دانلود مقاله کنترل دیابت نوع 2 با فرمت ورد ودر 10 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله کنترل دیابت نوع 2
اگر علاقه مند به کنترل قند خون خود هستید حتما مقاله زیر رامطالعه کنید:
برای شناخت ابعاد دیابت نوع 2 ابتدا باید به گستردگی یا اپیدمیولوژی ان نگاه کرد حدود 8%از مردم جهان وایران به دیابت مبتلا هستند یعنی حدود4 تا 5 میلیون ایرانی مبتلا به دیابت هستند که نیمی ازانها از ابتلای خود خبر ندارند. شاید به همین دلیل باشدکه به ان مرگ خاموش گفته می شود چرا که دیابت معمولا 10سال وقت می خواهد تا عوارض خود رانشان دهد یعنی دیابت اغلب باگذشت 10 سال عوارضی چون درگیری چشمی، کلیوی وزخم پای دیابتی را نشان می دهد. حال جهت پیش گیری ازعوارض دیابت راهی جز کنترل قند خون نیست چرا که دیابت قابل درمان نیست ولی قابل کنترل هست.
کنترل دیابت5 اصل اساسی دارد:
1–آموزش
2-تغذیه درست
3-فعالیت بدنی
4-روان درمانی
5-دارو درمانی
درمبحث اموزش اولین قدم اطلاع ازعدد قند خون ومقادیر نرمال ان در دیابت وفرد غیر دیابتی است.
الف-محدوده ی قند نرمال در فرد سالم
{1-قند ناشتا70 تا 99
2-قند بعد غذاکمتر از 140}
ب-محدوده ی قند قابل قبول در فرد دیابتی
{1-ناشتا 70 تا 130
2-قند بعد غذا کمتر از 180}
ج-محدوده ی قند در فردی که قند مخفی دارد
{1-ناشتا 100 تا 125
2-بعد غذا 140 تا 200}
د-تعریف دیابت:
{1-قند ناشتا بالای 126
2-قند غیر ناشتا (راندوم یا اتفاقی)بالای 200}
ه-محدوده ی هموگلوبین ای وان سی(HbA1C) یا اصطلاحا قند سه ماهه
{1-فرد نرمال کمتر از 5.5
2-قند مخفی 5.7 تا 6.5
3-فرد دیابتی بالای 6.5 است}
حال بیماران عزیزی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند جهت پیشگیری از عوارض دیابت باید
{1-قند ناشتا 70 تا 130
2-قند غیر ناشتا یا دو ساعت پس از غذا ی زیر 180
3-همو گلوبین ای وان سی کمتر از 7 داشته باشند}
برای رسید ن به اهداف فوق اولین قدم SMBG است یعنی چک قند خون ناشتا و دو ساعت بعد از هر وعده ی غذا یعنی روزانه حداقل چهاربار چک قند خون با دستگاه گلوکومتر و یادداشت آن در جدولی به شکل زیر البته بیمارانی که قند آن ها به شدت به هم ریخته است و اغلب قند های بالای 250 دارند باید ناشتا و قبل هر وعده ی غذا و قبل از خواب قند خون خود را چک و یادداشت کنند.
تاریخ | ناشتا
| دوساعت بعد صبحانه | قبل نهار | دوساعت بعد از نهار | قبل شام | دوساعت بعد شام |
مقاله کنترل دیابت نوع 2
این اندازه گیری حداقل به مدت یک هفته قبل از مراجعه به پزشک انجام شود تا پزشک بتواند به کمک بیمار نسبت به تغییر دارو ها و یا انسولین نصمیم کیری کند.
نکته ی قابل توجه این است که علی رغم این که چک قند خون اولین قدم و پایه و اساس کنترل قند خون است متاسفانه اغلب بیماران ایرانی نه تنها قند خون خود را در منزل چک نمی کنند بلکه حتی دستگاه قند خون هم ندارندو با این تر تیب کنترل قند خون در محدوده ی نرمال تقریبا غیر ممکن است چرا که قند خون بدن انسان به ویژه در فرد دیابتی هر لحظه در حال نوسان است و قندی که آزمایشگاه گزارش می گند فقط برای همان لحظه است و یک ساعت هم نمی توان روی آن حساب کرد.
دومین اصل کنترل قند خون تغذیه درست است که خلاصه ی تغذیه صحیح در زیر می آید و اولین اصل آن مصرف حداقل 50 درصد از حجم غذای روزانه در هر سه وعده ی غذایی به صورت فیبر است یعنی انواع سالاد بدو ن سس کاهو و سبزیجات تازه و ... همراه هر وعده ی غذایی.
دیدگاه خود را ثبت کنید