تحقيق حاضر از لحاظ هدف، علمي و كاربردي و تحليلي است. انرژی نقشی مهم و محوری در توسعه و پیشرفت ملتها ايفا میکند. در هر جامعهای از سنتی گرفته تا صنعتی نه تنها هزینههای انرژی، بلکه قابلیت دسترسی به انرژی است که ایجاد بحران میکند و مدیریت انرژی تنها و نزدیکترین راه برای بهره برداری بیشتر از سوختهای موجود و منابع انرژی است.
امروزه بدلیل افزایش روزافزون نیاز غذایی جمعیت رو به رشد جهان و لزوم فراهم کردن مواد غذایی کافی و مناسب باعث افزایش نیاز بخش کشاورزی به مصرف انرژی شده است. بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخشهای تولیدی در نظام اقتصادی هر کشور نقش بسزایی در تولید ملی ایفا مینماید. بخش كشاورزي به عنوان مهمترين بخش توليدكننده مواد غذايي كشور نه تنها مصرفكننده انرژي است بلكه مهمترين عرضهكننده انرژي نيز محسوب ميشود
علي رغم افزايش واحدهاي مرغداري در سال هاي اخير، توليدات اين بخش رشد متناسب با پتانسيل موجود را نداشته است. در اين راستا عواملي همچون بهره وري پايين عوامل توليد، عدم كارايي واحدهاي توليدي و ضعف مديريت نقش به سزايي داشته است تولید کنندگان طیور در داخل کشور با چالشهای مختلفی روبرو هستند که یکی از مهمترین این چالشها مصرف انرژی و عدم ثبات اقتصادي است. عوامل مديريتي در صنعت توليد مرغ گوشتي را مي توان به سطح تحصيلات مرغداران، رشته تحصيلي مرتبط و غير مرتبط و تجربه آنان اشاره كرد كه سهم به سزايي در افزايش روند رو به رشد توليد گوشت سفيد در سطح استان و سطح كشور دانست كه در اين مقاله صرفا به تاثير سطوح تحصيلات مرغداران و ارتباط رشته تحصيلي بر شاخص نسبت انرژي و شاخص اقتصادي هزينه به منفعت مي پردازد.
دیدگاه خود را ثبت کنید