دانلود مقاله مواد پيزو الكتريك با فرمت ورد ودر 18 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله مواد پيزو الكتريك
چكيده1
مقدمه1
معرفي1
تاريخچه2
جنگ جهاني اول:3
جنگ جهاني دوم و پس از آن:3
اثر پيزوالكتريك4
ساختار5
نحوه ساخت5
فهرست قطعات:6
انواع7
piezo generators7
sensors8
piezo actuators8
transducers8
كاربرد9
حسگرها:9
مبدل اولتراسونيك:11
توليد برق:12
كنترل فعال و غير فعال ارتعاشات به وسيله پيزوالكتريك:13
نتیجه گیری13
منابع13
قسمتی از متن مقاله مواد پيزو الكتريك
چكيده
مواد هوشمند، موادی هستند که با عملکردی هوشمندانه در مقابل تغییرات محیط می توانند مانند موجودات زنده، خود را با شرایط محیطی منطبق سازند. برخی از این مواد هر نوع خدشه و خرابی در ساختار خود را پیش بینی کرده و نقایص خود را برطرف می سازند. یک یا چند ویژگی این مواد مانند شکل، میزان سختی، فرکانس و رنگ آنها در یک حالت کنترل شده یا تحت اثر محرک نیروی الکتریسیته یا میدان های مغناطیسی به صورت قابل توجهی تغییر می کند. که بهترین گونه شناخته شده این گونه مواد همان پیزوالکتریک ها بلاخص پیزو سرامیک ها هستند. اثر پیزوالکتریک بعنوان یک واکنش خطی – الکترومکانیکی بین دو حالت الکتریکی و مکانیکی در مواد عایق و بلورهایی که تقارن مرکزی ندارند، تعریف می شود. به عبارت دیگر اثر پیزوالکتریک قابلیت بعضی مواد برای تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی و بالعکس، است؛ که اولین بار در ۱۸۱۷ توسط کانی شناس فرانسوی گزارش شد. در این مقاله، به معرفی انواع مواد هوشمند و مواد پیزوالکتریک، ویژگی های آنها و نیز کاربردهایشان می پردازیم و در پایان روابطی که بیانگر اثر پیزوالکتریک مستقیم و معکوس هستند را بیان خواهیم کرد.
مقاله مواد پيزو الكتريك
مقدمه
امروزه، بحرانهای سیاسی، اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانیهای زیست محیطی، بارانهای اسیدی، گرمایش جهانی و غیره همگی مسائل جهانی هستند که با گستردگی تمام، فکر اندیشمندان را در یافتن راهکارهای مناسب در حل مناسب معضلات انرژی در جهان، به خصوص بحرانهای زیست محیطی، به خود مشغول داشته است. دسترسی کشورهای در حال توسعه به انواع منابع جدید انرژی، برای توسعه اقتصادی آنها اهمیت اساسی دارد و پژوهشهای جدید نشان داده است که بین سطح توسعه یک کشور و میزان مصرف انرژی آن، رابطه مستقیمی برقرار است. با توجه به ذخایر محدود انرژی فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان فعلی، دیگر نمیتوان به منابع موجود انرژی متکی بود. بیشتر کشورهای جهان به اهمیت و نقش منابع مختلف انرژی، به ویژه انرژیهای تجدید پذیر(نو) و پاک در تأمین نیازهای حال و آینده پیبرده و بهطور گسترده، در توسعه بهرهبرداری از این منابع، تحقیقات وسیع و سرمایهگذاریهای اصولی میکنند. یکی از این انرژیهای پاک، انرژی الکتریسیته میباشد اما مسئله مهم نحوه تامین این انرژی است. یکی از راههای تامین این انرژی، استفاده از خاصیت پیزوالکتریک است که در این مقاله سعی شده است تا حدودی به توصیف آن پرداخته شود.
معرفي
پیزوالکتریک بار الكتريكي اي است که در مواد جامد مشخصی به علت فشار مکانیکی انباشته میشود (به ویژه در کریستالها، بعضی سرامیکها و مواد آلي مانند استخوان و پروتئينهاي مختلف). واژه پیزوالکتریک یعنی الکتریسیتهی ناشی از فشار که از لغت یونانی پیزو به معنای فشردن و الکترون به معنی کهربا (اولین مشاهدات مربوط به الکتریسیته مربوط به خاصیت باردار شدن کهربا در اثر مالش با سایر مواد بودهاست و به همین دلیل مدتها بعد جورج استوني واحد سازنده برق را الکترون نامید.) برگرفته شدهاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید