دانلود مقاله سرطان تخمدان و در7 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله سرطان تخمدان
سرطان تخمدان گونهای سرطان است که با ایجاد سلولهای غیر عادی در تخمدان که توانایی حمله به سایر قسمتهای بدن (از جمله درون شکم، غدد لنفاوی، ریهها و کبد) را دارند، شروع میشود. ممکن است شروع این بیماری با علائم مبهم و یا غیرآشکار همراه باشد، ولی با پیشرفت سرطان احتمال بروز علائم بیشتر میشود. مطابق آمار، این بیماری به عنوان هفتمین نوع رایج سرطان و هشتمین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان شناخته شده است.پزشکان سرطان تخمدان را "قاتل خاموش" نامیدهاند؛ زیرا معمولا علائم آن وقتی ظاهر میشود که بیماری به مراحل پیشرفته رسیده است و عمدتا غیرقابل درمان است.
علائم سرطان تخمدان چیست؟
به علت قرار گرفتن تخمدانها در عمق لگن، علائم سرطان تخمدان دیر ظاهر میشود. با این حال علائم سرطان تخمدان میتواند شامل موارد زیر باشد:
o آروغ زدن، نفخ شکمی و مشکلات گوارشی
o احساس فشار و درد در لگن یا پشت پاها
o تورم و درد در شکم
o اشکال در خوردن و به سرعت احساس پری کردن
o نیاز به ادرار کردن مکرر یا فوری
البته علائم ذکر شده خیلی غیراختصاصی و مبهم هستند و ممکن است با بسیاری از بیماریهای دیگر مانند سندروم روده تحریکپذیر، مشکلات قاعدگی و عفونتهای مثانه هم همراه باشند.در یک بررسی مشاهدات نشان میدهد که از هر 100 زنی که این علائم را تجربه میکنند، تنها یکی از آنها واقعا سرطان تخمدان در مراحل اولیه دارد. با این وجود بسیاری از متخصصان توافق دارند که توجه به این علائم بهترین کاری است که در حال حاضر میتوان انجام داد و زنانی که علائم لگنی جدید و غیرقابل توضیح پیدا کردهاند و دست کم برای یک ماه طول کشیده است، باید به پزشک مراجعه کنند.
خطر سرطان تخمدان در چه کسانی بیشتر است؟
o زنانی که مادر، دختر یا خواهر آنها به سرطان تخمدان مبتلا شدهاند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. (از لحاظ ژنتیکی خطر بالاتری برای ابتلا به این سرطان وجود دارد.)
o بیمارانی که قبلاً به سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان روده بزرگ یا راستروده مبتلا بودهاند بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
o زنانی که بیشتر تخمکگذاری میکنند. (بنابراین خانمهایی که هیچ موقع باردار نشدهاند بیشتر در معرض خطر هستند.)
o خانمهایی که تخمک گذاریشان در سنین پایینتری آغاز میشود یا در سن بالاتری یائسه میشوند.
o بعضی از مطالعات نشان دادهاند که زنانی که برای مدت 10 سال یا بیشتر تنها از استروژن (بدون پروژسترون) استفاده کردهاند بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
از دیگر عوامل خطر ساز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
o هورمون درمانی پس از یائسگی
o داروهای باروری
o مرض چاقی
عوامل کاهش دهنده خطر ابتلاء به سرطان تخمدان:
o کنترل هورمونی
o بستن لولههای رحمی
o شیردهی
دیدگاه خود را ثبت کنید