دانلود پاورپوینت تاثیر مبرد برسرعت سرد کردن و ریز ساختار فلزات با فرمت pptx ودر 30 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت تاثیر مبرد برسرعت سرد کردن و ریز ساختار فلزات
مقدمه
مبرد ها قطعات فلزی هستند که برای بالا بردن سرعت انجماد در نقاط مشخص قالب بکار برده می شوند. در قطعاتی که دارای جداره های نازک و ضخیم در کنار هم هستند می توان با بکار گیری مبرد سرعت سرد شدن را در این جداره ها متعادل کرده و از ترک خوردن قطعه پس از انجماد جلوگیری نمود. مبرد ها باعث انجماد جهت دار و رشد سریع آن در قطعه می گردند.
معمولاًدر مواقعی که از تغذیه نمی توان استفاده نمود از مبرد کمک گرفته می شود. مبرد ها با افزایش سرعت انجماد در قسمتهایی که از تغذیه دور هستند،از ایجاد حفره انقباضی درآنهاجلوگیری بعمل می آورند.
انواع مبردها
مبرد ها بطور کلی به دو قسمت تقسیم می شوند :
1 – مبرد های داخلی INTERNAL CHILLS))
2 - مبرد های خارجی(EXTERNAL CHILLS)
مبرد های داخلی (INTERNAL CHILLS)
پاورپوینت تاثیر مبرد برسرعت سرد کردن و ریز ساختار فلزات
مبرد های داخلی پس از باریزی ذوب شده و جزو خود قطعه می گردند لذا جنس آن ها باید حتی الا مکان از جنس خود قطعه ریخته گری باشد بعلت مشکلاتی در ذوب مبردهای داخلی و ایجاد مناطقی غیر همگن در آلیاژ قطعه محدودیتی در استفاده آن پیش می آید. معمولاً مبردهای داخلی برای ریخته گری قطعاتی که شرایط کاربردی آنها در فشار پائین می باشد یا بتوان بعد از ریخته گری با سوراخکاری و تراشکاری بقیه ی مبرد را خارج نمود مصرف می گردند.
در صورتی که در منطقه ای از قطعه مبرد خارجی بی اثر باشد از مبرد داخلی باید استفاده شود. مبرد داخلی بر روی پایه های خود در قالب قرار می گیرد. در ریخته گری فلزات غیر آهنی به ندرت از مبرد داخلی استفاده می شود. چون با پائین بودن درجه حرارت باریزی مذاب مشکل ذوب نشدن مبرد وجود دارد. مبردهای داخلی باید ضمن قابلیت ذوب شدن خوب از رطوبت پاک باشند.
برای عملکرد درست یک مبرد داخلی باید موارد زیر را رعایت نمود
1ـ مبرد باید کاملاً خشک و از موادی چون گرد و خاک ،جرم،چربی و... پاک شود.برای این منظور بهتر است مبردها قبل از کارگذاری در قالب در حرارت C800نگهداری شوند و سپس با دستگاه ماسه باش تمیز گردند. در این صورت امکان بروز حبابهای کاری در موقع استفاده از مبرد در مذاب وجود ندارد.
2ـمبرد باید پس از باریزی کاملاً در مذاب ذوب گردد.
3 ـ استفاده از مبرد نباید طوری باشد که خواص مکانیکی قطعه را تغییر دهد.
4 ـ باید ترکیب شیمیایی مبرد تا حدودی مساوی ترکیب فلزریخته گری باشد.
5 ـ مبرد نباید قبل از باریزی به مدت طولانی در قالب باقی بماند چون امکان جذب رطوبت و زنگ زدگی در آن وجود دارد که باعث مک و حباب گازی در مذاب می گردد .
دیدگاه خود را ثبت کنید