دانلود مقاله انواع خاک با فرمت ورد ودر 64 صفحه قابل ویرایش
فهرست مطالب
خاک1
طریقه تشکیل خاک2
عولمل موثر در تشکیل خاک2
پوشش گیاهی و فعالیت موجودات زنده3
آب و هوا4
توبوگرافیمحل تشکیل خاک4
خاک های ماسه ای6
لایه های خاک10
ساختمان خاک12
خاک،مادر زندگی و بسترکشاورزی15
خاک بستر16
بستر ذخیره ساز19
چرا خاک در سلامت انسان ها اهمیت دارد21
شناخت و ارتقا زندگی بشر با شناخت خاک32
پیدایش خاک زراعتی36
عوامل کیمیاوی38
ارتباط خاک با زراعت39
اهمیت خاک از نظر زراعت40
طبقات خاک از نگاه زراعت41
خاک سطح الرض یا خاک های زراعتی42
استفاده از خاک های شنی45
قسمتی از متن مقاله انواع خاک
خاک
A نشاندهنده خاک؛ B نشاندهنده لاتریت (خاک سرخفام)، a رگولیت؛ C نشاندهنده سپرولیت، یک رگولیت کمتر هوازده شده؛ آخرین لایه نشاندهنده سنگ بستر است
یک منطقه خاک رس در آلمان
خاکها مخلوطی از مواد معدنی و آلی هستند که از تخریب سنگها در نتیجهٔ هوازدگی بوجود میآیند که البته نوع و ترکیب خاکها در مناطق مختلف بر حسب شرایط ناحیه فرق میکند. مقدار آبی که خاکها میتوانند بخود جذب کنند، از نظر کشاورزی و همچنین در کارهای خانهسازی٬ راهسازی و ساختمانی دارای اهمیت بسیاری است که این مقدار در درجه اول بستگی به اندازه دانههای خاک دارد.
هرچه دانه خاک ریزتر باشد، آب بیشتری را به خود جذب میکند که این خصوصیت برای کارهای ساختمانسازی مناسب نیست. بطور کلی خاک خوب و حد واسط از دانههای ریز و درشت تشکیل یافتهاست. تشکیل خاکها به گذشت زمان، مقاومت سنگ اولیه یا سنگ مادر، آب و هوا، فعالیت موجودات زنده و بالاخره توپوگرافی ناحیهای که خاک در آن تشکیل میشود بستگی دارد. خاک در اسلام یکی از پاککنندهها محسوب میشود.
خارجیترین بخش زمین از خاک تشکیل شدهاست. خاک محصول فرسایش و خردشدگی سنگهاست.
محتویات
۱ خاکشناسی چیست؟
۲ طریقه تشکیل خاک
۳ عوامل مؤثر در تشکیل خاک
۳.۱ پوشش گیاهی و فعالیت موجودات زنده
۳.۲ زمان
۳.۳ آب و هوا
۴ مواد تشکیل دهنده خاکها
۵ تقسیمبندی خاکها از لحاظ سنگهای تشکیل دهنده
۶ طبقهبندی خاک
خاکشناسی چیست؟
علمی که خاک را مطالعه میکند خاکشناسی نامیده میشود.
طریقه تشکیل خاک
خاک ابتدا به کندی به صورت سنگ تشکیل میشود و بعد بر اثر فرسایش و قرار گرفتن در نزدیکی سطح زمین به صورت ذرات ریز (ماده منشأ) در میآید. مواد آلی هم با مواد غیر آلی (ذرات سنگ، مواد معدنی و آب) مخلوط میشوند تا خاک تشکیل شود.
مقاله انواع خاک
عوامل مؤثر در تشکیل خاک
سنگهای اولیه یا سنگ مادر
کمیت و کیفیت خاکهای حاصل از سنگهای مختلف اعم از سنگهای آذرین، رسوبی و دگرگونی به کانیهای تشکیل دهنده سنگ، آب و هوا و عوامل دیگر بستگی دارد. خاک حاصل از تخریب کامل سیلیکاتهای دارای آلومینیوم و همچنین سنگهای فسفاتی از لحاظ صنعتی و کشاورزی ارزش زیادی دارد. در صورتیکه خاکهایی که از تخریب سنگهای دارای کانیهای مقاوم (از قبیل کوارتز و غیره) در اثر تخریب شیمیایی پدید آمدهاند و غالباً به خاطر شنی و ماسهای بودنشان فاقد ارزش کشاورزی هستند. خاک مجموعهٔ فعالی است که در حد فاصل اتمسفر، آب و قشر جامد زمین تشکیل شدهاست که از اثر مشترک آب و هوا، گیاهان و جانوران بر سنگ پدید آمده که پس از تکامل تدریجی به حد تعادل رسیدهاست. تکامل خاک از سه مرحله تشکیل شدهاست وفور آبهای نفوذی و عوامل آب و هوا از قبیل حرارت و رطوبت و غیره در کیفیت خاکها اثر بسزایی دارند. جریان آبهای جاری بخصوص در زمینهای شیبدار موجب شستشوی خاکها میشوند و با تکرار این عمل مقدار مواد معدنی و آلی به تدریج تقلیل مییابد. اثر تخریبی اتمسفر که قبلاً بیان گردید روی برخی از کانیها مؤثر و عمیق است و هر قدر رطوبت همراه با حرارت زیادتر باشد شدت تخریب نیز بیشتر میگردد. عامل زمان پس از تشکیل خاک اولیه منجر به تکامل ثانوی خاک و شکلگیری لایه بندی خاک، ساختمان خاک و جابجایی و رسوب پدوژنیک مواد معدنی و آلی موجود در لایههای فوقانی خاک میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید