دانلود مقاله کشاورزی زیستی راهگشایی تولید محصول سالم Word
چکیده
گرچه دستاوردهای کشاورزی صنعتی در تولید مواد غذایی قابل انکار نیست اما پیامدهای منفی آن را نباید نادیده گرفت. آلودگی منابع آب و خاک، آلودگی مواد غذایی به بقایای مواد شیمیایی، فرسایش خاک و منابع ژنتیکی، افزایش گازهای گلخانهای و گرمایش زمین تنها بخشی از پیامدهای آن است. افزایش شیوع بیماري ها، همراه با ظهور آگاهی عمومی از خطرات ناشی از فرآوري مواد غذایی نگرانی نسبتبه روش هاي ایمن تر و سالم تر در تولید مواد غذایی و تولیدمحصولات ارگانیک را مطرح کرده است. محصول ارگانیک محصولی است که در فرایند تولید آن از هیچ نوع ماده شیمیایی مصنوعی اعم از کودها، سموم شیمیایی، آنتی بیوتیک ها و هورمون ها استفاده نشده است. گسترش کشاورزی ارگانیک به جای کشاورزی صنعتی نقش موثری در حفظ محیط زیست و زیست بوم کشاورزی، سلامت غذایی و ارتقاء اقتصاد کشاورزی دارد. اصلی ترین منافع کشاورزی ارگانیک عبارتند از: حفاظت و حاصلخیزی خاک در بلند مدت، سلامت و تولید محصولات گیاهی و دامی، بالابردن کیفیت و امنیت غذایی، بازار مناسب و صرفه اقتصادی. در ایران با توجه به شرایط خشک محیطی و فراوانی نیروي کار، امکان تولید محصولات ارگانیک اقتصادي تر و آسان تر از بسیاري از مناطق جهان به نظر می رسد و از پتانسیل های بالایی در این زمینه برخوردار است.
واژه های کلیدی: کشاورزی پایدار، تولید ارگانیک،امنیت غذایی، محصول سالم
دیدگاه خود را ثبت کنید