دانلود پاورپوینت کاربرد آنتی بیوتیک در تغذیه دام و طیور(موننسین)با فرمت pptودر 35 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت کاربرد آنتی بیوتیک در تغذیه دام و طیور(موننسین)
مکانیسم عمل محرکهای رشد
۱-بالا بردن کارایی از طریق افزایش میزان رشد یا بهبود ضریب تبدیل غذایی در دامهایی که از نظر بالینی سالم بوده و غذای کافی دریافت می دراند .
این موادجز غذا ها نیستند و تاثیر مثبت خود را در دامهائی بر جای می گذارند که دام سالم بوده و جیره ای متعادل حاوی مقدار کافی از تمام اجزاء غذایی دریافت می کنند .
۲- حقظ سلامتی دام در برابر استرسهای محیطی و توانایی مبارزه در برابر تهاجم میکروب ها . این مواد از بروز بیماریهای عفونی .پیشگیری می کنند و اساسا به معنی واقعی محرک رشد نیستند
فرآورده های محرکین رشد را می توان به عوامل ضد باکتریایی (آنتی بیوتیک ها )و آنبولیکها (استروژن ها آندرون ها ) تقسیم بندی کرد.
پاورپوینت کاربرد آنتی بیوتیک در تغذیه دام و طیور(موننسین)
افزودنی های غذایی
۱-یونوفرها ۲-غیر یونوفرها
یونوفرها باعث تغییر وضعیت جابجایی یونها در طرفین غشاهای بیولوژیک میکروبها شکمبه می شود
مکانیسم عمل یونوفرها در شکمبه باعث افزایش تولید پروپیونات و کاهش تولید استات و متان می شود و همچنین باعث افزایش قابلیت هضم پروتین و ماده خشک می شود
غیریونوفری
آنتی بیوتیکهای غیر یونو فری ، مهار فعالیت بعضی از میکروارگا نیسمهاس روده را برعهده دارد . این افزودنی ها در نهایت باعث افزایش دسترسی دام به انرژی قابل متابولیزه شدن برای رشد می شوند .
ترکیباتی که به عنوان محرک های رشد مورد استفاده قرار می گیرند را می توان به شرح زیر تقسیم بندی کرد
۱-ضد میکروبها مانند آنتی بیوتیکها ی غیر یونوفری و ترکیبات ضد باکتریائی
۲-آنتی بیوتیکهای یونوفری
۳-هورمونها
۴-پروبیوتیک ها
آنتی بیوتیک ها
نخستین موادی که بعنوان افزودنی غذایی مورد توجه قرار گرفتند و عوامل ضد باکتریائی بودند . اثرات دزهای پایین آنتی بیوتیکها ، عمدتا در مجرا یا سطح روده تظاهر می یابند و منجر به افزایش رشد و بهبود ضریب تبدیل غذایی شده باعث می گردند که در استفاده از برخی اجزا غذایی مانند ویتا مینها ،پروتینها و برخی از مواد معدنی صرفه جویی صورت گیرد . چون مقادیر اندکی از آنتی بیوتیکها ، پروتینها و برخی از مواد معدنی صرفه جویی صورت گیرد چون مقادیر اندکی از آنتی بیوتیکها برای چنین افزایش رشدی کافی است ، استفاده از آنها در جیره غذایی از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه می باشد .
آنتیبیوتیکها یمحرکرشدتنهااز طریقتاثیر برفلورمیکروبیباعثافزایشرشدنمی شوند .آزمایشاتانجامگرفتهنشانداده اندکه دامهایعاری ازاجرام میکروبینسبتبه اینعواملمحرکرشد پاسخینشاننمی دهندو گله ائیکهاز مدیریت بهداشتیصحیحی بر خورد دارند، نسبتبه این موادپاسخضعیفینشانمی دهند
مکانیسم هایاولیه ایکهعواملضدمیکروبیمحرکرشدبهتوسطآنهاعملمیکنندعبارتنداز:
۱-صرفه جویی در اجزاء غذایی و استفاده بهینه از آنها .
۲- اثرات متابولیک
۳-اثرات ضد میکروبی .
پاورپوینت کاربرد آنتی بیوتیک در تغذیه دام و طیور(موننسین)
عوامل ضد میکروبی محرک رشد بایستی خصوصیات زیر را دارا باشد :
۱- رشد یا تولید را از نظر کمی و کیفی بهبود بخشد .
۲- ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشیده و باعث شوند که دام از اجزاء غذایی گران قیمت مانند پروتئین بهتر استفاده کند .
۳-اثرعمومی و غیراختصاصی بر متابولیسم داشته باشند و از بروز بیمار یهای ویژه ای که در مراحل اولیه زندگی ایجاد می شوند پیشگیری نمایند .
۴- طی ۲۴ یا ۴۸ ساعتپساز افزودندارو بهغذا، مقداربسیارکمیاز اندربافتهایخوراکیدامباقیبماندیا تمامآناز لاشهدامحذفشوند
۵-اثرات نا مطلوب محیطی نداشته باشند . بعنوان مثال وقتی که همراه با مواد دفعی دامها وارد خاک می شوند ،علیه باکتری های مولد نیتریت و متان عمل نکنند.
۶-باعث خنثی شدن یا ضد سایر آنتی بیوتیکها عمل نکنند .
۷- با سایرموادی که برای در مان بکار می روند واکنش متقاطع نداشته باشند .
۸- برای دامها مصرف کننده ، سایرگونه ها و پرسنل آماده کننده غذا سمی نباشند .
۹- بعد از آماده کردن غذا بخصوص پس از پلت کردن ، برای مدت طولانی پایداری خود را کنند .
آنتی بیوتیکها ممکن است نیاز به بعضی از اجزاء غذایی را به توسط یکی از روشها ی زیر کاهش دهد :
۱-تحریک رشد بعضی از میکروار گانیسمهای مطلوب که می توانند ویتامینها یا اسید آمینه بسازند .
۲-کاهش دادن جمعیت بعضی از میکروارگانیسمها که در جهت جذب مواد غذایی با دام میزان رقابت می کنند .
۳-در دسترس قرار دادن هر چه بیشتر مواد غذایی از طریق ترکیب شدن با آنها .
۴- افزایش جذب مواد غذایی در روده
تاثیر عوامل محرک رشد آنتی بیوتیکی
آنها بر ترکیب جمعیت میکروبی دستگاه گوارش اثرات مفیدی دارند
عوامل محرک رشد متابولیسم باکتری ها را نیز کند می کنند
تاثیر مثبتی بر متابولیسم دارند و باعث میشوند که دام پروتیئن بیشتری را ذخیره کند و از این طریق باعث افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل غذایی می شوند .
خاطر توانایی آنها در تحت تاثیر قرار دان تعادل میکروبهای موجود در شکمبه و نگاری می باشند
نتیجه گیری :
در مجموع استفاده از آنتی بیوتیکها میزان انرژی قابل متالیزه شدن را افزایش می دهد و همچنین احتمالا انرژی قابل متالیزه شدن را که بطور خالص برای تولید پروتیئن و چربی مورد نیاز است افزایش می دهد .
ساختمان شیمیایی یونوفرها
یونوفرها طبقه ای آنتی بیوتیک ها هستند که ساختمان مولکولی انشعابی دارند و بواسطه طرز قرارگرفتن خاص اتمهای اکسیژن شان مشخص می باشند. و نام آنها از شیوه عمل آنها در تاثیرات متقابل با یونهای فلزی و طرز قرارگرفتن به عنوان ناقل توسط یونهایی که می توانند از عرض غشا ها عبور کنند مشتق شده است.
تا حال حاضر سه یونوفر در تولید حیوانی مورد استفاده قرار گرفته اند و عبارتند از :موننسین ،لازوالوسید،سیالینومایسین
دیدگاه خود را ثبت کنید