دانلود پاورپوینت کاربرد کامپوزیتهای زمینه پلیمری در ارتوپدی با فرمت pptودر 41 اسلاید قابل ویرایش
فهرست مطالب
کامپوزیت های ارتوپدی
تاریخچه
مواد کامپوزیتی مورد استفاده در ارتوپدی
تقویت کننده ها
نقش کاشتنی های کامپوزیتی از نظر بیولوژیکی
انواع کامپوزیت های غیر قابل جذب در ارتوپدی
مراجع
قسمتی از متن پاورپوینت
کامپوزیت های ارتوپدی
کارایی بالای فیبرها وپلیمرهای مهندسی موجب پیشرفت چشمگیر کامپوزیتهای پلیمری در ارتوپدی شده است. سرعت بالای ساخت کامپوزیتهای پلیمری نسبت به فلزات موجب شده است که قیمت آنها کمتر باشد.
همچنین به خاطر مدول پایین تر این مواد نسبت به فلزات، انتقال تنش به سطح استخوان بهتر صورت میگیرد که این مساله موجب ترمیم بهتر استخوان و طولانی تر شدن عمر سرویس دهی می گردد.
تاریخچه
پیشرفت در زمینه ساخت کامپوزیت های پزشکی از دو دهه پیش آغاز گردید.
در سال های 1980 و 1981 برای اولین بار از این مواد در ساخت پروتز مفصل زانو و فنجان استابولوم استفاده شد که متشکل از الیاف کربنی در زمینه پلی اتیلن با وزن مولکولی بالا (UHMWPE) بود که خواص مکانیکی و زیست سازگاری این کامپوزیت توسط محققین بررسی شد.
در سال 1987 از کامپوزیت پلی سولفون با الیاف کربنی در ساخت صفحات ثابت کننده و رباط ها استفاده شد که نتایج مثبتی نیز حاصل شد.
با پیشرفت پلیمرهای قابل جذب، ساخت کامپوزیتهای قابل جذب آغاز شد. در ابتدا از این مواد برای ساخت ربات ها استفاده می شد؛ اما به مرور زمان از آنها در ساخت صفحات ثابت کننده نیز استفاده شد.
مواد کامپوزیتی مورد استفاده در ارتوپدی
انواع مواد کامپوزیتی که در ارتوپدی کاربرد دارند به چهار گروه اصلی تقسیم می شوند:
زمینه های ترمو پلاستیک
زمینه های ترموست
مواد قابل جذب
کامپوزیت های کربن-کربن
مواد کامپوزیتی مورد استفاده در ارتوپدی
پلیمرهای ترموپلاست به خاطر داشتن باندهای بین مولکولی قوی، زیست سازگاری و مقاومت خوبی در برابر آسیب های ناشی از رطوبت دارند. کاربردی ترین این مواد در ارتوپدی پلی اتراترکتون(PEEK)، پلی آریل اترکتون(PAEK)و پلی سولفون می باشند که زیست سازگاری عالی از خود نشان می دهند.
پلیمرهای ترموست، مانند رزین های اپوکسی، زیست سازگاری و ویژگی پایداریمتغیری دارند. لذا برای کاربردهای ارتوپدی چندان استفاده نمی شوند، اگرچه این مواد در ساخت صفحات ثابت کننده کامپوزیتی موفقیتهای چشمگیری داشته اند.
دیدگاه خود را ثبت کنید