دانلود پاورپوینت فیزیولوژی دستگاه عصبی حشرات با فرمتppt ودر 54 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت فیزیولوژی دستگاه عصبی حشرات
دستگاه عصبی از نگاه مرفولوژی
*دستگاه عصبی در حشرات منشاء اکتودرمی دارد.
*دستگاه عصبی از زوج گره ها یا عقده های عصبی تشکیل گردیده است.
*دستگاه عصبی مرکزی(CNS) شامل قسمت های زیر می باشد:
1-مغز(brain) : از به هم پیوستن گره های عصبی سه حلقه ی اولیه سر در مرحله ی جنینی به وجود می آید ودر بالای مری وبین بازوهای Tentorium
قرار دارد.
مغز از سه قسمت تشکیل شده است:
1-1) مغز اول (Protocerebrum) : بخش بزرگی از مغز را تشکیل می دهد و در دو طرف دارای لبه های نوری(Optical lobes) است که با چشم های مرکب در ارتباط می باشد.اجسام ساقه دار (corpora pedunculata یاmushroombody ) که مرکز روانی وشعور حشرات را تشکیل می دهند در مغز اول قرار دارند.
1-2) مغز دوم (Deutocerebrum) : که در دو طرف آن مراکز عصبی شاخک ها قرار دارند.
1-3) مغز سوم (Tritocerebrum) : لب بالا ، پیشانی وبخش اولیه ی دستگاه گوارش را تحت کنترل دارد. سیستم عصبی غیر ارادی (Stomodeal nervous)با این قسمت ارتباط دارد.
* Aristotlelمعتقد است که: درحشرات مغز بین سر ودم یا انتهای بدن قرار گرفته است (cited Strausfeld, 1976, p.3).او مطمئن نبوده ، چون مشکل مهم درآناتومی کنترل استقرار گره های عصبی است.
* مغز در اکثر حشرات در سر قرار دارد اما در لارو Dipteraدرحلقه های عقبی بدن قرار دارد.
* نکته ی جالب این است که اگر سر حشره ای در اثر حادثه ای قطع شود حشره برای مدت طولانی می تواند زنده بماند ، یا حتی راه برود ، جفت گیری نماید و تخمگذاری کند که بیشتر در اثر تولید هورمون های مختلف توسط سیستم عصبی می باشد.
پاورپوینت فیزیولوژی دستگاه عصبی حشرات
2- گره ی عصبی زیر مری(Suboesophageal ganglion) :
از به هم پیوستن سه جفت گره ی عصبی مربوط به حلقه های Gnathocephalon به وجود آمده است و در زیر مری قرار دارد . این گره توسط یک جفت حلقه ی(رابط) دور مری به مغز متصل می شود و از سوی دیگر به زنجیر عصبی شکمی متصل می گردد . آرواره ی بالا و پایین و لب زیرین تحت کنترل این گره می باشد و این گره دارای مرکز عصبی کنترل کننده ی اعمال قطعات دهانی می باشد و علاوه بر آن حرکت و راه رفتن حشره را هماهنگ می نماید.
3- زنجیر عصبی (nerve cord) :
از مجموع عقده های عصبی موجود در حلقه های قفسه سینه وشکم تشکیل شده است . (سه جفت گره قفسه ی سینه ومعمولاً هشت جفت گره ی شکمی)
*The ventral ganglia and connecting nerve cord usually lie close to the cuticle on the ventral side of the body
زنجیر عصبی در یک خط میانی در زیر دستگاه گوارش قرار گرفته است.
گره های سینه ای (thoracic ganglion)کنترل حرکات پاها و بال ها ، به ویژه ماهیچه های پرواز را به عهده دارند.
گره های حلقه های آخر شکم در انتها با هم ادغام شده که caudal ganglion را به وجود می آورد که کنترل سرسی ها ، اندام های تناسلی داخلی و خارجی ،
مخرج و genitalia را کنترل می کند.
*گره های عصبی به وسیله ی یک سری رشته های رابط عرضی (commessure) و طناب های طولی موازی (connectives) به هم مرتبط می باشند.
Ventral glandsیا غده های شکمی در نزدیکی دستگاه سمپاتیک قرار دارند اما در عمل بدون ارتباط با آن و به طور مستقل عمل می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید