دانلود مقاله مروری بر گردشگری و اثرات آن با فرمت ورد ودر 15 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله مروری بر گردشگری و اثرات آن
مقدمه
گردشگری در حال حاضر، تبدیل به یکی از صنایع پولساز برتر دنیا شده است و کمک زیادی به رشد اقتصادی کشورهای دنیا کرده است. گردشگری با افزایش رشد اقتصادی، قابلیت کاهش فقر در دنیا را دارد چراکه میتواند باعث توزیع درآمدهای اقتصادی در کشورهای مختلف شود. علاوه بر آن، درآمد حاصل از این صنعت از ضریب فزاینده بالایی نسبت به دیگر صنایع برخوردار است زیرا در گردشگری بیشتر ارائه خدمات صورت میگیرد تا ارائه کالا و از کمترین ضرر اقتصادی برخوردار است، به همین دلیل به صنعت گردشگری، صنعت بدون دود گفته میشود که این ویژگی باعث شده است تا در کنار کشورهای توسعه یافته، کشورهای در حال توسعه و ضعیف تر در زمینه روساختهای لازم نیز، به این صنعت توجه بسیاری کنند چراکه با استفاده از منابع سرشار ملی و خدادادی میتوانند اقدام به جذب گردشگر کنند و اقدامات لازم را در جهت تسهیل ورود و خروج گردشگران (داخلی و خارجی) را با شتاب و کیفیت بیشتری انجام دهند.
علاوه بر نقش اقتصادی، صنعت گردشگری توانسته است در بسیاری از جهات دیگر مانند زمینههای فرهنگی، اجتماعی و هنری نیز تاثیرات مثبت بسیاری بگذارد. بهطور مثال باعث رویارویی و نزدیکی فرهنگها و مردم مختلف شده است. این امر سبب میشود تا مردم جهان بیشتر با یکدیگر آشنا شوند و از نزدیک، نحوه معیشت و زندگی افراد مختلف را مشاهده کنند و میراث ملوس و ناملوس جوامع را بیشتر درک کنند و به حفظ آن و توسعه پایدار جوامع میزبان، احترام بگزارند.
مقاله مروری بر گردشگری و اثرات آن
در واقع احترام متقابل گردشگر و جوامع میزبان از ارکان اساسی صنعت گردشگری محسوب میشود، به همین دلیل سازمان جهانی گردشگری در راستای تحکیم این احترام، اصولی را به نام اصول اخلاقی گردشگری ایجاد کرده است تا هم جوامع و هم گردشگران از وظایف خود در قبال یکدیگر و نیز در مقابل میراث ملموس و ناملوس جوامعشان، آگاهی بیشتری به دست آورند و سعی کنند بدون ایجاد تعارضهای فرهنگی و اجتماعی، به توسعه صنعت گردشگری کمک کنند. در این راستا گردشگری فرهنگی ، مهمترین بخش از گردشگری است که به عدم ایجاد این تعارضها، توجه ویژه ای دارد و سعی میکند بدون ایجاد کمترین آسیبهای اجتماعی و فرهنگی به جوامع میزبان، به رشد و توسعه خود ادامه دهد. کشور ایران نیز به دلیل منابع سرشار فرهنگی و طبیعی و نیز آگاهی از تاثیرات مثبت این نوع گردشگری، میتواند در جهت توسعه گردشگری فرهنگی گام بردارد (اکوتوریسم نیز قسمی از گردشگری فرهنگی محسوب میشود) و صنعت ایران را از وابستگی به نفت و گاز تا حد زیادی خارج کند.
مقاله مروری بر گردشگری و اثرات آن
گردشگري در بستر محيط جغرافيايي صورت میگیرد كه متشكل از محيط طبيعي، فرهنگي و اجتماعي است. هر يك از اين دو محيط متشكل از عواملي هستند كه به نوعي بر گردشگري تاثير گذار است و از آن تاثير میپذیرد. گردشگري میتواند اثرات متفاوت و قابل توجهي در منطقهی گردشگر پذير بر جاي بگذارد. اين اثرات میتوانند اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي و زيست محيطي باشند. با توجه به پيچيدگي و همچنين گستردگي فعالیتهای گردشگري اثرات ناشي از آن نيز ابعاد به هم پیوستهی بسياري دارند كه بايد درمطالعه ي اثرات گردشگري به آنها توجه شود.
در بررسي و ارزيابي اثرات گردشگري شاهد گرايش بسياري به تاكيد بر اثرات مثبت و ناديده انگاشتن و يا عدم توجه لازم به اثرات منفي ناشي از آن هستيم. حال آن كه بيشتر تحقيقات انجام گرفته پس از دههی 1970 نشان دهندهی اين امر هستند كه اثرات منفي گردشگري از اثرات مثبت آن بيشتر است.
در پي رشد روز افزون گردشگري اين صنعت میتواند اثرات مخرب و جبران ناپذيري را بر محيط و جوامع محلي وارد آورد. بحث مديريت اثرات گردشگري به منظور كنترل و تعديل اين اثرات مطرح است.
دیدگاه خود را ثبت کنید