دانلود پاورپوینت روشهای حذف فلزات سنگین از محلول آبی با فرمت pptxودر 83 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
رسوبدهی شیمیایی
یک روش بسیار مؤثر در حذف فلزات سنگین بوده و به دلیل سهولت و ارزان بودن به طور گسترده در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، مواد شیمیایی با یونهای فلزات سنگین واکنش موجود در محلول آبی واکنش داده و رسوب نامحلول را تشکیل میدهند که این رسوب با استفاده از فرآیندهای رسوبزدایی و یا فیلتراسیون جدا میگردد. آب تصفیه شده به این روش برای تخلیه به محیط و یا استفاده مجدد مناسب خواهد بود. روشهای مرسوم رسوبدهی شیمیایی شامل رسوبدهی هیدروکسید و رسوبدهی سولفید میباشد. رسوبدهی شیمیایی هیدروکسید به دلیل سادگی، هزینه پایین و سهولت کنترل pH به طور عمده در فرآیند حذف فلزات سنگین از محلولهای آبی استفاده میگردد. حلالیت هیدروکسیدهای فلزی مختلف در محدوده pHبرابر 8 تا 11، به حداقل میرسد.
üرسوبدهی با هیدروکسید دارای معایبی از جمله ایجاد لجنهای آبدار ، وجود مشکل در دسترسی به مقدار pH بهینه در محلولهای حاوی یونهای فلزی مختلف و عدم رسوبدهی فلزات در حضور عوامل کمپلکس دهنده میباشد. قابل ذکر است که در فرآیند رسوبدهی هیدروکسید افزودن برخی منعقد کنندهها مانند نمکهای آهن و برخی پلیمرهای آلی حذف فلزات سنگین را از پسابها افزایش میدهد.
üرسوبدهی شیمیایی سولفید نیز یکی از روشهای پربازده در فرآیند حذف فلزات سنگین از پسابها میباشد. از آنجایی که حلالیت سولفید فلزات کمتر از هیدروکسید آنها میباشد، در نتیجه رسوبدهی سولفید، بازده بالاتری نسبت به رسوبدهی شیمیایی هیدروکسید دارا میباشد. همچنین این فرآیند را میتوان در گستره وسیعتری از pH نسبت به رسوبدهی هیدروکسید استفاده نمود.
تعویض یونی
یکی دیگر از روشهای حذف فلزات سنگین از پسابها روش تبادل یون میباشد. رزینهای تعویض یونی شامل رزینهای سنتزی و طبیعی میباشند که رزینهای سنتزی عملکرد بهتری در حذف فلزات سنگین از خود نشان دادهاند. رزینهای تبادل یونی از نظر الکتریکی خنثی هستند و فقط یکی از دو یون مثبت یا منفی آن متحرک و قابل تعویض یونی میباشد و بر این اساس شامل دو نوع رزینهای کاتیونی و آنیونی میباشد.
تصفیه الکتروشیمیایی
روش های الکتروشیمیایی شامل آبکاری یونهای فلزی بر روی سطح یک کاتد بوده و میتوانند فلزات را در حالت عنصری بازیابی نمایند. فناوریهای الکتروشیمیایی مستلزم سرمایه گذاری های نسبتاً بزرگ و تجهیزات الکتریکی گرانقیمت میباشند، به طور گستردهای مورد استفاده قرار نگرفتهاند. با این حال با توجه به مقررات سختگیرانه زیست محیطی در خصوص تخلیه فاضلاب، فناوریهای الکتروشیمیایی درطول دو دهه گذشته، اهمیت خود را در سراسر جهان به دست آوردهاند. مهمترین فناوریهای مرتبط با این زمینه شامل انعقاد الکتریکی (Electrocoagulation)، شناورسازی الکتریکی (Electroflotation) و رسوبدهی الکتریکی (Electrodeposition) میباشند .
دیدگاه خود را ثبت کنید