دانلود پاورپوینت رشد و نمو در گیاهان با فرمت pptودر 17 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت رشد و نمو در گیاهان
5-1 مراحل رشد و نمو
در گیاهان، رشد در همه نقاط گیاه انجام نمیگیرد بلكه مخصوص بخشهایی به نام مناطق رشد و نمو است. مناطق رشد و نمو عبارتند از: نوك ساقه، نزدیك نوك ریشه، جوانههای جانبی و حلقههای زاینده. این حلقهها مریستمهایی هستند كه در ریشه و ساقه پدید میآیند و با فعالیت خود باعث افزایش قطر ریشه و ساقه میشوند. در هر یك از مناطق رشد و نمو تمایز طی مراحل زیر انجام میگیرد:
1. مرحله تكثیر. در این مرحله سلولهای مریستمی به سرعت تقسیم میشوند و بر تعداد خود میافزایند.
2. مرحله بزرگ شدن. بهدنبال مرحلة اول انجام میگیرد. در این مرحله سلولهای حاصل از تقسیم توانایی تقسیم را از دست میدهد ولی بر ابعاد آنها افزوده میشود و این بزرگ شدن تا آنجا ادامه مییابد تا سلولها به حداكثر اندازه خود برسند.
3. مرحله تمایز. در این مرحله هر دسته از سلولها به تناسب كاری كه انجام میدهند تغییر ساختاری میدهند و بافتهای گوناگون را پدید میآورند.
5-2 رشد نخستین و رشد پسین
رشد نخستین، بیشتر شامل رشد طولی ریشه و ساقه و پیدایش شاخهها و ریشههای فرعی است. با این توصیف رشد نخستین در همه گیاهان چوبی و علفی عمومیت دارد. رشد پسین همان طور كه قبلاً هم اشاره كردیم شامل افزایش قطر ریشه و ساقه است. نهانزادان آوندی و اغلب نهاندانگان تكلپهای رشد قطری ندارند. در آنها ساختمان پسین بهوجود نمیآید. بنابراین رشد پسین مخصوص نهاندانگان دولپهای و بازدانگان است.
1. رشد طولی ریشه.
برای مشخص كردن منطقه رشد طولی در ریشه، انتهای یك ریشه در حال رشد را به وسیله مركب مخصوص میلیمتر به میلیمتر علامتگذاری میكنیم پس از چند روز مشاهده میشود كه حداكثر ریشه معمولاً در میلیمتر دوم و سوم صورت گرفت و بخشهای مربوط به كلاهك و تارهای كشنده ثابت باقی مانده است. به این دلیل گفته میشود كه تمركز رشد ریشه نزدیك به انتهاست.
2. رشد طولی ساقه.
برای مشاهده رشد طولی در ساقه، ساقه نورستهای را در روی گیاه آماده كرده و طول آن را بر حسب میلیمتر اندازه میگیریم آنگاه آن را به حال خود میگذاریم و در فواصل زمانی معین مجدد طول آن را میسنجیم مشاهده میشود كه رشد طولی در نوك ساقه و در منطقه وسیعتری به طول چند ده سانتیمتر انجام میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید