بازاریابی بین المللی
محورهای کلی
استراتژی های بازاریابی و تبلیغات دیجیتال در بازارهای بین المللی
استفاده از ابزارهای دیجیتال در تحقیقات بازار و هدف گذاری صادراتی
ارتقاء علمکرد و کاهش هزینه های بازاریابی دیجیتال در بازارهای صادراتی
روابط عمومی دیجیتال و نقش آن در بازارهای بین المللی
بلاکچین و ارزهای دیجیتال و کاربرد آن در صادرات
روش های نوین پرداخت و تبادلات ارزی و ریالی در صادرات
مکاتبات بازرگانی دیجیتال(اینترنتی) در صادرات
صادرات محصولات و خدمات فناوری اطلاعات و سرویس های دیجیتال
بازاریابی بین الملل یا به زبان لاتین International Marketing، علم بهره گیری از اصول بازاریابی است. بازاریابی بین المللی عبارت است از عملیات تجاری برای رساندن کالا و خدمات یک کشور به مشتریان در سایر کشورها، به منظور کسب سود. بازاریابی بین الملل همچنین شامل عملیات تولید و فروش کالا و خدمات در بیش از یک کشور است.
شرکت فورد که محل اصلی آن در آمریکا است، خودروی تولید شده در آلمان را به سایر کشورها صادر میکند. به همین دلیل گاهی به بازاریابی بین الملل، بازاریابی چند ملیتی نیز اطلاق میشود. لازم به توضیح است که مفهوم، مراحل و اصول بازاریابی جنبه استاندارد دارد و در تمام بازارها و کشورها قابل اجرا است. بنابراین وجه تمایز بازاریابی بین الملل و بازاریابی داخلی مربوط به حوزه فعالیت آن ها است.
بازاریابی بین المللی ، انجام فعالیت های مربوط به بازاریابی در بیشتر از یک کشور می باشد. البته در اکثر اوقات به بازاریابی بین الملل، بازاریابی جهانی یا به زبان لاتین Global Marketing هم گفته می شود، به این مفهوم است در بازاریابی بین الملل که تلفیق بازاریابی با خواسته های مشتری بین المللی برنامه ریزی می شود و بر اساس نیازهای مردم کشورهای گوناگون طراحی می شود.
امروزه هیچ کشوری در جدایی کامل از کشورهای دیگر زندگی نمیکند. منابع اقتصادی، تکنولوژی و سطح زندگی افراد یک کشور، بستگی نسبی به اقتصاد کشورهای دیگر دارد که به وسیله جریان پیچیدهای از کالاها، خدمات، سرمایه و تکنولوژی، به هم مربوط میشوند. کشورها از طریق مبادلات بینالمللی، سطح تولید خود را بالا برده و سود بیشتری کسب میکنند.
آن ها از طریق واردات ( مراحل واردات )، کالاهایی را که قادر به تولید آن ها نیستند، به دست آورده و از طریق صادرات ، کالاهای تولیدی مازاد برمصرف خود را به کشورهای دیگر میفرستند. گرچه یک کشور ممکن است از عوامل تولید مختلفی برخوردار باشد و بتواند انواع کالا را تولید کند، اما قادر به تولید آن ها با قیمت مساوی نخواهد بود. علت اولیه مبادلات بینالمللی، در ظاهر اختلاف قیمت کالا و خدمات کشورهاست.
تفاوت قیمت ها یا به دلیل تفاوت در شرایط عرضه یا امکانات تولید و یا تفاوت در شرایط تقاضا یا الگوی مصرف و یا ترکیبی از آن هاست. تفاوت در شرایط عرضه، ممکن است ناشی از تفاوت در منابع طبیعی، کارایی، مهارت کار، سطوح تکنولوژی تولید، فراوانی عوامل تولید و غیره باشد.
با این حال، تفاوت در هزینه یا شرایط عرضه، به تنهایی عامل اختلاف قیمت نیست بلکه تفاوت در شرایط تقاضا که عمدتاً توسط سطح درآمدها و الگوی مصرف متفاوت کشورها شکل میگیرد، در ایجاد اختلاف قیمتها به اندازه تفاوت عرضه تأثیر دارد.
هر کشوری با شروع مبادله بینالمللی میتواند عوامل تولید خود را در تولید محصولاتی به کار برد که بازده بیشتری دارند و آن ها را با محصولات دیگر کشورها مبادله کند. مبادلات بینالملل، زمینهساز ایجاد تخصص بینالملل میشود.
مؤسسات اقتصادی با دسترسی به بازارهای خارجی از طریق صادرات ، رشد بیشتری پیدا کرده و به این وسیله محصولات خود را با کیفیت بهتری به بازار داخلی و خارجی عرضه میکنند و سود بیشتری به دست میآورند.
تمایل به ادامه سرمایهگذاریهای صنعتی، ضرورت رشد اقتصادی، انگیزه کسب برتری و شهرت در صحنه بازرگانی، تأکید بر ارتقای کارایی و سودآوری، اشباع بازارهای داخلی، سیاست تولید انبوه و نیاز به درامدهای ارزی، از جمله عواملی هستند که ضرورت و اهمیت بازاریابی بینالمللی را بیشتر آشکار میسازند.
بازاریابی بین المللی با هدف دستیابی به تمام اهداف و ایجاد ارتباط بین کشورهایی در تجارت جهانی مشارکت می کنند. لازم به ذکر است ایجاد مشاغل در کشورها، محدودیت ها و خواسته های محدودی دارد، اما وقتی بازاریابی در سطح بین المللی انجام می شود، باید هر دقیقه جزئیات و پیچیدگی های موجود در آن را در نظر بگیرید. در چنین مواردی، با گسترش بازار، تقاضارشد می یابد، ترجیحات تغییر می کنند و شرکت مجبور است از قوانین و مقررات دو یا چند کشور پیروی کند.
شامل کلیه فعالیت هایی است که یک شرکت به هنگام صادر کردن محصولاتش به یک کشور خارجی درگیر آن است. این فعالیت ها ارسال فیزیکی محصولات از کشوری به کشور دیگر را نیز در بر می گیرد.
چالش عمده بازاریابی صادرات شامل انتخاب بازارها و یا کشورهای مناسب از طریق تحقیقات بازاریابی ، تصمیم گیری در مورد تغییرات لازم در کالاها به نحوی که برای بازارهای خارجی مناسب شوند و انتخاب کانال های مناسب صادراتی می باشد.
در اثر تکامل شرکت های چند ملیتی، بازارهای چند ملیتی شکل گرفت. از ویژگی های شرکت های چند ملیتی این است که با داشتن دارایی های زیاد در کشورهای خارجی به نحوی در این گونه کشورها و یا بازارها عمل می کنند که انگار یک بازار داخلی و وطنی است. یک شرکت چند ملیتی دارای چندین استراتژی بازاریابی می باشد که هر یک مخصوص بازار خاصی طراحی شده است.
چالش عمده این شرکت ها یک استراتژی بازاریابی خاص، جهت یک کشور خاص طراحی و اجرا شود که باعث محلی شدن شرکت های چند ملیتی و داشتن برنامه متفاوت بازاریابی می گردد.
به دلیل جلوگیری از هزینه هایی که در اثر طراحی یک برنامه بازاریابی خاص برای یک کشور خاص ایجاد می شد، شرکت ها شروع به تکامل و ایجاد استراتژی هایی کردند که مناطق بزرگتری را در بر می گرفت. این تفکر در اثر ایجاد ائتلاف های مختلف اقتصادی به وجود آمد. مانند اتحادیه اروپا
بازاریابی جهانی حد نهایی تکامل بازاریابی بین المللی است. در این نوع بازاریابی یک شرکت هماهنگ، ادغام، کنترل مجموعه ای از فعالیت های بازاریابی را به صورت یک تلاش جهانی، به عهده دارد. هدف اصلی یک شرکت بزرگ بین المللی از بازاریابی جهانی دستیابی به هم افزایی در فعالیت های وسیع بازاریابی اش می باشد.
چالش مدیریت در این مورد این است که بتواند استراتژی های بازاریابی را طراحی نماید تا در بازارهای متفاوت به خوبی عمل نماید. فلسفه بازاریابی جهانی از دو عامل سرچشمه گرفته است. عامل اول این است که محیط، بازارها و خواسته های مشتریان به شکل فزاینده ای به یکدیگر شبیه است. عامل مهم تر این است که با سرمایه گذاری های عظیمی که شرکت های بزرگ بین المللی در زمینه تکنولوژی، توزیع و غیره انجام می دهند. مجبور هستند پوشش بازار خود را گسترش دهند، به نحوی که سود حاصله جوابگوی سرمایه گذاری ها باشد.
بازاریابی بین المللی یک بستر گسترده برای تبلیغ محصولات و خدمات می باشد. این بازار محدود به برخی از بازارهای داخلی یا برای افرادی نیست که در یک مکان، منطقه یا کشور خاص زندگی می کنند بلکه برای همگان آزاد است. افراد از ملل مختلف با فرهنگ ها و سنت های مختلف، می توانند به طور فعال در آن شرکت کنند.
منظور از متغیرهای غیرقابل کنترل عوامل جغرافیایی و سیاسی غالب در کشورهای مختلف است. در داخل یک کشور همه شرکت ها باید خود را با تغییرات سیاسی و جغرافیایی آن کشور مطابقت دهند ولی شرکت هایی که در سطح خارجی فعالیت می کنند باید خود را با سیاست های کشورهای دیگر مطابقت دهند.
بازار بینالمللی نیازمند تخصص و مهارتهای مدیریتی خاص و گسترده برای رسیدن به شرایط مطلوب با توجه به تغییرات در استراتژیهای دولت، طرز فکر مردم و بسیاری از این عوامل است.
رقابت در بازار بین المللی بسیار سخت است، زیرا سازمان ها هم باید در سطح جهانی رقابت کنند و هم در کشور خود با رقبای داخلی؛ رقابت بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که دارای استانداردهای متفاوتی هستند و برای یکدیگر شرکای نابرابری می باشند.
بازاریابی بین المللی علاوه بر داشتن مزایای خاص خود، مستعد خطرات و چالش های مختلفی می باشد. این چالش ها در قالب عوامل سیاسی، اختلافات منطقه ای و فرهنگی، تغییر روند مد، وضعیت ناگهانی جنگ، تجدید نظر در قوانین و مقررات دولت و موانع ارتباطی به وجود می آید.
ماهیت بازاریابی بین المللی به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد که مهم ترین عامل، به سیاست های تعیین شده توسط کشورهای مختلف که در بازاریابی بین المللی فعال هستند بستگی دارد و تنظیم می شود. هدف بازاریابی بین المللی این است که از واردات و صادرات متعادل به کلیه کشورها بزرگ یا کوچک، ثروتمند یا فقیر، توسعه یافته یا در حال توسعه اطمینان حاصل کند.
مدیریت بازار بین المللی دشوار است و نیاز به تحقیقات دقیق در مورد بازار دارد. این یک فرایند از پیش تعریف شده است که به سمت طراحی و ارائه محصولات بر اساس خواسته های مشتریان خارج از کشور هدایت می شود. مدیریت صحیح به شرکت کمک می کند تا به اهداف خود برسد.
بازاریابی در سطح بین المللی نیاز به فعالیت گسترده در همه ی زمینه ها مثل حمل و نقل، انبارداری و… دارد. شرکت هایی که در این زمینه قدم بر می دارند باید توانایی و قدرت کنترل شرایط و فعالیت خود را داشته باشند.
بازاریابی بینالمللی به شدت تحت سلطه شرکتهای چند ملیتی است. این سازمانها تمام فعالیت های لازم در زمینه کسب و کار کارآمد را در تمام فعالیتهای تجاری خود اعمال میکنند. این شرکت ها دارای موقعیت ثابتی هستند و با رویکرد جهانی خود، خودشان را در عرصه بازاریابی بینالمللی ارتقا می دهند.
بازار بین المللی دارای محدودیت های مختلف تعرفه ای و غیر تعرفه ای است. این محدودیت ها در کشورهای مختلف متفاوت می باشند. زیرا کشورهای مختلف از مقررات مختلف پیروی می کنند. همه کشورها تمایل دارند که از مقررات پیروی کنند. برای کلیه کشورهایی که در بازاریابی بین المللی مشارکت می کنند محدودیت هایی در ارز خارجی در زمینه واردات و صادرات نیز وجود دارد.
بازاریابی بین المللی بسیار حساس و انعطاف پذیر است. تقاضا برای محصول در بازار بسیار تحت تأثیر عوامل سیاسی و اقتصادی است. این عوامل می توانند تقاضا برای یک محصول را افزایش یا کاهش دهند. در حقیقت، استفاده از فناوری پیشرفته توسط یک رقیب یا راه اندازی محصول جدید توسط یک رقیب دیگر ممکن است بر فروش محصول یک شرکت خاص در سراسر جهان تأثیر بگذارد.
بازارهای بین المللی تحت سلطه کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده آمریکا ، ژاپن و آلمان می باشند زیرا از فناوری بسیار پیشرفته ای در تولید، بازاریابی، تبلیغات و ایجاد نام تجاری استفاده می کنند. آنها کیفیت قابل تحسینی از محصولات را با قیمت معقول فراهم میکنند.
در حال حاضر، محصولات ژاپنی در بازارهای سراسر دنیا وجود دارند. ژاپنی ها فقط به دلیل استفاده مؤثر از فناوری پیشرفته رایانه ای توانسته اند به راحتی جایگاه ویژه ای در بازاریابی بین المللی برای خود ایجاد کنند.
بازاریابی در سطح جهانی بسیار مستعد ریسک ها و خطراتی است که بسیار پیچیده و کم رنگ است. برای دستیابی به بخش های مختلف بازاریابی بین المللی ، تخصص و شایستگی لازم است.
بازاریابی بین المللی خواستار برنامه ریزی بلند مدت است. شیوه های بازاریابی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و تحت تاثیر عوامل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی قراردارد.
فعالیت های موجود در بازاریابی بین المللی بسیار وقت گیر و پیچیده است. علت اصلی این مشکلات قوانین و سیاست های محلی حاکم بر کشورهای مختلف می باشد و همچنین به دلیل استفاده از ارزهای مختلفی که درکشورهای مختلف استفاده می شود، یک بازه زمانی طول می کشد تا محصولات یک کشور در بازار کشور دیگر جایی برای خود باز کند. این عوامل همه در پیشرفت یک کسب وکار در بازاریابی بین المللی تاثیر دارد.
روند فعلی جهانی شدن، شرکت ها را به مرزهای ملی خود محدود نمی کند و آن ها را برای بازاریابی در یک سکوی بالاتر، یعنی بازار بین المللی دعوت می کند. هر ملتی برای تجارت با ملت های دیگر آزاد است.
بازارهای جدید نشانه های از رشد را نشان می دهند و نشانه هایی از پیشرفت در اقتصادهایی مانند چین، اندونزی، هند، کره، مکزیک، شیلی، برزیل، آرژانتین وجود دارد که این کشورها را در زمینه تجارت بین الملل از دیگر کشورها متمایز کرده است.
عمدهترین هدف شرکتها از ورود به بازارهای بینالمللی، ایجاد فرصتهای مناسب برای کسب سود است. همین دلیل، باعث میشود تا تعدادی از شرکتها پس از دریافت سفارشی غیرقطعی از خارج، به تحقیق در فرصتهای موجود در آن بازار خارجی، برانگیخته شوند.
وقتی شرکتی بهطور قطع تصمیم میگیرد وارد بازار خارجی شود، مجبور است بهطور جدی و مؤثر خود را متعهد به ارائه پیوسته کالا و خدمات بداند. در غیر این صورت، مشتریان وی منابع دیگری را جستوجو خواهند کرد. در بازارهای متعدد جهان، شرایط به حدی متفاوت است که نمیتوان یک روش ورود به بازار را توجیه کرد.
استراتژی ورود را باید با محیط خاص هر بازار تطبیق داد. این استراتژیها باید بهترین خدمات را ارائه دهد و هدفهای شرکت را تأمین کنند. مهم ترین سؤالهایی که برای راهیابی به بازارهای بینالمللی مطرح میشوند، عبارتند از:
۱) باید وارد کدام بازار شد؟
۲) چگونه باید وارد بازار شد؟
۳) چگونه باید در آن جا عمل کرد و رشد یافت؟
-تعریف بازاریابی بین المللی
-بخش بندی بازاریابی بین المللی
اهمیت بازاریابی بین المللی
رویکردهای بازاریابی بین المللی
برنامه ریزی برای حضوردربازارهای بین المللی
استراتژی های ورود به بازار
مهمترین سؤال هایی که برای راهیابی به بازارهای بین المللی مطرح می شوند،
سنتی ترین راه ورود به بازارهای خارجی
راهکارهای کسب سود دربازارهای بین المللی
نحوه صادرات وحضوردربازارهای بین المللی
نحوه مشارکت دربازارهای بین المللی
مشارکت مستقیم
مزایای روش سرمایه گذتری مستقیم برای شرکت های سرمایه گذاری
تجزیه و تحلیل بازارهای خارجی
برنامه ریزی موفق استراتژی بازاریابی
فرهنگ
شناخت محدودیت های تحلیلی برروند بازاریابی
امتیاز بازاریابی بین المللی
محیط سیاسی و حقوقی
تحلیل ریسک حضوردرکشورهای هدف
شرایط اقتصادی
شناخت توسعه اقتصادی کشورهای هدف
تعریف بازاریابی بین الملل و مشاوره بازاریابی بین الملل
رقابت بین المللی و توسعه کسب و کار
عواملی که شرکت را به سمت جهانی شدن و بازاریابی بین الملل سوق میدهند :
نحوه ورود به بازارهای بین المللی
هدف کمپانی ها از وارد شدن به مسیر بازاریابی بین الملل
چرا شرکت ها به مشاوره بازاریابی بین الملل نیاز دارند؟
مثال موردی از بازاریابی بین المللی
اهمیت بازاریابی بینالمللی
تفاوت قیمتها
اهداف اصلی بازاریابی بین المللی
پیروی از مقررات دو یا چند کشور
سطوح مختلف بازاریابی بین المللی-بازاریابی صادرات
بازاریابی چند ملیتی
بازاریابی چند منطقه ای
بازاریابی جهانی
خصوصیات بازاریابی بین المللی-بازاریابی بین المللی یک بازار گسترده
متغیرهای غیر قابل کنترل
مهارت و تخصص
رقابت شدید
ریسک و چالش
فعالیت وسیع
برتری شرکتهای چند ملیتی درکشورهای توسعه یافته
محدودیت های بین المللی
انعطاف پذیری
اهمیت فناوری پیشرفته
نیاز به موسسات تخصصی
نیاز به برنامه ریزی طولانی مدت
مصرف طولانی و زمان
بازاریابی اینترنتی E-Marketing
سایت های B2B :
یلوپیج ها ( Yellow Pages )
تبلیغات اینترنتی
رایزنان تجاری
کشورهایی که ایران در آن ها رایزن تجاری دارد
وظایف رایزنان تجاری
دفاتر بازرگانی ( سازمان توسعه تجارت)
اهم وظایف این دفاتر عبارتند از
اتاق ها و شورهای بازرگانی مشترک
اتحادیه ها
نقش اتحادیه ها و تشکل ها در توسعه صادرات غیر نفتی
بازارچه های مرزی
شرکت در هیئت های اعزامی یا مشارکت در جلسات هیئت های تجاری در کشور
وظایف سازمان های ذیل سازمان تجارت
نمایشگاه های بین المللی
مطالعه میدانی – منطقه ای
مزایای بازاریابی بین المللی
مزایای هزینه های تطبیقی
همکاری های بین المللی و صلح جهانی.
تبادل فرهنگی را تسهیل می کند
استفاده بهتر از تولید مازاد
وظایف بازاریابی بین المللی
مدیریت بازاریابی بین المللی
۵ کشور برتر برای تجارت جهانی
شرکت کنندگان عمده در بازاریابی بین المللی
چگونه به بازارهای بین المللی وارد شویم
استراتژی های اینترنتی
صدور مجوز ( لیسانس ) و فرنچایز
سهم ایران در بازاریابی بین الملل
مقاصد عمده صادرات ایران
روشهای مرسوم تجارت بینالملل در جهان
چالش مهم در بازاریابی بین الملل
عوامل مؤثر بر انتخاب کانال توزیع
تحقیقات بازار برای انتخاب بازارهای هدف
فرآیند انتخاب بازار هدف در بازرگانی بینالملل
بررسی بازارهای کشورهای مختلف
منابع اطلاعاتی مورد نیاز برای بررسی بازارکشورهای هدف
کاوش در بازاریابی بین الملل
شناخت فرهنگ کشورها ی هدف
۵ نمونه اشتباه بزرگ در بازاریابی بین المللی
چرا تجارت ها به بازاریابی بین المللی نیاز دارند؟
عواملی مهم در بازاریابی بین المللی
ساختار وضعیت اقتصادی
عوامل سیاسی و حقوقی
معاملات مالی و بانکی
خطرات ارزی
اهمیت تحقیقات بازاریابی بین الملل
فاکتورهایی که به استراتژی بازاریابی بین الملل مربوط می شوند عبارتند
اهمیت فرهنگ در بازاریابی بین الملل
نقش فرهنگ در بازاریابی بین الملل و تحلیل بازار
چرا آگاهی فرهنگی در بازاریابی بین المللی مهم است؟
شناختن ترجیحات مشتری یک مسئله مهم است
چارچوب (EPRG ) تصمیم گیری )در بازاریابی بین المللی
سیاست جهت گیری
جهت ژئوسنتریک
جهت گیری چند مرحله ای
چرخه بازاریابی بینالمللی حیات یک محصول
تجزیه و تحلیل محیط بازاریابی
روشهای برخورد با محیط بازاریابی
استراتژی های قیمت گذاری در بازاریابی بین المللی
نفوذ قیمت گذاری مناسب
قیمت پایین یا کف قیمت
گامها و ابزارهای بازاریابی اینترنتی بین المللی
چه کسانی به بازاریابی اینترنتی بین المللی نیاز دارند؟
چگونه به بازار بینالمللی ورود کنیم؟
ابزارهایی که برای بازاریابی اینترنتی به آنها نیاز خواهید داشت
ضرورت و اهمیت تحقیقات بازاریابی
شناسایی تهدیدها و فرصت ها در بازار:
تدوین استراتژیهای بازار
تعیین نیازها و خواستههای مشتریان:
ترکیب موثر ارتباط
بهبود فعالیتهای فروش
زنده نگه داشتن برند (نام تجاری)
تسهیل معرفی محصول جدید
تعیین پتانسیلهای صادراتی
تصمیمگیری مدیریتی
هرآنچه که باید در مورد بررسی رقبا در بازار هدف صادراتی بدانید
بررسی رقبا در بازار هدف صادراتی
نقش ماتریس SWOTدرشناحت بازارهدف
استراتژی های رقابتی در بازار های صادراتی
شناخت ابزارهای بازاریابی جهانی
محیط بین المللی و بازاریابی شرکت های صادراتی
استراتژی صادرات
تعریف صادرات و استراتژی صادرات چیست؟
صادرات یکی از راههای ورود به بازارهای بین المللی
اهمیت انتخاب درست استراتژی صادرات
رویکرد استراتژی صادرات محور چیست؟
ابتکار عمل عامل اصلی موفقیت استراتژی صادرات
انتخاب استراتژی صادرات و ورود به بازارهای بین المللی
اهداف رایج در استراتژی صادرات
قراردادهای استراتژیک بین المللی
کاربرد ارزهای دیجیتال در واردات و صادرات
دورخیز رمزارزها به سمت موقعیت شریانی تجارت بینالملل
ارزانتخابی برای تجارت بین الملل
یافتن مشتری خارجی برای صادرات چگونه است؟
شناخت کشور مورد نظر؛ اولین گام فروش محصولات در خارج از کشور
نکاتی که در انتخاب بازارکشورهدف تاثیرگذار است
سایتهای بازاریابی بینالملل
روش های پرداخت بین المللی
۴ روش اصلی پرداخت بینالمللی در تجارت
یا بلاکچین میتواند روش پرداختهای بینالمللی را تغییر دهد؟
سوال و ابهام درمورد بلاک چین
بلاکچین از چه راههایی میتواند پرداختهای بینالمللی را تغییر دهد؟
بلاکچین چگونه قراردادهای هوشمند را تقویت میسازد؟
چه چیزی مانع انتخاب بلاکچین در این زمینه شده است؟
آینده بلاکچین در رابطه با پرداختهای بینالمللی
دیدگاه خود را ثبت کنید