دانلود پاورپوینت انواع فرآوردههای خونی با فرمت pptودر 16 اسلاید قابل ویرایش
فهرست مطالب
خون کامل ((Whole Blood:
خون کامل تازه Fresh Whole Blood) )
خون کامل بازسازی شده
گلبولهای قرمز متراکم (Packed Cells):
گلبول قرمز کم لکوسیت:
گلبول قرمز اشعه دیده :
گلبول قرمز شسته شده :
گلبول قرمز منجمد شده
پلاسمای SD یا پلاسما مجاور شده با حلال – شوینده
فاکتور ضد هموفیلی کوایو پرسیپتیات (AHF)
پلاکتها:
گرانولوسیت :
قسمتی از متن پاورپوینت انواع فرآوردههای خونی
خون کامل ((Whole Blood:
شامل تمامی اجزا خون از جمله گلبول سفید، گلبول قرمز، پلاکت، پلاسما، پروتئینهای انعقادی و غیره میباشد
اجزاء ناپایدار از جمله پلاکتها، فاکتورهای انعقادی ناپایدار و غیره در طی نگهداری از بین میروند
خون کامل بسته به نوع ضد انعقاد به مدت 21 یا 35 روز در دمای 6-1 درجه قابل نگهداری است.
هماتوکریت خون کامل بین 30 تا 40 درصد است .
حجم کلی فرآورده 50 ±500 میلی لیتر است.
کاربرد :
بیماران با خونریزی شدید (دارای علائم کاهش ظرفیت حمل اکسیژن به همراه هیپوولمی شدید که منجر به شوک میگردد)
تعویض خون نوزادان، البته از خون کامل تازه استفاده میشود.
تزریق یک واحد خون کامل به فرد بالغ سبب افزایش هموگلوبین به میزان gr/dl 1 میشود.
خون کامل باید از نظر ABO و کراس مچ با فرد گیرنده سازگار باشد.
امروزه با توجه به تهیه فرآوردههای مختلف از خون کامل به ندرت استفاده میشود.
خون کامل تازه Fresh Whole Blood) )
به خونی گفته میشود که کمتراز 7 روز از تاریخ اهداء آن گذشته باشد.
خون تازه در قیاس با خونهای کهنه دارای مقادیر زیادتری 2.3DPG است و میزان پتاسیم آن به مراتب کمتر است بنابراین این خون دارای بالاترین ظرفیت حمل اکسیژن است.
برای تعویض خون نوزادان نیز از خون کامل تازه استفاده میکنند.
اکثر مراکز خون اقدام به نگه داری و ذخیره سازی خون کامل نمیکنند.
میزان 2,3-DPG و پتاسیم خونهای غیرتازه در افراد طبیعی مشکلی ایجاد نمیکند ولی در نوزادان نارس و مبتلایان به نارسائی قلبی، بیماری شدید ریوی و شوک خونریزی دهنده حائز اهمیت است در این افراد از خون تازه استفاده میکنند
دیدگاه خود را ثبت کنید