دانلود پاورپوینت پودمان1 حل خلاقانه مسئله ها (کارگاه نوآوری و کارآفرینی رشته های فنی و حرفه ای و کار دانش پایه یازدهم) با فرمت pptx ودر 25 اسلاید قابل ویرایش
جلسۀ اول
ورودی های ما از دنیای پیرامون و اطلاعاتی که می گیریم، به حواس پنج گانه ما وابسته است؛ دیدن، شنیدن، لمس کردن، بوییدن و چشیدن؛ یعنی استفاده از توان و قوای بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی ما. هر کدام از این حواس، محدودیت هایی دارند و در فاصله ای از تشخیص دادن و ندادن عمل می کنند. مثلاً چشم سالم و طبیعی کمتر از فاصله 15 سانتی متری و بیشتر از فاصله 15 متری نمی تواند تصویر واضحی در مغز ایجاد کند.
همین محدودیت کم توانی در دریافت اطلاعات و شکل دهی خروجی واضح در مغز برای دیگر حواس ما هم وجود دارد. برخی از آفریده های خلقت، محدودیت های حواس پنج گانه ما را ندارند. خفاش، نهنگ، عقاب و حتی برخی گیاهان و دیگر جانواران، دامنۀ دریافت اطلاعات شان از محیط اطراف، با ما تفاوت بسیار دارد. مثلاً اسب پشت سر خودش را هم می بیند. یا سگ، شامه ای بسیار قوی تر از انسان دارد.
جلسۀ دوم
یکی از بهترین شیوه های تعريف و بازتعريف مسئله، روش «موم» نام دارد. روش موم می خواهد تصویری خیلی ساده از این که وقتی می گوییم مسئله منظورمان چیست، بدهد. برای این کار، تأکید دارد که بگویید: چقدر از کدام ویژگی، چی را می خواهید، چقدر از کدام ویژگی آن چیز تغيير كند؟ و در ادامه کار را ساده می کند تا راحت تر بر مسئله مان مسلط شویم.
برای منظم کردن فکر و ایجاد دسته بندی مناسبي از آنچه دربارۀ هر موضوع و محصول و خدمتی می توانیم داشته باشیم، این ابزار ساده کم کمان می کند. ستون وسط به زمان حال و اکنون و این روزها اختصاص دارد. ستون چپ، گذشته است و ستون راست، آینده. سطر وسط، برش و نگاه در سطح سیستم است. سطر پاییني، زیر سیستم و اجزای زیرمجموعه و سطر بالايي، ابر سیستم.
جلسۀ سوم
یکی از روش های سادۀ محاصره کردن هر موضوعی، پرسیدن شش سؤال کلیدی دربارۀ آن است. این سؤال های معروف همه با «چه» شروع می شوند: 1) چه چیزی؟ (چیستی) 2) چرا؟ 3) چه زمانی؟ (کی) 4 چه جایی؟ (کجا) 5 چه کسی؟ (کی) 6 چطور؟ (چگونه)
وقتی اینها را دربارۀ هر چیزی و هر کسی بپرسیم، اطلاعاتمان نسبت به آن کاملتر میشود. پرسشهایی که با این واژهها آغاز میشوند، فرصت نقّادی و به چالش کشیدن موضوع را میدهند.
شناسایی و تعیین علت وجودی هر چیزی از مهمترین اقدامهای کشف مسئله است. مردم به جارو احتیاج ندارند، به جای تمیز نیاز دارند. مردم به غذا احتیاج ندارند، به سیر بودن نیاز دارند. مردم به لامپ نیاز ندارند، به دیدن و وجود نور در محیط احتیاج دارند. مردم بخاری نیاز ندارند، به نزدیک شدن دمای محیط به دمای بدنشان احتیاج دارند. بخاری یک راه حل قدیمی برای برآورده شدن این نیاز است. همانطور که قبل از کولر، بادبزن با جابه جا کردن هوا و سرعت دادن به حرکت ملکولهای هوا، نتیجه ایجاد خنکی یا همان تغییر دمای محیط نزدیک به بادبزن را برای مردم ایجاد می کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید