فهرست مطالب
مقدمه
دلیریوم یا روان آشفتگی چیست
نشانه ها و علائم دلیریوم
انواع دلیریوم یا روان آشفتگی
دلایل ابتلا به اختلال دلیریوم
چه افرادی بیشتر در معرض مبتلا شدن به دلیریوم هستند؟
درمان دلیریوم چیست ؟
بخشی از متن
مقدمه
دلیریوم یا روان آشفتگی یکی از اختلالات روانی و عصبی است که باعث سردرگمی و گیجی بیمار میگردد. در واقع این بیماری با کاهش شدید هوشیاری همراه است و بیمار دچار مشکلاتی مثل فراموشی موقتی، عدم توجه، هذیان، توهم، مشکل در خوابیدن و غیره میشود. کهولت سن، ترک الکل و مواد مخدر، آسیب مغزی و استرس شدید از شایعترین علتهای ابتلا به دلیریوم میباشند. با این حال دلیریوم یک اختلال موقتی است و بیش از یک ماه طول نمیکشد و لازم است با توجه به علائم، فرد برای درمان اقدام نماید. پس از تشخیص علت، دلیریوم با دارودرمانی و روان درمانی بهبود پیدا میکند. در ادامه مبحث به بررسی کامل اختلال دلیریوم یا روان آشفتگی میپردازیم .
دلیریوم یا روان آشفتگی چیست
دلیریوم یک اختلال عصبی شناختی است که پس از تغییرات ناگهانی ناشی از عوامل مختلف در مغز، فرد دچار آشفتگی و سردرگمی میشود و هشیاری خود را تا حد زیادی از دست میدهد. دلیریوم ممکن است با توهم و هذیان همراه باشد. به طور کلی این بیماری یک اختلال گذرا و موقتی است و زمانی که علت اولیه حذف شود، فرد به سرعت بهبود پیدا میکند. طول این بیماری کوتاه است و از یک روز تا یک ماه طول میکشد.
نشانه ها و علائم دلیریوم
دلیریوم بر فرایندهای مغزی، احساسات، هیجانات و کنترل عضلات بدن تاثیر میگذارد. علائمی که در این بیماری دیده میشوند به شرح زیر میباشد.
1- کاهش آگاهی نسبت به محیط اطراف (عدم تشخیص زمان و مکان)
2- عدم توجه و تمرکز
3- سردرگمی
4- هذیان و باورهای غیر منطقی
5- کاهش حافظه
6- اختلال در فرآیند تفکر
7- اختلال در خواب و بیداری
8- تحریک پذیری
9- اضطراب و خلق بالا
10- عدم وضوح در صحبت کردن
11- عدم کنترل عضلات (انجام بی اختیار حرکات بدنی)
12- اضطراب و نگرانی
13- افسردگی
14- خونسردی بیش از حد
15- خوشحالی بیش از حد
توجه: مهم ترین نشانه دلیریوم این است که این اختلال بیش از یک ماه طول نمیکشد و نشانههای بیماری تشابه زیادی با اختلالات هذیانی دارند.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید