دانلود مقاله خرما با فرمت ورد و در 40 صفحه قابل ویرابش
قسمتی از متن مقاله خرما
مقدمه
خرما یکی از مقدس ترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته شده بـــرای انسان است پیدایش درختان خرما در جهان از دوران دوم زمین شناسی آغاز شده این گیاه از نواحی جنوب غربی آسیا و بین النهرین منشاء گرفته و کشت آن در مناطق گرمســـیر جهان رونق دارد ساختار مقاوم فیزیولوژیکـی این گیاه در برابر شوری، گرما و خشکـــــی محیط باعث سازگاری آن با مناطق یاد شده می گردد.
تعداد کشورهای تولیدکننده خرما در جهان در حدود ۳۳ کشور است که در این میان ایران به لحاظ تولید بعد از کشور مصر مقام دوم جهان و از نظر سطح زیر کشت نیز در مقام اول جهان قرار دارد.
بر اساس آخرین آمار رسمی (1387) اعلام شده توسط دفتر آمار و فن آوری اطلاعات سطح زیرکشت و تولید و عملکرد خرمای کشور به شرح ذیل می باشد:
میزان خرمای تولید شده کشور در این سال 1006406 تن میباشد
سطح زیرکشت غیربارور و بارور نخیلات به ترتیب در حدود 39554 هکتار و 204875 هکتار گزارش شده است.
میانگین عملکرد خرما در کشور نیز به میزان 4912 کیلوگرم در هکتار استو استانهای خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان مناطق عمده کاشت و تولید محصول خرما می باشند. سایر استانها شامل استانهای یزد، اصفهان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، ایلام، سمنان وکهکیلویه و بویراحمد سطح کمتری از نخیلات را تشکیل می دهند.
طبق آمار سال 1388 صادرات خرما به میزان 87000 تن وبه ارزش 9/88 میلیون دلار میباشد.
با توجه به موارد ذکر شده میتوان به اهمیت خرما پی برد و هدف ما در این مقاله بیان اطلاعات گیاه شناسی خرماست و در آن به بررسی مراحل کاشت و داشت و برداشت خرما خواهیم پرداخت.
مقاله خرما
طبقه بندی گیاهشناسی درخت خرما
نخل خرما از گیاهان تک لپه ای خانواده نخل ها است این خانواده ۲۰۰ جنس و ۱۵۰۰ گونه دارد بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آفریقا و جنوب آسیا می باشد.یکی از این گونه ها نخل خرمای معمولی phoenix dactyliferaاست.
خرما گیاهی چند ساله و دو پایه است یعنی گل های نر و ماده روی پایه های جداگانه قرار دارد از نظر تولید میوه عمر اقتصادی نخل خرما حدود ۴۰ سال است.
از لحاظ نیازهای اکولوژیکی خرما محصول نقاط حاره است اگر چه در نقاط نیمه گرمسیری نیز کشت شده است رشد خرما در نقاطی میسر است که دارای زمستان معتدل و تابستان گرم و خشک برای رسیدن میوه باشد و مدت ۷ـ۵ ماه از زمان گرده افشانی تا برداشت میوه باران یا رطوبت بیش از اندازه وجود نداشته باشد
عوامل آب و هوایی ، خاک، آب، توپوگرافی از جمله عوامل تعیین کننده مناسب بودن یک منطقه جهت کاشت خرما هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید