مقاله مروری بر شرایط بهینه نگهداری ارقام مختلف خرما
دانلود مقاله مروری بر شرایط بهینه نگهداری ارقام مختلف خرما Word
چکیده
از مهمترین مشکلاتی که در صنعت خرمای ایران وجود دارد نامطلوب بودن شرایط نگهداری و بسته بندی و در نتیجه تغيير خصوصيات فيزیکوشيميایی است که کیفیت و ماندگاری محصول را میکاهد. بنابراین، شرایط بسته بندی و انبارمانی بهینه جهت افزایش ماندگاری، حفظ کيفيت و در نهایت افزایش ميزان صادرات محصول لازم است. در پژوهش های پیشین، اثرات دماهای مختلف انبارمانی و نیز نوع بسته بندی (در شرایط خلأ یا اتمسفر تغییر یافته) بر افزایش ماندگاری محصول و حفظ کیفیت ارقامی نظیر دگلت نور، برحی، خلاص، سایر، کبکاب، پيارم و خنيزی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، خرماهای نگهداری شده دردمای حدود ۴٠ درجه سانتی گراد دارای بيشینه درصد مواد جامد محلول (TSS)، کمترین مقدار رطوبت و رنگ پوست تیره تر بودند. آن هایی که در دمای ٣ تا ۴ درجه سانتی گراد انبارمانی شدند، بيشترین مقدار رطوبت و کمترین ميزان اسید کل را داشتند. علاوه بر این، خرماهای نگهداری شده در دمای ١٨- تا ٢٠- درجه سانتی گراد کمترین درصد مواد جامد محلول را داشتند. با بسته بندی در فشار اتمسفر، نسبت به بسته بندی در شرایط خلأ، درصد مواد جامد محلول کمتر و میزان اسید کل بیش تر بود. کمترین میزان اسيد مربوط به خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دماهای 3 الی 4 و 18- الی 20- درجه سانتی گراد بود. خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دمای ١۸- تا ٢٠- درجه سانتی گراد و آن هایی که تحت فشار اتمسفر بسته بندی شده و در دمای حدود ٤٠ درجه سانتی گراد نگهداری شدند به ترتیب بيشترین و کمترین مقدار pH را داشتند.
واژگان کلیدی : خرما، انبارمانی، بسته بندی، کیفیت
دیدگاه خود را ثبت کنید