دانلود مقاله بیماریهای گیاهی با فرمت ورد ودر 102 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله بیماریهای گیاهی
فصل اول
(کلیات)
مقدمه :
زندگی بشر به وجود و سلامتی گیاهان وابسته است حدود 90 درصد غذای انسان از نباتات تامین می شود. تقریبا 85 در صد غذای انسان از حدود 10 گونه ی گیاهی که مهمترین آن ها گندم و برنج می باشد به دست می آید. گیاهان از نظر تامین غذا برای حیوانات تولید فرآورده های صنعتی ،دارویی و سالم سازی محیط نیز بسیار مهم می باشند. بنابراین توجه به حفظ و سلامتی گیاهان از اهمیت خاصی بر خوردار است .
گیاهان سالم ظاهر مطلوب دارند، خوب رشد می کنند و محصول کافی و مرغوب تولید می نمایند و مادام که شرایط برای رشد و باروری آن ها مناسب باشد سالم باقی خواهند ماند اما گیاهان غیر سالم ظاهر خوبی نداشته به کندی رشد می کنند . همچنین تولید محصول آن ها از نظر کمی و کیفی خوب نمی باشد این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که عامل بیماری گیاه را تحریک کند این تحریک می تواند در طی زمان طولانی تاثیر گذار باشد و یا اینکه ممکن است سریعا اتفاق بیفتد تحریک فوری سبب آسیب و تحریک مداوم باعث بیماری می شود در بعضی از انواع معمولی نشانه ها روی قسمتهای خاصی از گیاهان ظاهر می شود. در ریشه عامل بیماری سبب پوسیدگی و تورم می شود و در ساقه علائمی از قبیل شانکر ، پوسیدگی ، تغییر رنگ ، بد شکلی ، طویل شدن یا کوتولگی ظاهر می گردد در برگ علائمی از قبیل پژمردگی، لکه، باد زدگی، زنگ، موزاییک، بی رنگی، بدشکلی یا کوچکی را تولید می کنند و در میوه لکه، بادزدگی، بی رنگی، بدشکلی بوجود می آید .
مقاله بیماریهای گیاهی
اهمیت بیماریهای گیاهی :
غالباً ناشی از خساراتی است که این بیماری ها با بروز اپیدمی یا خسارات معمولی به گیاهان و محصولات آن ها وارد می سازند برای مثال زنگ های غلات را می توان ذکر نمود که به علت تغییر تعادل طبیعی و یا تحت شرایط آب و هوایی خاص به صورت اپیدمیک بروز کرده موجب قحطی، مرگ و میر ، گرانی می شوند یکی از این اپیدمی ها در سال 1948 در استرالیا اتفاق افتاد و در این حادثه تنها در یک منطقه از ان کشور 270000 تن گندم که نان سه میلیون انسان را می توانست تامین نماید از بین رفت خسارت معمولی بیماری ها در گیاهان بیشتر و پر اهمیت تر از اپیدمی می باشد این خسارت در کشورهای پیشرفته حدود 10 در صد کل محصول بر آورد شده است و در کشورهای غیر پیشرفته تا به 30 در صد محصول نیز ممکن است برسد در آمریکا طبق آمار به دست آمده خسارات سالیانه بیماریها را قبل از تورم سالهای اخیر در حدود 3 میلیارد دلار بر آورد کرده اند در ایران از میزان خسارت بیماری ها اطلاع دقیق و درستی در دست نیست هر چند خسارات ناشی از این بیماری ها را در ایران در حدود 15 در صد کل محصول می دانند ولی تصور می شود بیش از این حد با شد . به طور خلاصه اهمیت بررسی بیماری های گیاهی وپرداختن به ان از جنبه های زیر دارای اهمیت می باشد:
1.گسترش روز افزون جمعیت و نیاز بیشتر به غذا و فرآورده های کشاورزی
2.گسترش گیاهان مزروعی و حساس بودن گیاهان مزروعی به بیماریها
3.گسترش آفات و بیماری های ناشی از افزایش جمعیت و آلودگیهای ناشی از ان
4.جلوگیری از آسیب رسیدن به منابع طبیعی ، فضای سبز و . . .
5.گیاهان موارد استفاده زیادی دارند از جمله :
A: تغذیه ی انسان
B: تغذیه ی دام و طیور
C: پوشاک
D: چوب و فرآورده های ان, صنایع کاغذ
E : صنایع لاستیک، الیاف مصنوعی
F: صنایع دارویی و ساخت مواد آلی
G: مواد آزمایشگاهی
H: مواد تفننی و لوکس، توتون، قهوه.
I: زیبایی محیط زیست، تصفیه ی هوا
جلوگیری از فرسایش خاک، بوجود آمدن سیل و...
دیدگاه خود را ثبت کنید