۴ درجه سانتی گراد انبارمانی شدند، بيشترین مقدار رطوبت و کمترین ميزان اسید کل را داشتند. علاوه بر این، خرماهای نگهداری شده در دمای ١٨- تا ٢٠- درجه سانتی گراد کمترین درصد مواد جامد محلول را داشتند. با بسته بندی در فشار اتمسفر، نسبت به بسته بندی در شرایط خلأ، درصد مواد جامد محلول کمتر و میزان اسید کل بیش تر بود. کمترین میزان اسيد مربوط به خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دماهای 3 الی 4 و 18- الی 20- درجه سانتی گراد بود. خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دمای ١۸- تا ٢٠- درجه سانتی گراد و آن هایی که تحت فشار اتمسفر بسته بندی شده و در دمای حدود ٤٠ درجه سانتی گراد نگهداری شدند به ترتیب بيشترین و کمترین مقدار pH را داشتند.
واژگان کلیدی : خرما، انبارمانی، بسته بندی، کیفیت
دیدگاه خود را ثبت کنید