دانلود مقاله بررسی اثر اجتناب مالیاتی بر چسبندگی هزینه ها با فرمت ورد ودر 21 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله بررسی اثر اجتناب مالیاتی بر چسبندگی هزینه ها
این مقاله به بررسی ارتباط میان اجتناب مالیاتی و چسبندگی هزینه ها می پردازد . این ارتباط به دلیل صرفه جویی نقدی حاصل از اجتناب مالیاتی بوجود می آید . از یک سو ، صرفه جویی وجوه نقدی حاصل از اجتناب مالیاتی ممکن است مدیران را ترغیب کند تا در هنگام کاهش فعالیت ، منابع بیش تری را ذخیره سازند ، از سوی دیگر احتمالا این صرفه جویی در نقدینگی ، نگرانی مدیران در مورد تعدیل قیمت ها به دلیل تسریع کاهش قیمت در نتیجه کاهش فروش را کم تر خواهد کرد. نمونة آماري اين پژوهش، اطلاعات 131 شركت پذيرفته شده در بورس اوراق بهـادار تهـران، بـراي دورة زمـانی 1388 تـا 1394 بوده است. در این پژوهش با کاربرد نرخ موثر مالیاتی بلندمدت به عنوان معیار اجتناب مالیاتی و اتخاذ رفتار چسبندگی بهای تمام شده کالای فروش رفته ، به رابطه معنی دار بین اجتناب مالیاتی و چسبندگی هزینه ها پی بردیم . این نتایج نشان می دهد که اجتناب مالیاتی منجر به افزایش شدت چسبندگی هزینه ها می گردد. به طوری که صرفه جویی های نقدی حاصله از اجتناب مالیاتی مدیران را ترغیب می کند تا در هنگام افت فروش ، بیشتر منابع مازاد خود را نگه دارند و در نتیجه باعث شدت یافتن چسبندگی هزینه ها شوند.
واژگان کلیدی:اجتناب مالیاتی، چسبندگی هزینه ها،نرخ موثر مالیاتی بلندمدت
مقاله بررسی اثر اجتناب مالیاتی بر چسبندگی هزینه ها
مقدمه
در این پژوهش به بررسی ارتباط میان اجتناب مالیاتی[1] بر شدت چسبندگی هزینه ها می پردازیم اجتناب از پرداخت مالیات پیامدهای بالقوه متعددی دارد که مهم ترین آن ورود نقدینگی به شرکت می باشد. این تحقیق بررسی می کند که آیا صرفه جویی های حاصله از اجتناب مالیاتی با تصمیمات مدیریت در تعدیل منابع شرکت در دوران کاهش فروش، یا به اصطلاح رفتار چسبنده هزینه ها ارتباط دارد یا خیر . اندرسون ، بنکر و جاناکرمان[2] (2003) در مطالعه بدوی خود در زمینه رفتار هزینه دریافتند که به طور متوسط هزینه ها زمانی که فعالیت افزایش می یابد نسبت به هنگامی که فعالیت به همان میزان کاهش می یابد ، بیش تر افزایش پیدا می کنند .
آن ها این رفتار عدم تقارن هزینه را چسبندگی هزینه [3]نامیده که نگرش بدیلی از رفتار هزینه در تقابل با مدل متقارن سنتی ارائه می دهد ، براساس مدل سنتی هزینه ها در برابر افزایش یا کاهش فروش، رفتار یکسانی داشتند . کلید درک رفتار هزینه در اصول رفتار هزینه – مخارج تعدیل منابع و تصمیمات مدیریتی عامدانه – نهفته است(بانکر و بیزالو[4] 2014) . در این مقاله بیان می کنیم که اجتناب از پرداخت مالیات با عدم تقارن در رفتار هزینه ها ارتباط دارد زیرا اجتناب مالیاتی ، تعهدات مالیاتی شرکت را کاهش داده و جریان نقدینگی کلی را افزایش می دهد .
از یک سو صرفه جویی نقدینگی حاصله می تواند مدیران را ترغیب کند تا در هنگام کاهش فعالیت ، منابع مازاد خود را حفظ کنند ، که این به چسبندگی هزینه بالاتر می انجامد ؛ از سوی دیگر احتمالا این صرفه جویی ها به نگرانی های مدیران راجع به تعدیل هزینه خاتمه می دهد . متعاقبا این احتمال وجود دارد که مدیران مایل باشند مخارج تعدیل بالقوه و جاری را به عنوان نتیجه کاهش منابع مازاد در زمان افت فعالیت تقبل کنند و میزان چسبندگی هزینه کم تری را به نمایش گذارند . در این پژوهش به منظور آزمون این مسئله از مطالعات گذشته (کوک و همکاران[5]،2015)در این زمینه پیروی نموده و نرخ موثر مالیاتی نقدی بلندمدت[6] را به عنوان معیار اساسی اجتناب مالیاتی به کار بردیم و به منظور بررسی رفتار هزینه منطبق با مدل اندرسون و همکاران از چسبندگی بهای تمام شده کالای فروش رفته استفاده نمودیم .
دیدگاه خود را ثبت کنید