دانلود پاورپوینت تأثیر باقیمانده سموم دفع آفات نباتی وکودهای شیمیایی ، آنتی بیوتیکها و فلزات سنگین در ایمنی مواد غذایی با فرمت pptودر41 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت تأثیر باقیمانده سموم دفع آفات نباتی وکودهای شیمیایی ، آنتی بیوتیکها و فلزات سنگین در ایمنی مواد غذایی
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
اسلاید ۱ :
مهمترین عناصر و آلاینده های سمی که به مواد غذایی
راه پیدا می کنند :
فلزات سنگین
سموم دفع آفات
کودهای شیمیایی
داروهای دامی و آنتی بیوتیکها
اجزاء رادیو اکتیو
هورمون ها
ترکیبات نامناسب بسته بندی
هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای
بی فنیل های کلرینه شده
آزبست
آکریل آمید
فوران
اسلاید ۲ :
برخی از راههای ورود عناصر سمی به مواد غذایی :
ممکن است از طریق آلودگی صنعتی محیط وارد مواد غذایی گردند ؛ مثل جیوه و سرب
در اثر فرآیندهای مواد غذایی مثل سرخ کردن به عنوان مثال آکریل آمید در چیپس ها
از طریق جداسازی از دستگاهها و ظروف ، وارد مواد غذایی می شوند مثل قلع و سرب
از طریق مواد باقیمانده در محصولات کشاورزی مثل قارچ کش ها و حشره کش ها .
پاورپوینت تأثیر باقیمانده سموم دفع آفات نباتی وکودهای شیمیایی ، آنتی بیوتیکها و فلزات سنگین در ایمنی مواد غذایی
اسلاید ۳ :
فلزات سنگین
انسان از مصرف هریک از موارد ذیل به فلزات سنگین آلوده می شود:
غلات رشد یافته در خاکهای آلوده
حیواناتی که از غلات آلوده تغذیه می کنند.
حیوانات آبزی که در آب های آلوده زندگی می کنند.
این مواد دارای وزن مولکولی بالایی هستند ؛ در مقادیر کم نیز سمی بوده و باقیماندن آنها برای سال های طولانی در بدن برای سلامت انسان مخاطره آمیز است.
اسلاید ۴ :
جیوه
صنایع مختلف مقادیر زیادی جیوه را در محیط رها می سازند.
مصارف عمده جیوه عبارتند از:
ـ صنایع پالپ و کاغذسازی که در آن جیوه به عنوان از بین برنده لزجی به کار می رود .
ـ در ترکیبات قارچ کش کشاورزی استفاده می شود.
ـ در مواد پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد . ( آمالگام )
ـ جیوه در ته نشست های رودخانه ها به ترکیب بسیار سمی متیل جیوه تبدیل می گردد. تشکیل دی متیل جیوه که ماده فرارتری است در PH قلیایی و تشکیل متیل جیوه که فراریت کمتری دارد در PH اسیدی انجام می پذیرد.
ـ در بافت های حیوانی ممکن است متیل جیوه در حدود ۹۹% جیوه موجود را تشکیل دهد.
پاورپوینت تأثیر باقیمانده سموم دفع آفات نباتی وکودهای شیمیایی ، آنتی بیوتیکها و فلزات سنگین در ایمنی مواد غذایی
اسلاید ۵ :
نمک های متیل جیوه (کلرید و فسفات) به دلیل محلول بودن در چربی به سرعت در گلبول های قرمز خون و سیستم اعصاب مرکزی جذب و تجمع می یابد.
بیماری های ناشی از وجود جیوه :
آسیب های مغزی
اشکال در بینایی
نقص مادرزادی
واکنش های عمیق مغزی
آسیب به کروموزوم
آلرژی
کاهش قدرت یادگیری
اسلاید ۶ :
سرب :
از طریق سوخت اتومبیل وارد محیط می شود.
در بزرگراه ها و خیابان های اصلی تا فواصل ۳۰ متری میزان آلودگی سرب بسیار زیاد است.
در سبزیجاتی مانند کلم و اسفناج که سطح وسیع دارند میزان آلودگی افزایش می یابد.
میزان سرب در آلایش دامی(جگر، کبد و…) و جانوران نرم تن بسیار بالا است.
همچنین سرب می تواند توسط غذاهای اسیدی از سفالینه های لعاب دار جدا گردد. زیرا اکثر این سفالینه ها با لعاب دارای سرب ساخته می شوند.
اسلاید ۷ :
بیماری های ناشی از وجود سرب :
در کودکان باعث کاهش شناخت و هوش می شود.
در بزرگسالان باعث افزایش فشار خون و بیماری های قلبی می
شود.
حداکثر مقدار قابل قبول سرب برای یک فرد ۷۰ کیلوگرمی، ۷۵ میلی گرم در هفته می باشد.
اسلاید ۸ :
آرسنیک :
آرسنیک مانند جیوه در غذاهای دریایی پیدا می شود.
میزان ۰٫۳ میلی اکی والان گرم بر کیلو گرم براساس وزن در روز برای افراد قابل قبول می باشد .
اسلاید ۹ :
کادمیوم :
ـ میزان کادمیوم در فاضلابهای صنعتی و لجنهای گیاهی که اغلب به عنوان کود استفاده میشود زیاد است .
جذب کادمیوم بعد از صرف غذا در انسان پایین می باشد و در حدود ۳-۵ % می باشد، کادمیوم نیمه عمر طولانی داشته و مدت زیادی در جگر و کلیه باقی می ماند .(در حدود ۱۰ – ۳۰ سال )
کادمیوم به سرعت توسط گیاهان جذب و به طور یکنواخت در تمامی بافتهای گیاه پخش و متمرکز می شود و با پوستگیری از دانه نمیتوان از مضرات آن در امان بود.
اسلاید ۱۰ :
سموم دفع آفات
تاریخچه مصرف آفت کش ها :
استفاده از خاکستر و نمک جهت نابودی آفت مزارع
چینی ها در ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد از گوگرد استفاده می کردند .
روغن نهنگ
ارسنیک
عصاره تنباکو
استرکنین ( اتلاف سگهای ولگرد )
اسید سولفوریک
د د ت ( در دهه ۵۰ و ۶۰ شمسی ؛ ضد بیماری مالاریا )
تترا اتیل پیرو فسفات
دیدگاه خود را ثبت کنید