دانلود پاورپوینت اصول نمونه برداری از مواد غذایی با فرمت pptودر 32 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت اصول نمونه برداری از مواد غذایی
بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آنها در تولید، فرآیند، نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی بدست مصرف کننده برسد.
ایمنی مواد غذایی از ضرورت های اولیه در پیشرفت ملت هاست
و
سلامت و پیشرفت انسانها مستلزم دستیابی به غذای ایمن و
آب سالم است
در نظر گرفتن تمام موقعیتها و شرایطی که در طول چرخه تهیه، فرآیند، ذخیره سازی، توزیع و آماده سازی مواد غذایی برای رسیدن به محصول سالم، مناسب و ایمن برای مصرف کننده لازم و ضروری است.
تخمین زده می شود سالیانه 5/1 میلیارد کودک زیر 5 سال از ابتلاء به اسهال رنج می برند.
اسهال از عوامل مرتبط با وضعیت تغذیه است که سالانه باعث مرگ میلیونها کودک در کشورهای در حال توسعه می شود.
بیش از 3 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند.
n70% علت اسهال در کودکان در اثر مصرف غذا و آب آلوده است.
میلیونها نفر در اثر ابتلاء مکرر به اسهال دچار سوء تغذیه
می شوند.
همچنین بیماری های با منشاء مواد غذایی هزینه های سنگینی را به کشورها وارد می کند.
طبق بررسی مرکز کنترل بيماريها ( center of disease control ) حدود 77 درصد از مسموميتهاي غذايي ناشي ازمواد غذايي عرضه شده در اماكن عمومي و رستورانها ، 20 درصد از مواد غذايي منازل و 3 درصد ناشي از مواد غذايي تجاري و صنعتي مي باشد.
هیچ غذایی دارای ارزش تغذیه ای نیست مگر اینکه برای خوردن ایمن باشد.
پاورپوینت اصول نمونه برداری از مواد غذایی
ما می توانیم با شناسایی خطرات و استفاده از روشهای ساده، از بروز بیماری های با منشاء مواد غذایی پیشگیری کنیم.
روشهای کنترل موادغذایی وشناسایی خطرات
n1.روشهای سنتی: الف-نمونه برداری ازمواداولیه
ب-نمونه برداری ازمحصول یا فرآورده نهایی تولید شده
nروش موسوم به HACCP و یا تجزيه و تحليل خطر وکنترل نقاط بحرانی :
(Hazard Analysis Critical Control Point)
که ناظربر کنترل فرآيند توليد مواد غذايي از مرحله تهيه مواد اوليه تا مرحله مصرف آنمی باشد . اين روش مخاطرات بالقوه ناشی از مواد اوليه ، ،فرآيند توليد ، کارکنان ، تجهيزات و عوامل محيطي را مورد کنترل می دهد
آنچه همچنان در بخش کنترل مواد غذایی متداول است :
روش های سنتی نمونه برداری است
چه مواردی در نمونه برداری ازمواد خوردنی ،آشامیدنی و...حائز اهمیت است؟
1.هدف از نمونه برداری
2.نمونه بردار
3.تجهیزات نمونه برداری
4.روشهای نمونه برداری
5.سترون سازی در صورت نیاز با توجه به اهداف نمونه برداری
6.دقت،صحت وکفایت نمونه برداری
7.درج اطلاعات مورد نیاز بر روی نمونه تهیه شده
8.انتقال صحیح وسریع به آزمایشگاه
تعاریف و اصطلاحات نمونه برداری
محموله :
محموله مقداری از کالا است که طبق قرارداد در یک زمان تحویلمی گردد . محموله ممکن است شامل چند بهر و یا قسمتهایی از یک بهر باشد .
بهر :
مقدار معینی از کالا است که تحت شرایط یکسان تولید شده باشد . ( سری ساخت )
دیدگاه خود را ثبت کنید