دانلود مقاله مشكلات ناشي از آفت كش ها با فرمت ورد ودر 88 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله مشكلات ناشي از آفت كش ها
فهرست
مقدمه
نيازهاي انسان و منشاء آفات
مشكلات ناشي از آفت كش ها
تعريف كنترل بيولوژيك
تاريخچه كنترل بيولوژيك
مشاهدات اوليه و گسترش مباني
فصل اول (انواع اهداف ، عوامل و روش هاي كنترل بيولوژيك )
اهداف مبارزه بيولوژيك
انواع مبارزه بيولوژيك
حشرات يارازيئوئيد
بندپايان و ساير مهرگان شكارگر
عوامل بيماري زاد نماتد هاي بند پايان
گياهخواران و پاتوژن هاي علف هاي هرز
مبارزه ي بيولوژيك بيماري هاي گياهي
روش هاي كنترل بيولوژيك
فصل دوم ( زيست شناسي و ديناميزم جمعيت عوامل بيماري زا )
فرآيند هاي اساسي در زيست شناسي پاتوژن
همه گير شناسي ( Epizootiology ) بيماري هاي بند پايان
بيماري هاي باكتريايي در بندپايان
ويروس هاي بيماري زا در بندپايان
قارچ هاي بيماري زا در بند پايان
پروتوزوهاي بيماري زا در بند پايان
نماتد هاي بيماري زا در بند پايان
شواهدي از تاريخ
مقاله مشكلات ناشي از آفت كش ها
مقدمه
نيازهاي انسان و منشاء آفات
جمعيت انسان در كره زمين بسيار زياد است و روند رو به افزايش نيز دارد. بشر براي تامين نياز هاي خودخواهانه اش و به خاطر ايجاد مزارع گسترده تر و بهره برداري بيشتر، اكوسيستمهاي طبيعي را به سرعت بر هم زده و موجب تخريب جنگل ها،نابودي خاك و گياهان خودرو و حيات وحش مي گردد. روشهاي بهره برداري و متكي بر تكنولوژي ماشيني و مواد شيميايي مصنوعي، ممكن است در كوتاه مدت پر بازده باشند اما مسلماٌ پايدار نبوده و آلاينده محيط خواهند بود. امروزه ثابت شده است كه بايد براي جانوران وحشي و گياهان خودرو نيز حق حيات قايل شد و در فضاي موجود سهمي نيز براي آنها منظور نمود. بنابراين توليد بيشتر و در عين حال حفظ محيط زيست دو موضوعي است كه هماهنگي آنها در آغاز قرن بيست و يكم مورد نوجه انسان خواهد بود. كنترل بيولوژيك آفات ، پاسخي است طبيعي به بخشي از اين برنامه كه كنترل پايدار به ارمغان آورده و براي محيط زيست نيز ناآلاينده محسوب مي گردد.
آفات از كجا ناشي مي شوند؟ وجود بعضي از آفات معلول روشهاي كشت و كار است،دفاع طبيعي گياهان از قبيل خشن يا نامطبوع بودن آنها براي آفات، طي برنامه هاي اصلاح نباتات كاهش يافته است. گياهان در سطوح بسيار وسيع در زمانهاي مشخص كاشته و برداشت مي شوند.
مقاله مشكلات ناشي از آفت كش ها
اين تغييرات به صورت بالقوه شرايط را براي افزايش جمعيت گياهخواران مساعد مي سازند. برخي از عوامل گياهخوار محلي به گياهان غير بومي سازگاري يافته و به صورت آفت در مي آيند. براي مثال در آفريقاي جنوبي 68% از 188 بند پاي آفت كه روي 14 نوع گياه زراعي وارداتي فعاليت مي كنند، گونه هايي هستند كه قبلاٌ با اين گياهان ارتباطي نداشته اند در مواردي نيز آفت جديد همراه با گياهان زراعي به صورت ناخواسته به منطقه جديدي وارد مي شوند و چون دشمنان طبيعي آنها در منطقه جديد حضور ندارند،فارغ از كنترل طبيعي،به سرعت تكثير يافته و به صورت طغياني خودنمايي مي كنند .از سال 1850 تاگنون،تعداد حشرات غير بومي در آمريكا ده برابر شده است.
از اين گروه بيش از 200 گونه به صورت آفات كم اهميت تر در آمده اند. خاستگاه آفات غير بومي آمريكا توسط سيلر مورد بحث قرار گرفته است. در ايالات متحده آمريكا 39% از آفات حشره اي نباتات زراعي و 27% از آفات جنگل7% از آفات دامي ،31% پاتوژنهاي سبزيجات،73% از علفهاي هرز مزارع و 41% از علفهاي هرز مراتع از گونه هاي غير بومي مي باشند. بايد دانست علفهاي هرز نيز همانند بند پايان آفت، با ورود به منطقه جديد، در غياب دشمنان طبيعي خود،بلامنازع تكثير و گسترش مي يابند. در ضمن علفهاي هرز بر خلاف بسياري از بند پايان غير بومي، غالباٌ براي اهداف مختلف و به صورت عمدي وارد امريكا شده اند.
دیدگاه خود را ثبت کنید