دانلود پاورپوینت امنیت غذایی با فرمت ppt ودر 45 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت امنیت غذایی
مقدمه
•فقر= ناتوانی در برآوردن نیازهای بنیادی انسان • •غذا و تــغذیه از جمــله نیــازهای بنـیادی جامعه بشری است، که تأمین آن در مقوله امنیت غذایی نهفته است
تأمین امنیت غذایی برای جامـــعه یکی ازاهداف کلان برنامه ریزی های اقتصادی-اجتماعی است...
هدف نهايی کاربردی علم تغذيه:
بهبود وضع تغذيه جامعه
علم تغذيه چکار می کند؟
1. مطالعه نقش و کارانرژی ومواد مغذی در بدن
2. مقدار نيازبدن به انرژی و مواد مغذی
3. علايم کمبود و اضافه مصرف انرژی و مواد
مغذی
4. منابع غذايی انرژی و موادمغذی
§علوم و صنايع غذايی:
§ شيمی مواد غذايی
§ ميکرب شناسی مواد غذايی
§ نگهداری مواد غذايی (کنسرو و...)
§آيا می توان تنها با علم تغذیه وضع سلامت جا معه را ارتقاء داد ؟ §نياز به: §کشاورزی: توليد غذا §جامعه شناسی و رفتارشناسی §اقتصاد
§بحث اکنون تغذيه است.... §يک شرط لازم برای ارتقاء وضع تغذيه: § دردسترس بودن غذای کافی
§تجربه تلخ در سطح جهان: §تنها توليد ياتوزيع غذا درجامعه، کمک های غذايی ... مشکل سوء تغذيه را در جوامع مبتلا به کم غذایی و سوء تغذیه حل نکرد....
§علل:
§1. توزيع نامتناسب غذا در خانوار
§2. فروش موادغذايی دريافتی توسط خانوار و
§هزينه کردن پول آن برای مصارف
§غيرغذايی
§3. بيماری ها: عفونی, انگلی , ...
§4. وام های غذايی: ضدانگيزه برای توليد ...
؟؟؟(Green Revaluation)انقلاب سبز
§ (1). فراهم بودن غذای سالم و کافی از نظر کمی و کیفی......
§ (2). توانایی در بدست آوردن غذای مورد نيار از طریقی که از نظر جامعه قابل قبول باشد......
§امنيت غذای کلان: وجود غذای کافی در سطح کلان در کشور.....
§چگونه سنجيده می شود ؟ وجودغذالازم است...
§ترازنامه غذايی: جمع جبری توليدات غذايی،
§واردات، صادرات، ضايعات، ذخاير(در سيلوها ...).
§وجود غذا: کل يا سرانه
امنیت
غذایی خانوار
Household Food Security
تعریف بانکجهانی(1986):
دسترسی همه مرم درتـــمام اوقــــات بهغذای کافی به منظورزندگی سالم و فعال
Eامنيت غذايی خانوار: دسترسی خانوار به غذای کافی و سالم در تمام اوقات....
§دسترسی ......
§ دسترسی فيزيکی
§دسترسی اقتصادی
§دسترسی فرهنگی
§
§اساس اندازه گيری امنيت غذايی: مقدار انرژی دريافتی نسبت به نياز...
§
§عوامل تعيين کنندة امنيت غذايی خانوار :
§وجود غذا .(1)
§درآمد خانوار . )2)
§فرهنگ و سواد تغذيه ای .(3)
§نبود بيماری.(4)
§(بهداشت محيط، آب سالم، پيشگيری، واکسيناسيون ...)
§
§1. وجود غذای سالم:
§بخش کشاورزی ( + دامداری)
§بخش بازرگانی (صادرات, واردات غذايی و ... )
§بخش بهداشت (ايمنی و کنترل مواد غذايی؛
§نظارت بهداشتی بر توليد و واردات ...)
§بخش صنعت ( ساخت ماشين آلات کشاورزی و
§ صنايع غذايی؛ صنايع فرآوری موادغذايی ...)
§2. درآمد خانوار(اقتصادی ...):
§نظام سياسی – اقتصادی هر کشور،
§مديريت خانوار (بهترين استفاده از منابع مالی ...)
§3. فرهنگ و سواد تغذيه ای:
§وزارت آموزش و پرورش
§(،....PHC) وزارت بهداشت
§ رسانه های گروهی (راديو، تلويزيون، وجرايد)
دیدگاه خود را ثبت کنید