دانلود مقاله حسابرسی فناوری اطلاعات با فرمت ورد ودر 18 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله حسابرسی فناوری اطلاعات
مقدمه
امروزه فنآوری اطلاعات، تأثیر شگرفی بر فرایند حسابداری و حسابرسیَگذاشته است. شرکت ها به منظوراجرای عملیاتروزمره ی خود و به منظورصرفه جویی در زمان و هزینه، استفاده ی گسترده ای از آن می کنند.شرکت های حسابرسی نیز به منظور همراهی با شرایط و تغییرات مربوط به فنآوری اطلاعات،نیازمند تغییر تکنیکها و
روش های سنتی خود هستند. پیشرفتهای فن آوری وسیستمهای فن آوری اطلاعاتی پیچیده، شکل واقعی شواهدی که باید حسابرسان کسب کنند و همچنین کفایت و مناسب بودن این شواهد را تغییر داده است.
بنابراین حسابرسان به منظور اجرای مؤثر عملیات حسابرسی، نیازمند به کارگیری ترکیب مناسبی از هر دو تکنیک دستی و مکانیزه خواهندبود.
تعریف سیستم های اطلاعاتی:
سیستم اطلاعاتی، مجموعه ای از اجزای بهم مرتبط است که جمع آوری، پردازش، ذخيره سازی، بازيابی و انتشار اطلاعات را برای پشتيبانی از تصميم گيری و کنترل در سازمان را انجام می دهد.
علاوه بر پشتيبانی از تصميم گيری و کنترل، سیستم های اطلاعاتی می توانند به سازمان ها در تحليل مشکلات و توليد محصولات جديد نيز کمک کنند.
اطلاعات، داده هايي است که به صورتی معنی دار و قابل استفاده تبديل شده اند (مثل ميزان فروش يک شرکت در طی يک ماه)
داده، وقايع خامی است که بيان کننده رويدادهای اتفاق افتاده در سازمان و يا محيط پيرامونی آن می باشد (مثل سن شما، درجه حرارت محيط و ...).
مقاله حسابرسی فناوری اطلاعات
تغییرات نقش حسابرسی
سیستم های اطلاعاتی دستی: در اين سيستم ها، از فناوری کاغذ و مداد استفاده می شود.
سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر کامپيوتر (CBIS):
در اين سیستم ها برای پردازش و انتشار اطلاعات از فناوری های اطلاعات شامل سخت افزار، نرم افزار و ارتباطات استفاده می شود.
با تغییر سریع فناوری و توسعه الگوهای تجاری، شیوه دسترسی به شواهد حسابرسی دگرگون شده و چالش جدیدی متوجه حسابرسی سنتی گشته است؛ کامپیوتر از دو جنبه بر حسابرس اثر گذاشته است:
جنبه اول: موجب پیدایش مقدمه بسیار مهمی در حسابرسی کامپیوتری به نام «حسابرسی سیستمهای کامپیوتری» شده است. درصورتی که نتایج حاصل از حسابرسی سیستمهای اطلاعاتی بهدرستی انجام گیرد و اتکاپذیر تشخیص داده شود، شرایط برای ورود به مرحله بعدی آسان میگردد.
جنبه دوم: بعد از آنکه از صحت سیستم اطلاعاتی اطمینان بهدست آمد، میتوان از «کامپیوتر بهعنوان یک ابزار حسابرسی» استفاده کرد.
در صورتیکه «استفاده از کامپیوتر بهعنوان یک ابزار حسابرسی» درخور اتکا و کاربری نباشد، بهطور معمول از «حسابرسی دور زدن کامپیوتر» استفاده میشود. در این «حسابرسی»، حسابرس فرض میکند که کامپیوتری در میان نیست و با شناخت روابط در محیط و نادیده گرفتن سیستم کامپیوتری، حسابرسی را در واقع با نادیده گرفتن کامپیوتر انجام میدهد. این شیوه، در محیط سیستمهای ساده تا کمی پیچیده کامپیوتری امکانپذیر است؛ ولی در محیطهای سیستمهای پیچیده و پیشرفته کامپیوتری ممکن است امکانپذیر نباشد (فرقاندوست، 1385).
مقاله حسابرسی فناوری اطلاعات
با توجه به فرضهای فوق، حسابرس باید اطمینان یابد که دادههای مندرج در صورتهای مالی عاری از تحریف بااهمیت هستند تا کیفیت اطلاعات مندرج در صورتهای مالی درخور گواهی باشد (حساسیگانه،1390) و حسابرسان باید برای انجام کار حسابرسی دارای صلاحیت (مهارت و تجربه) کافی باشند.
در محیطهای فناوری اطلاعات، ماهیت شواهد تغییر کرده و حسابرس را در موقعیت پیچیدهای قرار داده است. با فرض وجود سیستمهای اطلاعاتی کامپیوتری، این امر بدین معناست که حسابرسان در مورد فناوری اطلاعات و شیوه حسابرسی آن مهارت کافی دارند و اینکه آیا آنان در حال حاضر دارای چنین مهارتهایی هستند، جای شک دارد. حسابرسی مربوط به تایید و اثبات کیفیت، یک موضوع فنی و پیچیده است؛ بنابراین بجاست که فرض کنیم حسابرس مهارت و تجربه کافی و مناسبی برای دستیابی به هدفهای حسابرسی را داراست. این فرض بدیهی با دیدگاه تدوین استانداردهای حسابرسی در امریکا در مورد آموزش فنی، صلاحیت حرفهای و مهارت کافی حسابرس، مطابقت دارد.
اگر حسابرسان بهصورت اثربخشی قادر به حسابرسی سیستمهای فناوری اطلاعاتی که صورتهای مالی از آن استخراج میگردد، نباشند، دیگر دانش تخصصی آنها در مورد اصول پذیرفتهشده حسابرسی بیارزش خواهد بود. بنابراین، حسابرسان باید حسابرسی خود را در سیستمهای اطلاعاتی صاحبکار بهنحوی برنامهریزی کنند که شامل سیستمهای مبتنی بر فناوری اطلاعات نیز باشد.
حسابرسان نهتنها باید مهارتهای فناوری اطلاعات را دارا باشند، بلکه همچنین باید در مهارتهای فناوری اطلاعات متخصص باشند تا از عهده وضعیتهای مختلف حسابرسی برآیند.
دیدگاه خود را ثبت کنید