دانلود پاورپوینت تفسیر نقاشی کودکان با موضوع خانواده بر اساس کتاب ل. کرمن با فرمت ppt ودر 50 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت تفسیر نقاشی کودکان با موضوع خانواده بر اساس کتاب ل. کرمن
تفسیر نهایی:
با نگاهی به نقاشی کودک می توان فهمید که او مشکل خاصی ندارد و با طلاق والدینش کنار آمده و نبود پدر را نبود دانسته و مطابق اصل واقعیت عمل کرده است.
تنها مسئله ای که وجود دارد اضطرابی ست که از سوی برادر احساس می کند (با ناارزنده سازی و پرخاشگر جلوه دادن او در نقاشی و مصاحبه). البته این مسئله نیز تقریباً طبیعی و نرمال است به دو دلیل:
1- رقابتی که معمولاً بین خواهرها و برادرها وجود دارد و باعث اختلافاتی بین آنها می شود و
2- شاید شیطنت و پرخاشگری را بتوان از اقتضائات سنی برادر او دانست.
این نقاشی گواه آن است که نقاش آن یعنی ه.الف از وضعیت خانوادگی خود رضایت کامل دارد. نقاشی او از اصل واقعیت تبعیت می کند. او خودش را به مادرش نزدیک کشیده است که می توان دو برداشت از آن داشت:
1- کودک با مادر خود صمیمی است و یا
2- کودک خواستار صمیمیت با مادرش است،
که با توجه به وضعیت خانوادگی کودک برداشت اول صحیح است.
تنها مسئله ای که در نقاشی وجود دارد، غلبه ی ریخت تعقلی و ریتم قالبی در نقاشی ست که هر دو می توانند نشانه ی خصیصه های وسواسی در کودک باشند. البته موارد دیگری هم می توانند این ادعا را ثابت کنند که عبارتند از: زمان بسیار طولانی که صرف کشیدن نقاشی شد و دقت زیاد به هنگام کشیدن جزئیات چهره و لباس ها.
در این نقاشی با اینکه از کودک خواسته شد که یک خانواده که دوست دارد بکشد، او فقط خودش را کشید.
پدر و مادر او با هم اختلافات و جرّ و بحث های شدیدی دارند. با وجود این اختلافات هر دو به دختر پنج ساله شان خیلی محبت و توجه می کنند، اما با این حال کودک آنها را حذف کرده است. شاید بتوان گفت که کودک خواستار نبود والدینش نیست بلکه خواستار نبود اختلافات و جرّ و بحث مداوم آن ها در خانه است.
سه مورد در این نقاشی قابل توجه اند:
1- نحوه ی کشیدن پدر با تاب آوری کم به مواد مخدر و رنگ آمیزی لباس های او صرفاً با رنگ سیاه که کاملاً نمایانگر نگاه کودک به این مشکل است.
2- اضافه کردن یک نوزاد به نقاشی که نشانگر تمایل کودک به واپس روی ست.
3- ریخت تعقلی در نقاشی که با خطوط راست و زوایا کاملاً مشخص است و نشان دهنده ی وقفه و بازداریست.
به نظر می رسد که کودک به سنی رسیده است که مسئله تاب آوری کم پدرش به مواد مخدر را به خوبی درک می کند و از این بابت ناراحت است و آرزو می کند به سن طلایی خود برگردد. سنی که نه پدرش به مواد مخدر وابسته بوده و نه خودش این موضوع را درک می کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید